Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2009. december 16., szerda

Örülj, hogy lány!

Tegnap nagy napom volt. Este már nagyon fáradt voltam ahhoz, hogy megírjam mi minden is történt velem és kis családommal. Mondhatni számoltam vissza a napokat december 15-éig, mert akkor mentem a 18. hetes ultrahangra. Babával minden oké, már 23 deka és egészséges a látottak alapján. És hát ami nem elhanyagolható információ: KISLÁNY!!!! Amióta tudom, madarat lehetne velem fogatni. Kicsit el is szégyelltem magam, hogy biztos nem örültem volna ennyire, ha fiú lapul a pocimban, de azt hiszem három fiú után érthető az én és a családom öröme is.A nőgyógyászom, Fülöp doktor nem is értette, mikor mondtam neki, hogy annak a hírnek, hogy kislányt várok, annyira fog örülni az egész család. Kérdezte is, hogy a fiúnak nem örülnének? Mondtam, hogy de igen, de a lány az most tényleg más 6 fiú unoka után, amiből ugye három az enyém. Szerinte csacskaság az egész és egy normális ember örül fiúnak és lánynak egyaránt. Magyarázta nekem, hogy neki is három fia van, a bátyjának is három fia van, lány nem lett egy sem, de ettől nem dől össze a világ. Szerintem ha három lánya lett volna és nagyon vágyott volna egy fiúra, akkor talán másképp látná a helyzetet, de nem volt kedvem vitázni, pláne, hogy annyire nem tudtuk megérteni egymás álláspontját.
Sajna az esti gyomorégéseim miatt nem tudom tartani a 150 grammos cukormentes diéta vacsi részét. Lényegében uzsonnától kezdve folyamatosan csipegetek, hogy ne égjen annyira a gyomrom. Pedig már elhagytam a fini-fini joghurtomat, a banánt és a szőlőt is. Na erre nem tudott nekem semmi okosat mondani doktor bácsi, így beutalt a diabetológiai ambulanciára. Jövő hét kedden jelenésem lesz és csak remélni merem (bár asszem elég naív vagyok), hogy nem kell majd megint minden áldott héten hétfőn terhelésre, kedden diab ambulanciára mennem. Igazán frankó menet lesz ebből úgy laza 20 hetet lenyomni... Na de a babáért mindent!
Ja, ultrahangnál van egy annyi kis bibi, hogy egy amnionszál látható a méhlepény mellett közvetlenül. Babára nem veszélyes, doktor bácsi és uh-s bácsi szerint is annyira közel van a méhlepényhez, hogy nem fog belekapni a baba, így aztán nem okoz galibát, de azért figyelni fogják majd a következő uh-n és a szülésnél is. Magyarázták is nekem, hogy nagy valószínűséggel ikerterhességnek indult ez a terhesség...

Na babáról még annyit, hogy Mária lesz a neve. Tegnap este óta már merem Marikának hívni:-DD Szeretnék még neki egy második nevet is, majd Viktorral megbeszélem, hátha áldását adja rá;)

Kismamás dolgaim után Mariannal találkoztunk. Mentünk kereteztetni, erről írtam is tegnap röviden. Egy biztos, hogy erre a helyre el fogok menni többször is, mostantól Koza keretező a Budafokin ki van lőve!!! Én oda többet soha! Állati hideg volt tegnap, szerintem egy bő fél órát vártam Mariannra az utcán, a végén már hiába hallottam a telefonom, a csörgés végéig nem tudtam kicipzározni a táskám és megnyomni azt az inci-finci gombot, hogy felvegyem a hívását. Gyorsan kellett is egy kis melegedés egy cukiban. Bevágtam az utolsó sütimet (málnás szeletet), ittam egy kávét (szigorúan pötyivel) és közben nagyjából átmelegedtem. Keretezés után még elmentünk tátogni az Éva soroksári úti üzletébe. Annyira imádok nézelődni. Komolyan semmit nem vettem azóta, hogy tudom, hogy újabb babánk lesz, nagy volt tegnap a kísértés, hogy valami a kosaramba repüljön, de megálltam. Igazából még mindig a Dimensions készletekért rajongok, olyan csodás színük van. Meg is egyeztünk Mariannal abban, hogy néha nagyon kár, hogy valahogy a hímzős társadalom ennyire egy irányba húz. Szinte már sehol sem látni igazán komoly Dim készleteket meghímezve, az élénkebb színvilágot már csak a Mirabilia nőcik képviselik, amik azért itt-ott fel-feltűnnek a blogokon. Így aztán mivel most minden kötelezőm letudtam, valami színeset fogok hímezni. Már megvan a kiszemeltem, ha befejeztem a blogbejegyzést, neki is esem.

Délután Miki focibemutatójára mentem. Kicsit késtünk Karcsival, szerencsére Miki nem sírt, de látszott, hogy baromira megörült nekünk mikor öt perc késéssel becsoszogtunk a tornaterembe. Középsőm nagyon ügyes! Én magam is elcsodálkoztam rajta, mert olyan kis lyukasmarkú, bénácska néha. Miki kifejezetten jól focizik és tök vagány volt. Vagy 10 kissrác szerepelt a bemutatón, ahol lényegében egy szokásos fociedzést vezényelt le Attila bácsi. Volt, aki odaült az anyukája ölébe és az egész bemutatót onnan nézte végig. Anyuka égett is eléggé, de hát mit lehet tenni. De a másik kedvencem Pepe volt, akit a játszótérről is ismerünk. Vagány, belevaló, kicsit nehezen kezelhető kissrác. Mindkét szülője ott volt, gyerkőc ezen felbuzdulva tök idiótán viselkedett. A végén már sajnáltam a szüleit, ugyanis Pepe folyton elesett, de direkt, elrúgta a fenébe a labdát, idétlenkedett,végül a meccseket zavarta azzal, hogy befutkározott a pályára és csúnya dolgokat mondott Attila bácsira. Na ekkor szakadt el anyuja cérnája, elkapta Pepe grabancát, kicibálta a teremből. Kb. 5 perc múlva jöttek vissza, Pepe nagy vörös szemekkel állt vissza a srácok közé, de onnan kezdve jól viselkedett.

Gyorsan ledobtam focibemutató után Júliának a két kicsit és robogtam a templomba Karácsonyi ünnepségre. Matyi pásztor volt a betlehemes játékban. Kicsit extrém pásztornak tűnt, mert a szőrme mellényt a nagykabátra vette rá, aminek sárga vastag csík van az ujján. A jelmez sapkáját persze már sikeresen elvesztette... Az előadás aranyos volt, szépen énekeltek a gyerekek, meglepő módon hangosan is beszéltek, úgyhogy nagyrészt mindent lehetett érteni. Elég hátul ültem (késtem egy kicsit), de azért nyújtogattam a nyakam. Matyi a szereplés után nagyon feldobott volt, hazáig csacsogott:-DD

13 megjegyzés:

  1. EGÉSZSÉGET, BOLDOGSÁGOT A TÜNDÉRKÉHEZ!!!!! Még emlékszem, mikor kiderült, hogy Barna után Lili jön:)...

    VálaszTörlés
  2. Gratuláááluuunk, így ismertlenűl is!!!! Hétvégén mondtam a páromnak, hogy annyira várom ezt az ultrahangot, hogy ez hihetetlen :))Nem akarok itt szakmázni, de úgy éreztem, hogy a tavalyi 'Egy csík- két csík?!' bejegyzésed óta erre vársz... Veletek örülünk és jó egészséget kívánunk mindkettőtöknek!!!

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok, hogy sikerhez!
    Vigyázz a leánykádra, s magadra is!

    VálaszTörlés
  4. Én is kicsit jobban örültem mikor kiderült, hogy Lucánk lesz, pedig csak két fiam van mellé :DDDD Azért csak így a legjobb,nem? Persze hogy örülne az ember lánya fiúnak is!
    Luca már mondja, hogy ha majd nagy lesz ő is hímezhet?? :DDDDDD Naná!!!!

    Szóval drukkolok, hogy minden simán menjen! Fiaid meg nagyon ügyesek. Nálunk nem tudom hogy lesz-e egyáltalán valami ünnepség, amiben szerepelnek. A suliban nem voltam több mint egy hete. Reggel nem találkozom a tanítónénivel, délután meg megint nem, mert akkor már csak a napközis van ott, az meg csak kiküldi a gyereket és kész :(

    VálaszTörlés
  5. gratulálok a kislányhoz!!!
    én megértem amiről írsz;o) nagyon örülnék ha hármaska kislány lenne, bár már annak is nagyon örülnék ha végre összejönne...
    más:olvasom hogy kávézol, a fiúkkal is ittál kávét? dokid mit szólt hozzá? csak mert a kávéban lévő koffein nagyon nem tesz jót a babának és nagyon sokáig nem tudja lebontani:( ha jól emlékszem 50óráig sem, ugyanilyen a fekete tea és a Coca-cola is.
    nem beleszólni akarok, hiszen ő a Te babád, csak egy információ, remélem nem haragszol érte:o)
    Bencével nekem is terhességi diabéteszem volt, nagyon nehéz volt megállni, hogy ne egyek mandarint, banánt, sem mást, de sikerült, Balázzsal nem volt ilyen gondom, ellenben most még nem terhesen is magas a terhelés utáni cukrom:( ami sok jót nem vetít előre:S
    remélem nem kell majd hetente kontrollra járnod és az jó hír, hogy az UHn oda fognak figyelni Rátok! csak jókat!!!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm mindenkinek a gratulációt!

    Hesztia! Én az nlcafen követtem szemmel pár anyuka terhességét. A kedvencem az volt, akia hatodik fiú után várt végre lányt, sőt ráadásul ikreket. Azóta született még egy lánya.

    Iszit! Hát majd együtt hímeztek Lucával:-DD Fiúknem érdeklődnek e téren?

    Timici! Hát remélem mihamarabb összejön a harmadik baba.
    Én mindegyik gyerekkel kávéztam, szinte orvosi javaslatra, mertirtó alacsony a vérnyomásom. Néha kétszer is megmérik, hogy biztos jó-e. Ezzel a babával viszont nem kívántam egyáltalán, általában irtó sok savat csinált, ha ittam egy nagy bögre tejes kávét. Most napjában egyszer iszom egy 2in1 kávét jól feltejezve. Még egy ideig kávézgatok, aztán áttérek a koffeinmentesre, mert a kávé íze számomra pótolhatatlan. Nagyjából 18 éves korom óta függő vagyok:-DD
    A mandarint nem értem miért tiltották le nálad. Mindössze 10ch van benne. A szőlő 18 és a banán 25, az érthető. De a 10 ch tök átlagos a gyümiknél. Nekem Karcsival mármagas volt a cukrom, úgyhogy elvileg rutinosan csinálom, csak annyira rossz sokszor a gyomrom, hogy képtelen vagyok tartani a diétát. De igyekszem...

    VálaszTörlés
  7. Kristófnak nincs türelme, Márk meg egyáltalán nem foglalkozik ilyen "lányos" dolgokkal :DDD Komolyan tök gáz lett mindegyik gyerekem, már Luca is válogatja a meséket a tv-ben, hogy ez lányos ez jó, ez fiús ezt nem nézem...Eddig nem volt ilyen bajuk.

    VálaszTörlés
  8. Na végre!!! :DDDDDDD Örülök nektek! :)

    VálaszTörlés
  9. Gratulálok az örömteli hírhez. Én is nagyon örültem, amikor kiderült hogy Dorka kisöcsit kap. :)

    VálaszTörlés
  10. Gratualalok! sok oromot a "rozsaszinvilagban" valo nezelodesben! :)

    VálaszTörlés
  11. meg valami: en e szulesig nem hittem el, h sikerult egy fiucskat csinalnuk ;) :) en epp tegnap voltam uh (13.het), megvarhatok.... ;) :)

    VálaszTörlés
  12. Gratulálok az új jövevényhez! Jó egészséget mindkettőtöknek! :)

    VálaszTörlés
  13. Gratulálok Marikához!
    Annyira jóóó!
    Puszi!

    VálaszTörlés