Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2008. április 27., vasárnap

Kettős keresztelő

Örömmel jelentem, hogy legkisebb fiunk, Karcsi sem pogány mától. Megkereszteltük végre:) Az albertfalvi plébános szerint a plébánia aktív tagja lesz majd belőle egyszer:) Na jó, ez csak amolyan poén, mert a keresztelő végén elég rendesen kieresztette a hangját, jelezve maximális részvételét a szertartáson. Talán hideg volt a szenteltvíz, vagy csak egyszerűen álmos volt? Mindenesetre a keresztszüleinek adott egy kis munkát, mi viszont egy áldott jól viselkedő Botond Andrást kaptunk, aki egy nyikk nélkül vett részt a keresztelőn.
Na jöjjön egy kicsit komolyabb összegzés a napról. Mégegyszer köszönöm itt is Péternek és Mariannak, hogy elvállalták Károly keresztszülőségét. Örülök, hogy sikerült egy szerintem harmonikusan élő párt találnunk a feladatra, akik barátaink és hát ugye nem utolsósorban vallásukat is gyakorolják, ami fontos, pláne a mai világban, bár lehet, hogy ez nagyon elcsépelten hangzik. Annak meg szintén nagyon örülök, hogy ők meg pont ránk gondoltak. Jó érzés, pláne, hogy ezek szerint nem vagyunk annyira gáz páros Viktorral. Úgyis mindig azzal idegesítem az uramat, hogy vajon mások mit gondolnak rólunk.
A keresztelés szép volt, Antal atya rövid, de annál komolyabb gondolatokat osztott meg velünk. Valahogy ebből a szempontból még sosem gondoltam a gyermekáldásra, bár Viktorral épp vitáztunk, hogy nekem más jött le az egészből, mint neki. Én úgy értelmeztem a beszédet, hogy a gyermekeket ajándékba kapjuk és miközben a gyermek ránk van utalva, kiszolgáltatott, de mi vagyunk a fogódzói, ezen keresztül láthatjuk magunkat is mint gyermekeket, akiknek az Isten a fogódzó. Csak Miki zökkentett ki egyszer, mikor odaállt elénk és éles kis hangján megkérdezte, hogy:
-Ez ki?- és közben Botondra bökött.
Szerencsére több attrakció nem volt. A mama vitt ajándékot Antal atyának, kis somlói bort és Ajka kristályt természetesen:) A mama már csak ilyen, mindig gondol az ilyesmire, imádom, hogy olyan tyúkanyó!

A vendéglőbe gyalog mentünk át. Tényleg bitang jó volt a kaja és a szocreál külső egy kedves kis vendéglőt takart. A gyerekek elég élénkek voltak, pláne a mi részünkön, asszem Viktor nem sokat ült vagy beszélgetett, de ezt már megszoktuk. Mindenki lelkesen igyekezett lekötni a srácokat, szerintem egész jól viselkedtek. Én egy dolgot hiányoltam, hogy nem volt koccintás, vagy valami kis tószt, de erre csak később jöttem rá, meg őszintén szólva ezt valamelyik férfinak kellett volna indítványoznia. Viktor erre csak annyit mondott, hogy sem ő, sem Péter nem egy nagybeszédű ember, ha tósztot akartam, miért nem szóltam pl. apunak.
Karcsi egyébként jelest kap magaviseletből. Estére iszonyatosan elfáradt, de minden új játékot kipróbált itthon, amit kapott. Nagy sikere volt a családban. Ma semmi más kaját nem kapott, csak szopit. Felavattuk Péterék Fordját is. Csak halkan jegyzem meg, hogy miközben benn szoptattam a kocsiban, egy gyanútlan bácsi mellettem egy méterre meg épp könnyített magán. Mostantól mindig megnézem, ha valami tiltottat csinálok, hogy a szomszédos kocsiban ül-e valaki:-D:-D

És itt kéne jönnie a sok-sok képnek, amit sajnos most nem tudok csatolni, mert a mi gépünk akuja lemerült a templomban az első gombnyomás után (fullra feltöltöttek voltak) Aztán az ünnepi ebéden meg a másik fullra feltöltött aksi pár képet bírt csak. Asszem el kéne mennünk akutúrára párat beszerezni! Úgyhogy itt most csak az itthon felszelt keresztelői tortáról dobok egy fotót. Látszik rajta a húgom Karcsival az ölében, a mama a torátval és Miklóska, aki majdnem a földre rántotta a tortát, nameg én is...
Mariann és apukája is megígérte, hogy kapunk majd a fotókból, ha lesznek. Szóval várjuk őket lelkesen, hamarosan úgyis egy nagy rakás képet szeretnék előhívatni.

Viktor úgy sommázta a mai napot, hogy örül, hogy komaságba kerültünk a Váczi családdal:)

7 megjegyzés:

  1. Én is így értettem Antal atya gondolatait, ahogy te leírtad. Szóval 2:1, majd megkérdeztem Pétert is :-D

    Milyen elemtöltőtök van? Péter ugyanis vett most egy olyat, ami 1-enként tölti, mert szerintem az a rossz, hogy csupa duplaelemeset lehet kapni, és így nem tölti fel a 2 közül egyiket rendesen, és hiába rakod így a gépbe, hamar le fog merülni.

    VálaszTörlés
  2. Nekünk négyes töltőnk van, de elvileg lehet benne duplát is tölteni. Szerintem az is gond, hogy nem mindig merül le totál az elem, mert amit a gép már nem tud használni, azzal a zenélős játék pl. tök jól elvan még napokig, vagy esetleg Cranky...
    Én új akura szavazok!

    VálaszTörlés
  3. A fényképezőgép nem is tudja szerintem rendesen lemeríteni, az teljesen szokványos, mert más feszültségen vagy min működik, mint egy elemes játék. De pont az a baj, hogy 2 elem egyszerre töltésekor befejezi a töltő a töltést, ha az egyik kész. Viszont ha az egyik kész, az nem elég a fényképezőgép működtetéséhez.

    Úgyhogy továbbra is mondom, hogy nem jók ezek a töltők a fényképezőgépek elemeinek a töltéséhez, de azért még vehettek pár elemet, hogy elhidd ;)

    VálaszTörlés
  4. Viktor új fényképezőgépre szavaz:)

    VálaszTörlés
  5. Hát mindenesetre a legdrágább megoldás, és mégcsak nem is jó ;) Viktor jobb kifogást is kitalálhatna, ha új gépet akar :-DDDD Amióta nekünk darabonként töltős van, azóta nincs gondunk ;)

    VálaszTörlés
  6. Na majd ezt elmondom neki, mert mikor meséltem az 1 elemes töltőt, akkor mondta, hogy a ti fényképezőgépetek olyan nagyakus, amihez külön töltő volt mellékelve a gép csomagjában.

    Én túlzásnak tartom, hogy beruházzon egy spéci gépbe, pláne, hogy alig csinál fotókat. Olyan kép, amin én lennék a három fiammal a mai napig nincs. Egyet csinált, amin szörnyen néztem ki, a folytatástól akkor az én kedvem ment el először, aztán mikor látta, hogy elkeseredtem, akkor újra fotózott volna, csak akkor meg már a fiúk nem voltak hajlandóak pózolni...

    VálaszTörlés
  7. Nem is abba használjuk. Egyébként volt - Zolinak, Péter öccsének lepasszoltuk már - egy kicsi gépünk is, arra is ki voltunk először akadva, hogy milyen rossz, hogy zabálja az elemeket. Az egy Sumsung Digimax V4 volt, szóval ilyen kis kompakt gép, mint a tiétek. De nekünk ugyanez ment a vaku elemeivel, azt pedig még most is használjuk ;) Úgyhogy nem nyert Viktor ;)

    VálaszTörlés