Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2008. július 1., kedd

Hova tűnt a tejem?

Úgy tűnik, hogy Karesz szép lassan szopitlanul marad. Eddig mindkettő nagynál úgy volt, hogy szopiztak, aztán egyszer csak abbahagyták. Karesz viszont szopna még, csak úgy tűnik, hogy a tejem megcsappant, de rendesen. Jó, biztos nem tesz neki jót az úszás a hidegvízben, amit elég rendszeresen űzök az utóbbi időben. Feltehetőleg rontott a helyzeten a tény, hogy lassan 10 napja vérezgetek össze-vissza... Na lényeg a lényeg, hogy az eddigi napi 4 szopit (ebből 2 tiszta szopi volt) kettőre csökkentettük, mert hiába kínálgattam, már néha nem is volt hajlandó odafordulni. Ez a jobbik eset. Második verzió, szívja-szívja, nem jön, harap. Ma reggel aszittem kihúzatom a gyermekem oly igen áhított két kis fogát. Fogatlanul csak nem tudna ekkorát harapni! Na mindegy. Végülis előnye is van annak, ha nem szoptatok. Így hát lementem a DM-be és vettem egy Mildibe2-t, remélem ízleni fog neki, mert pótlást fog kapni vacsinál. Az éjszakai 1 szopi azért marad és ha bírom, akkor a reggeli is.

20 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Én sokat etetem Kareszt, mert egyszerre mindig kicsiket eszik. Nagyjából így áll a kajarésze a napnak.
    1. Valamikor hajnalban 3-5 között egy tiszta szopi.
    2. Kb. 8 körül egy reggeli, ez már felesben szopi és egy kis tejpép.
    3. Gyümi úgy 10-11 körül.
    4. Ebéd-főzi úgy 1 körül. Akármilyen keveset eszik, ezután nem akar szopni, vagy harap, mert nincs elég tej.
    5. Uzsonnára. Tejpép gyümölccsel.
    6. Vacsi 19 körül, csak szopi.
    7. Utóvacsi 11-kor, csak szopi.
    Na ezt a szopimennyiséget nem bírom már. Kíváncsi vagyok, ha elhagyom a 11-es esti kaját, akkor meddig bírná ki... Végülis próba szerencse. Ha hajnalban vagy éjjel ébreszt, egyáltalán nem zavar...
    És egyetértek, most én is azt érzem, hogy nekem kicsit jobb legyen. Szoptattam már eleget Kareszt.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Tegnap elhagytam az esti 11-est és csak hajnalban keltett, de ugyanakkor. Nekem ez nem kényelmetlen. Ha az lenne, akkor nem csinálnám. Matyival másfél éves koráig nem aludtam át az éjszakát. Aztán elmúlt ez is. Miki alszik végig 3 hónapos kora óta. Karesz egyszer kelt. Tápszertől félrenyel, köpi és fújja. Kemény harc lesz, de előbb-utóbb megéhezik:)

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  8. Hiába növelem, ha egyszer nem kell neki... Csak gyümölcsből eszik teljes adagot.
    Minden másból otthagyja kb. a harmadát.

    VálaszTörlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  10. Őszintén szólva nálam ez nem így van. Hogyismondjam. Reljes adag gyümi az egy üvegnyi, vagy legalább 150 g sima gyümi kis tejpéppel. Ez csúszik. Teljes adag főzi 200 g, a kezdeti standard 70-hez képest mostanra már 150-re tornáztuk fel. Persze csak a kedvenc főzikből. A tejpépet kb. 3-4 hete eszi, már megeszik egy 3/4 adagot. Minden növelődik, mégis kelt éjszaka. Majd kialakul.
    Kis pótlással majd mindig megkínálom a reggeli szopi után meg este, aztán ennyi.

    VálaszTörlés
  11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  13. Mariann! Tök értem mit írsz, logikus, egyértelmű és kézenfekvő a megoldás. De ha a gyerek kiveri a kezedből a kanalat, és fújja a kaját a szemedbe és összeszorítja a száját, akkor nem tudsz mit emelni az adagon. Ez van. A helyzethez képest szerintem 1 éjszakai kelés egész jó, csak a tejem fogy, ami ugye eddig mindig kéznél volt. Fejni meg már nem akarok. Max este csumára kifejem a ciciket, mikor mindenki alszik.
    Én pl. kiskoromban 140 ml tápit tudtam megenni. Többet sosem és mindig keltettem éjjel a mamát. Ha megitatott velem 160-at, akkor kibuktam jó részét. Sajnos még nem volt olyan srácom, aki többet evett volna, mint amit adtam.

    VálaszTörlés
  14. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  15. Nem mondtam, hogy neked milyen könnyű volt, emlékszem, hogy Botonddal sokat küszködtél. Én sajnos egy gyerekkel már kudarcot vallottam a hozzátáplálásnál. Matyit anno kéthetente kellett mázsálásra vinnem, mert nem gyarapodott fél év alatt 1 kilót. Nem mondom, hogy tök lazán vettem, pláne, hogy folyton kontrolláltak és a végén kimondták a végítéletet, hogy valamit valahol elszúrtam. (persze csak virágnyelven) De ha akkor nem erőltetem annyira a kaját, akkor talán ma jobban enne. Persze erre sincs garancia, hogy így lenne.
    Nem mondtam, hogy feladtam. Csak lassacskán emelek az adagon. Végülis feltornáztuk Karesszel a kajamennyiséget pár kanálról amolyan 2/3-d adagokig. Majd lesz több is, de ha nem megy, akkor nem eröltetem. Talán majd a darabosabb kaják jobban tetszenek neki.

    VálaszTörlés
  16. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  17. Amikor az általam bébiszitterel gyerekek nem voltak hajlandóak enni, mert kitalálták, hogy vagy gumicukron élnek, vagy inkább éhenhalnak, akkor én például üvöltöttem rájuk, hogy egyenek. Nem rossz módszer. Hatott!!!! :))) (Ez vicc és tényleg nem akarok beleokoskodni sem.) A gyerekek lassan 3 éve nem válaszolnak a képeslapomra....

    VálaszTörlés
  18. Utálom a hasznavehetetlen vitákat, töröltem magam ;)

    VálaszTörlés
  19. Mara! Arról, hogy mama hogy tud üvölteni az asztak mellett nemevés esetén, már az én srácaim is hosszú történeteket tudnának mesélni.

    VálaszTörlés
  20. Szia!
    Jelentem Andris szombat óta nem szopizik, a tej egyre kevesebb lett, kölköcske meg egyre kevésbé lelkes.

    VálaszTörlés