Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2008. július 19., szombat

Megszületett Misi



A nyaralásunk alatt kaptuk a hírt, hogy húgomék szülni indultak. Hát nem volt sétagalopp. Tusi nst-re ment, ahol kiderült, hogy valami nem stimmel. Behívták másnap újra, mivel nem volt változás, így befektették. Mivel az eredményei nem javultak, beindították a szülést. 13 órás vajúdás után megszületett a 37. hétre Hack Mihály, akit leginkább Miskának, Misinek, Misunak hív a család. Nehéz szülés volt, húgom igen megszenvedte, jó sokat vágtak is, így jó hosszan varrták is. Szombaton szült, kedden besárgult a baba. Aztán jöttek a rossz hírek. Lényeg a lényeg, mára úgy tűnik, hogy minden rendben lesz, de két pokoli napot élt át a család és hát főképp a húgom és Tamás.

Először csak annyit vett észre az osztályos csecsemős orvos, hogy a baba kínlódik, mintha fájdalmai volnának. Aztán vérezni kezdett, aminek kutatni kezdték az okát. Ultrahang ultrahangot követett, majd ct következett. Kiderült, hogy szülés közben eltört Misi egyik koponyacsontja a tarkó fölött. Hogy mi az oka? Van, aki azt mondja, hogy azért történt, mert kicsi volt a hely hogy kiférjen, és a természet így gondoskodott a kijutásról, de az sem kizárt, hogy esetleg a szülész törte be véletlenül a csontot miközben benyúlt a baba fejéért, mert nehéz volt a kitolási rész és sietni kellet, mert meconiumos volt a magzatvíz. Győrből kértek konzultációt, ahova a mama és a Tamás személyesen mentek el. Ez az ideggyógyász volt az első, aki emberségesen bánt velük és fordított komolyan figyelmet rájuk. Az eredmények alapján látta, hogy nehéz szülés volt és tört a koponya, de nem szilánkosan, és hála az égnek, nincs belső vérzés az agyban. Mondta, hogy nem kell műteni Misit, hanem majd az agy kipulzálja a törést. Misi még az intenzíven van, de már csak a megfigyelőben. Kishúgom háromóránként mehet szoptatni. Szerencsére van teje, bár sokat sírt az utóbbi időben. Eléggé lefogyott, de szép kismama és hamar összeszedte magát a szülés után.

Ma megnéztük hazafele jövet mi is a babát. Szép kiskölyök, nekem még mosolygott is. Le sem tagadhatná a szüleit, kettejükből lett összegyúrva. Remélem a jövőben minden jól alakul és majd csak távoli emlék lesz a sok rossz élmény...

2 megjegyzés:

  1. Gratulálok a húgodéknak, gyönyörű kisfiuk született!:) Remélem hamar rendbe jön Misi és a továbbiakban elkerüli őket a baj!

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Mi is reméljük, hogy több baj nem lesz.

    VálaszTörlés