Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2010. január 7., csütörtök

A fiúkról

Kezdjük növekvő sorrendben:

Karcsi.
Ezt a művet tegnap alkotta. Így jár egy anya, ha nem ad időben papírt alkotni vágyó gyermeke kezébe. Bevallom épp főzőműsort néztem a tv-ben, közben Karcsi elővette dédelgetett tolltartójából a filceket. Eddig próbálkozott velük földre, bútorra, főképp papírra, de most először rajzolt saját magára. Aki esetleg nem ismerne rá, van ott bálna, ház, rombusz és hal is:-DD Nekem persze égnek állt a hajam. Fogtam a srácokat és mindet egyszerre bevágtam a fürdőkádba. A sárga, a piros és a zöld színeket sikeresen lemostam Kareszról, a kék csak megfakult. Majd este újabb hadjáratot indítok ellenük, végső megoldásként marad a sebbenzin.
Egyébként Karesz irtóra elkanászodott. Megszokta, hogy anya szarul van és sok mindent megenged neki. Így aztán nekem vinnyog, nyafog, hisztizik, földhöz vág, odacsap stb. Most nem győzök gonosz mami lenni, de le kell törnöm öcsi szarvát, mert nagy gondjaim lesznek a tavaszban, ha megérkezik kistesó. Egyébként a hisztik mellett zabálni való tud lenni. Ma pl. legalább fél órán át simogattatta magát velem, és közben lélegzetvisszafojtva várt arra, hogy hátsimi közben mikor fogom megcsiklandozni a derekát. Továbbra is imádja a madarakat, főképp a szarkát. Most már mindent mond, és bár kissé halandzsázva, de tiszta dallammal énekel. Haláli volt a karácsonyfa körüli éneklésnél a Mennyből az angyalnál. Sajna felvenni nem tudtam, mert amint észreveszi, hogy filmezem, rögtön lecsap a gépre. Egyetlen dolgot nem hajlandó mondani, azt, hogy igen. Csak valami hasonló hagyja el a száját, hogy: Ííííí.

Miki.
Tegnap Miki-napom volt. Kettesben mentünk Pataki főorvos úrhoz logopédiai kontrollra. Szerinte nagyot javult Miklóska. Mások is mondják, akik ritkábban találkoznak vele, hogy érthetőbben beszél. Csináltatott Mikivel teszteket. A lényege az volt, hogy a számítógép mondott két szót, és Mikinek meg kellett állapítania, hogy ugyanazt mondja-e vagy különböző szavakat. De értelmük persze nem volt, így eleinte én is nehezen hangolódtam rá. Ilyen szópárokat kell elképzelni, mint pl: Gyekédö vagy Gyekídö. Az azonosoknál egyszer sem tévesztett, az eltérőeknél 20-ból hat volt rossz, ez egy hat éves szintjének felel meg. Büszke voltam középsőmre. Persze jutalmul járt a HappyMealMenü a Mekiben. Én is mekiztem, nagyon jól esett:-DD
Egyébként Miki továbbra is a legkönnyebben kezelhető gyerekünk. Újra tornáztatjuk esténként, hajrá BHRG alapítvány és TSMT torna. Én rémesen fáradt vagyok tőle, de a gyerek, akinek elvileg rühellnie "kéne" az egészet, tök lelkesen csinálja, akár heti 5x is, ha kell. Miki mindenért hálás, ami csak róla szól. Torna alatt persze Matyinak kell játszania Karcsival. Az esetek 50 %-ában ezt a húsz percet Karcsi non-stop hisztivel tölti, (szegény Matyi) aztán a torna végén kirobban a gyerekszobából és őt kell meghintáztatni a pokrócban. Egy zsipp-zsupp, egy hinta-palinta és már kerek is a világ.
Ma Miki először lázadt valami ellen. Könnybelábadt szemmel közölte, hogy ő nem akar többet úszni menni, mert ott mindig fázik. Állítólag tényleg lila a gyerek, mire vége az úszásnak. Viktor beszélt reggel az óvónénikkel, majd valamit kitalálnak, mert ha Miki nem megy úszni, akkor nagyon kicsire fogy a csapatlétszám. Focizni viszont imád!

Matyi.
Hmmmm. Ő mostanában megint kicsit problémás. Sőt, nem is kicsit. Hála a tv-nek, eleget látta a 2012 reklámját. Pár napig azon szorongott, hogy vége lesz a világnak. Volt egy fél óra, amikor könyörgött, hogy 2012 december 21-én legyünk mi is ott a maja piramisoknál. Persze a film komoly beszédtéma volt a suliban is a srácok között. Talán egy hétig voltunk világvége témában mélyen elveszve. Én őszintén szólva a végén már kifogytam az ötletekből, hogy hogyan nyugtassam meg nagyfiam. Az, hogy katolikus, és Isten van, és vigyáz ránk, az nem nagyon hatotta meg. Végül abban maradtunk, hogy átalusszuk 21-ét;)
Mellesleg elvesztette a zsír új tornacuccát. Most sztrájkolok, nem viszek neki újat. Keressék meg végre a tanár nénik. Én őszintén szólva nem értem, hogy a karácsonyi szünet előtt egy héttel bevitt zsír új cucc, amit egyszer sem használt a gyerek, mivel tornaóra helyett betlehemes próbák voltak, hogy tud eltűnni szőrén-szálán az ostályteremből...
Mostanában megint mondja Matykó, hogy szeretne focizni. Kéne hozzá egy új tornacucc. No comment, mert én is zselé vagyok, úgysem fogok keménykedni, hanem veszek új cumót és menjen focizni...
A legidegesítőbb gondunk, így minden ötletre vevő vagyok, amit bárki ajánl. Matyi és a pisi. Kb. úgy 20 évvel ezelőtt anyukám is írhatott volna egy ilyen posztot, hogy Dóra és a pisi, de szerintem én nem voltam ennyire gáz. Matyi folyton pisilni jár. Az orvosi körön már túl vagyunk, nincs diabétesz, nincs semmi elváltozás. Lényegében arról van szó, hogy lefekvés előtt legalább kétszer elmegy wc-re, alvás helyett még 1x kicsattog. Ha valahova megyünk ő indulás előtt vagy 3x ott áll a klotyónál, aztán még nagykabátban is képes visszafutni, mert pisilnie kell. A suliban minden szünetben elmegy wc-re. Ha itthon bármi feladata van, vagy hívom enni, vagy kezdődik a mese, akkor ő először pisilni fut. Most már leginkább miatta kell megállni az autóutakon, hogy egyet pisiljen. Néha tényleg többet pisil, denagyrészt csak pár cseppet, de úgy érzi, hogy nem bírja visszatartani. Abban már megállapodtam vele, hogy suliban csak szünetben menjen és itthon is tréningezünk, hogy legalább két órát egyben kibírjon... Valahol belekerült ő is abba az ördögi körbe mint anno én. Emlékszem, képes voltam hazudni is, csak elmehessek wc-re, hogy ellenőrizzem, tuti nem kell pisilnem. Valamikor akkor nőttem ki belőle végleg, mikor kimaradtam az egyetemről. Nem akarom, hogy Matyi ugyanezt a hülyeséget végigcsinálja, pedig a legtökéletesebb úton halad feléje...

Aztán történnek még itthon más dolgok is, de amíg nincs semmi konkrét, addig nem mesélek róla.
Fiúk fellázadtak a Marika név ellen. Matyi most az Adriennt nyomja nagyon:-DD
Cukrom rendben, kontrollra két hét múlva megyek megint.
Fáradt vagyok a hóeséstől.
Megalkudtam Júliával 1000 Ft-os óradíjban. Szerintem így korrekt. Sokat segít, vigyáz a fiúkra, én meg sehogy nem tudom viszonozni. Max. évenként egy hímzéssel.
Ja, Matyinak másfél év után kinőtt végre az a foga, ami anni 6 évesen beletört a túrós tésztába!!!!

9 megjegyzés:

  1. Na ez a pisilés dolog majdnem így van a Fanninál is!:) Napközben nem annyira gáz, de lefekvés előtt ő is ált. 2x elmegy és néha még kislattyog az esti lefekvés után pár perccel. Mondjuk ő sokat is iszik, evés közben is ált. 2 pohár víz elfogy...meg már mindenhova úgy kell mennünk, hogy viszünk inni, mert mindig iszik....az is igaz, hogy ő a "sokszor keveset" eset...egyszerre 2-3 kortynál nem iszik többet. :D

    A Flóra pedig az ellenkező...már az óvónéni is megkérdezte, hogy vissza szokta-e tartani a pisit, mert egész délelőtt nem pisilt. ;)

    Szóval tanáccsal nem szolgáltam, de láthatod vannak még hasonló gyerekek. :DDDD

    VálaszTörlés
  2. Jó volt olvasni a fiúkról! :-)
    A pisilés ... hát szerencsére nálunk nincs ilyen probléma, inkább fordítva történik nálunk.
    A lányok nem mennek el a suliban WC-re, inkább hazahozzák.
    Egyszer voltunk emiatt Vivivel UH-on, ahol megállapították, hogy az átlagosnál nagyobb a hugyhólyagja.
    Ja kérem már ötödik éve van edzésben.
    Muszáj vhogy megértetned vele (hisz saját bőrödön tapasztaltad) hogy ez mennyire nem jó dolog.
    Szerintem egy komoly beszélgetéshez még kicsi, de talán idővel meg fogja érteni.
    Kitartás!

    VálaszTörlés
  3. Én sem tudom mi a megoldás, de néha rám is rámjön hasonló. Hogy egyszerűen muszáj kimennem, mert úgy érzem, hogy nagyon kell, közben meg van hogy nem is jön semmi.De ez csak időnként fordul elő nálam.

    Nem történt vele semmi baleset, amikor gond volt a pisilésből?

    Kolos is sokat pisil, este tényleg többször is, az mondjuk engem nem zavar, gondolom azért, hogy addig se kelljen aludni ;) De ő nagyon sokat iszik, több pohárral egy alkalommal. De ha akarja akkor nagyon sokáig is vissza tudja tartani.

    VálaszTörlés
  4. ha beülök az autóba, előtte én is elmegyek pisilni. aztán akármilyen rövid az út, már úgy szállok ki az autóból, hogy alig bírok eljutni a WC-re. Anno a tesi órákon is ez volt, pláne ha tudtam, osztályozni fognak. Arra jutottam, ez a stressz. MAtyika nem mesél arról, mitől fél?
    Sőt, te emlékszel arra, mitől tartottál, amikor folyton pisilni jártál?
    Ja a filmről meg annyit, hogy én attól rettegtem hónapokig, hogy E.T. a szekrényemben lakik. Pedig ő még csak nem is volt félelmetes. Sajnos most az ufonautáktól rettegek, mióta láttam a Taken c. sorozatot a tévében. Immár 4 éve. éS 34 éves vagyok. Teljesen normális, hogy MAtyi meg a világvégétől fél. Én abszolút megértem, eljöhetne hozzám egy este aludni és versenyezhetnénk, ki mer nyitott szekrényajtóval aludni... Félős Krisi

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszett a kis összefoglaló!
    Úgy látom,minden nagy családnál hasonlóan zajlanak a napok.
    Petra a tolltartó tartalmát veszti el rendszeresen.
    Jó is az a TSMT,ügyesek vagytok,hogy így csinálgatjátok!
    2012...Egyem meg a kis szívét!

    VálaszTörlés
  6. Én meg vagyok a bátor Mara, aki még a PÓK-tól sem fél. (Arról ne beszéljünk, amikor minden szomszédhoz becsöngettem, hogy segítsenek, mert egy rettenees kukac van a salátán.) Szegény gyerekek, annyi mindentől lehet félni, erre még itt van ez a hülye világvége is. Édi Karcsi műve.

    VálaszTörlés
  7. Hát lányok, én már nem emlékszem arra, hogy miért jártam folyton pisilni, valszeg az volt az oka, hogy egy idő után már ciki volt kikéreckedni pisilni a suliban. Aztán így inkább elmentem a szünetben wc-re és maradt az érzés, hogy ha valami program van, tök mindgey, hogy mi, akkor előtte mindenképp wc-re kell menni.

    Matyi is azóta csinálja, hogy sulis. Csak idén már nagyon elment a túl sokszor még akár itthon is pisilünk irányba. Persze már beszélgettünk erről. Gondoltam, hogy hátha az újabb kistesó, de nem, mert azt Matyi ráadásul nagyon várja. Én ezzel pszichomókushoz menni nem akarok vele, csak remélem, hogy múlik majd a dolog idővel.

    VálaszTörlés
  8. Attila! Viktorról még képekkel és egy gitáros beszámolóval is lógok. De róla külön bejegyzés szóljon, mert egy családfőnek úgy dukál!:-DD

    VálaszTörlés