Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2008. augusztus 26., kedd

Matyi 7 éves lett

Matyi fiam 23-án lett hét éves. Az idei ünneplés elég vegyesre sikeredett. Ott kezdődik a történet, hogy mivel nagyjából ezidőtájt végigjártuk a nagyszülőket, így volt köszöntés Újkígyóson a Selmeci nagypapánál, volt köszöntés Ajkán a Szalay nagyszülőknél. Matyi begyűjtött iskolatáskát, dínós playmobilt, spongyabobos monopolyt, tortát, sütit, sok-sok puszit. Ezen ajándéközön után mi már csak valami diszkrétebb ajándékot szerettünk volna adni, egy karórát, ha már úgyis tudja leolvasni, nameg a suliban csak jól fog jönni az unalmas órákon, hogy tudja, mennyit kell még szenvedni. Én anno a rosszabb órákon minden percben egy négyzetet besatíroztam az előre gyártott papíron, s ha elég lassan csináltam, akkor még egyet hozzávehettem:) Az ötletet egy könyvből loptam.

Naszóval eljött a jeles nap és mondtuk, hogy közösen elmegyünk és kiválasztjuk Matykónak az órát. Asszem rossz ötlet volt. Meg kellett volna símán venni, semmi válogatás, semmi kecmec, csak odaadni, aztán jónapot. Elkezdődött ugyanis az alkudozás, hogy az óra nem játék, nem is azt szeretne, miért nem kap Indiana Jones legot... (Melyik idióta gyerek hülyítette be ezzel Matyit a játszón, azt sem tudja, hogy ki az az Indiana Jones, sőt még abban sem vagyok biztos, hogy tudja, hogy az egy ember)Végül abban maradtunk, hogy bemegyünk a játékboltba, és választhat magának bizonyos értékhatáron belül ajándékot. Autópályát kért. Olyat, amit még csak véletlenül sem lehet összepakolni este, hanem a laza 10nm-es szobában játékra fennmaradt 4 nm-ből legalább 1-t elfoglal. No comment.Gyertyát gyújtottunk, volt tüzijáték is. Matyi szerint rossz íze volt a tortának, kb. három falást evett belőle, aztán otthagyott minket. Őszintén szólva csalódott volt és én is csalódott voltam és ilyenkor komolyan elgondolkodom azon, hogy biztos érdemes nekem küzdenem, hogy valami legyen ebből a gyerekből? Én mindkét kezem összetettem volna egy óráért kiskoromban. Az első gagyi kvarcórámat Pista bácsitól kaptam, de csak azért, mert hozott egy nagyon spéci játékos, ébresztős, hiperszuper órát a bátyámnak és félt, hogy én bőgni fogok, ha semmit sem kapok. Ekkor kb. 3. osztályos lehettem... Apa mondta, hogy küzdjünk és többet ne kérdezzük meg még csak véletlenül sem, hogy mit szeretne, legyen maximálisan meglepetés.
Aztán mivel az egész ünnep ilyen oldalbarúgott lett, így tegnap vettem Matyinak egy órát. Az első iskolanapon fogja kapni tőlem, ha hazajön. Mert engem nagyon bánt, hogy ennyire csalódott volt.

Hogy változott az évek során Matyim? Beszéljnek erről a képek. Jellemrajzot most nem adok, mert sokszor vagyok vele elégedetlen, még várjunk ezzel egy kicsit, hátha ősszel lenyugaszanak itthon a kedélyek. Azért félreértés ne essék, igyekszem meglátni a jó dolgokat a nagyfiamban, csak nagyon sok türelem kell hozzá. Matyi 1 napos. Matyi 1 éves. Matyi 2 éves. Matyi 3 éves. Matyi 4 éves. Matyi 5 éves. Matyi 6 éves.Matyi 7 éves

5 megjegyzés:

  1. Isten éltesse sokáig Matyit! :)

    VálaszTörlés
  2. Boldog születésnapot az ünnepeltnek! És remélem, tetszeni fog neki az óra, na meg az iskola is. :-)

    VálaszTörlés
  3. Boldog szülinapot Matyinak!

    Milyen hatalmas torta!!!! Ha végignézem a szülinapos képeket, nem csak a gyerek nő, hanem a torták mérte is... Ez jó jel.

    Oda se neki Dóri, ne keseredj el! 10 év múlva még nehezebb lesz Matyinak ajándékot venni! Nem te vagy a rossz mama, csak Matyi férfiból van, meg lehet, hogy már becsömörlött a korábbi sok hercehurcától.

    VálaszTörlés
  4. Boldog szülinapot a nagyfiúnak! és ne is próbálkozz, úgysem lesz olyan, mint amilyennek te szeretnéd, legfeljebb terelgetheted a jó irányba. Tapasztalat, nálunk is a nagyobbik a nehezebb eset....

    VálaszTörlés
  5. Köszi mindenkinek a köszöntést! Hát Matyi ténylg kemény dió, de még nem fáradtunk bele a nevelésébe annyira. Csak itthon idióta, máshol példásan viselkedik. Remélem a jövő évi szülinapi bejegyzésem vidámabb lesz!

    VálaszTörlés