Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2009. január 5., hétfő

Könyv TOP5 2008-ban

Mariann hívott játszani. Rögtön ráharaptam. Azt hiszem nagyjából midnenevő vagyok könyvek terén. Idén viszont megesett velem, hogy befejezetlenül hagytam könyvet (vagy az tavaly volt?) Évi már olvassa, talán neki érthető, hogy miért nem bírtam végigrágni magam az utolsó 50 oldalon, ha már 400-at elolvastam. Hogy miről van szó? Tom Wolfe: Én, Charlotte Simmons.

Idén sokat olvastam, de csak ötöt emelek ki. Egy nagyon kilóg, azért tettem bele az ötbe, mert legalább tíszer vágtam a sarokba, hogy ez az ember idióta. Gondolom egyértelmű, hogy melyik lesz ez az 5 közül.

Ja, Fantasy 2008-ban valahogy kimaradt:( Na majd idén!!!


1. Wass Albert: A Funtinelli boszorkány
Továbbra is tartom, hogy Wass Albertnek minden szavát el kell olvasni, nem lehet amolyan ránézésre, gyorsan olvasni. Amióta több könyvét felfaltam, szeretnék kis házban akár az erdő szélén élni, szeretném "hallani" a csendet. Egyébként mindkettőtől rettenetesen félek, mégis vágyom rá. Valahol az is hihetetlen, hogy ez a férfi a női lelket ennyire jól tudja ábrázolni.






2. Jókai Anna: Ne féljetek!
Érdekes könyv volt. Az öregedésről szól, arról, hogy ki hogyan éli meg. Miközben Karcsit szoptattam, úgy olvastam. Volt, hogy annyira belefeledkeztem, hogy Karcsi már rég aludt én meg csak lapozgattam tovább:)








3. Szabó Magda: Für Elise
Érdekes, de ennek a könyvnek kétszer álltam neki. Mindkétszer a fogorvosnál ültem csak két év kihagyással. Hogy először miért tettem le? Nem tudom. Annyira magával ragadó Szabó Magda stílusa, most már azt mondom, hogy szabályosan letehetetlen.







4. John Updike: Párok
Ezerszer láttam a szüleim polcán kicsi koromban. Naná, hogy a borító miatt levettem és megpróbálkoztam vele. Beletörött a bicskám. Felnőtt (?) fejjel igen érdekesnek találom. A párkapcsolatok nyitottságáról, az erkölcsről, a szerelemről szól. Elég szabadszellemű könyv, néha túlontúl részletező.






5. Dr. Csernus Imre: A nő
Elolvastam. Maradjunk ennyiben. Iszonyat megcsömörlött embernek tartom dr. Csernust!









Kire lennék kíváncsi?
Évire, Delfikére, Csédórára, Henire, Nórira.

7 megjegyzés:

  1. Hát ja, Csernus. Asszem a könyvesbólban sem venném a kezembe a könyvét.
    Szabó Magdát én is imádom, de a für elise-t nem tudtam elolvasni sosem. Igaz régen volt a kezemben, lehet hogy újra meg kéne próbálni.
    Jókai Anna, imádom. A kedvenc könyvem tőle a Napok. Csúcs!
    Wass Albert. Ajánlottad egyszer ezt is, elolvastam az ajánlását, és hát nem vonz egyáltalán :-D Az Elizát viszont el fogom olvasni, aztán meglátjuk, hogy visze-e tovább... mi volt az 5. könyved... na fejből nem megy, vissza kell néznem.

    VálaszTörlés
  2. Jaj, de hülye vagyok, Updike. Nagyon szeretem, bár ezt épp nem olvastam tőle. Mondjuk kicsit durvák a sztorijai, néha képtelen vagyok elhinni, hogy vannak ilyen emberek. Pedig biztos vannak. Pl a Nyúl sorozat. A pasi képes volt lefeküdni a saját menyével... Mármint még a pasit csak csak... de hogy a nő hogy volt erre képes... az ember belegondol, hogy lefeküdne-e az apósával... hát, hm.

    VálaszTörlés
  3. Wass Albertet imádom! Dora, a helyedben Az ember az út szélén - el kezdeném!
    Szabó Magdától Az ajtót ismerem, az szupi volt, és engem ez a Csernus könyv is izgat!
    Köszi az ötleteket!

    VálaszTörlés
  4. Már DDóri is hívott a játékba, köszönöm mindkettőtöknek! Elgondolkodom, s hamarosan megírom a posztot, ígérem. Nehéz lesz 5-öt választani, annyi mindenfélét olvastam.
    Említetted Wolfe-t, nemhogy olvasom, el is olvastam - nekem sikerült:-) Sokszor úgy voltam, hogy na ilyen nincs, egy lány nem viselkedik ilyen idióta módon, de aztán csak eljutottam a végéig:-) Sőt, mostanában kacérkodok Wolfe egy másik könyvével.
    Updike... régen mindent elolvastam tőle, ami fellelhető volt...a Nyúl-sorozatot és a Párokat is. Tetszik a stílusa, de régen nem volt a kezemben!
    Szabó Magda, Jókai Anna...örök szerelem.
    Csernust is olvastam, A nőt is meg a Drogmát is. Engem nem idegesített, bár sok dologban nem értek vele egyet. Viszont könnyen olvasható a stílusa.
    Wass Albert...mindig elhatározom, nekiállok...aztán valahogy még mindig elmaradt. Talán majd idén!
    Dóri, hol vannak a fantasyk? Nekem azok is csak futólag voltak eddig életemben, bár néhányat olvastam azért. Nekem inkább a pszichohorror jön be, mint Bneheninek. Azokat igazán jó olvasni úgy éjféltájban! Könnyed, pihentető olvasmány:-DDD

    VálaszTörlés
  5. Évi: :D:D:D:D:D ja, tényleg éjféli könyvek :D:D:D:D

    Dóri, köszi, én már megtettem a magam bejegyzését a multin, így linkelek Neked egyet :D:D:D

    http://bneheni.multiply.com/journal/item/243/243

    Vagyis itt nem tudok linkelni, majd bemásolod magadnak :D:D:D

    VálaszTörlés
  6. Hát igen, ez is egy jó kis válogatás. A könyvtárban HP mellett Wass Albert volt a nagy kedvenc, nekem nem volt hozzá még szerencsém, egyszer talán belefér az időmbe, majd meglátjuk.
    Csernust azt hiszem soha sem fogok olvasni, bár talán még nem is hallottam beszélni sem - TV hiányában nem láttam egy műsorát sem, bár lehet, hogy rádióban volt, nem is tudom.
    Popper Pétert viszont tervezek idénre, márcsak a tacskó gazdisága miatt is. ;o)

    VálaszTörlés
  7. Wass Albertet egy időben rengeteget olvastunk... Ágnesnek kötelező volt talán 3.-4.-5 osztály környékén... Mind a ketten szerettük...
    Updike nálam hangulat függő. Ha van hozzá hangulatom szeretem... ha nincs akkor utálom... :-D

    VálaszTörlés