Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2009. december 8., kedd

Bosszankodás és álmodozás egy napon

Lassan minden kezd olajozottan menni. Esténként lekopogom, de egyre jobban vagyok, már Renniet sem kell marokszám ennem, hogy ne kapjak agybajt a gyomorsavtól. Egyre több energiám jut a lakásra, a gyerekekre, a főzésre (csak a vasalás ne lenne a világon). Megvan az AFP eredményem is, persze megint alacsony lett, 0,66 Mom, de mivel csináltattam integrált tesztet, aminek az eredménye príma lett, így nem kell görcsölnöm az eredményem miatt. Jövő héten uh, már baromira várom!!!

Baba nagyon-nagyon mocorog, egyre jobban érzem már a kezemmel is, lassan Viktornak is meg tudom mutatni, ha kíváncsi rá. Mi már "kicsit" túl vagyunk az első babavárás varázsán, szóval ha jól tudom, asszem még amolyan pocaksimi sem nagyon volt eddig, vagy teszem azt az sem fordult még eddig elő, hogy apa mondana pár keresetlen szót a babának stb. Na jó, az elhangzott már fennhangon, hogy:
-Édes lányom, kikészíted anyádat!
De valahogy én is úgy vagyok vele, hogy komolyan koncentrálnom kell arra, hogy azzal is foglalkozzam, hogy egy gyerkőc növöget bennem, aki a könyvek szerint már hall is. Így aztán próbálok nem olyan sokat kiabálni a fiúkkal;), de amióta gyereket várok kissé rövidebb a cérnám. Így történt meg az is, hogy tegnap majdnem gyereket vertem a suliban. Na nem másét, csak a sajátom!

Matyi. Okos, értelmes, kedves, szétszórt és feledékeny. Szociális érzéke eléggé fejletlen, viszont idegen helyen rá tuti nem kell soha szégyenkeznem, a legjobb formáját hozza. Idén leginkább azzal tud kiakasztani, hogy mindenét elhagyja. Tegnap elérkeztünk a mélypontra, komolyan ott tartottam, hogy lekeverek neki egy fülest a suliban, de sikeresen tartottam magam. Túl nagy nézőközönségem lett volna.
Ősz óta focizik. Azóta eltűnt egy hosszú nadrág (A legjobb melegítője), egy Don Bosco póló, egy sima kék póló, egy trikó. De most kedves fiam mindezt megfejelte azzal, hogy elhagyta az egész tornacuccát. Fogalma sincs róla, hogy hol. Tehát a listát meg lehet növelni még egy hosszú melegítőnadrággal, melegítőfelsővel, egy pólóval, zoknival, rövidnadrággal és ami a legjobban fáj, egy sportcipővel és persze magával a zsákkal. Az már csak hab a tortán, hogy egyszer sikeresen elhagyta már a foci 1 havi díját is... Tegnap még csak beírást kapott, hogy nem volt ott a tesicucca az órán. Holnapra kerítenem kell új cipőt és megint belerakni mindent amit elvesztett, mert kap még egy beírást. Ezek után az év eleji 4 mackójából persze már csak 1 marad itthon váltógatyónak, mert a másik a tesi cuccában lesz (kérdés, hogy a lyukas legyen a tesicuccban, vagy a másik jó, amit megint elhagymajd nekem?), vagy szépen elmegyek és jó anyához méltóan, költségekkel nem számolva beszerzek neki új nadrágot, felsőt stb. Én szívem szerint arra hajlok, hogy nincs több foci. A sima tesióra után mindig megvolt eddig mindene. Na majd Viktorral ma este meghányjuk-vetjük a dolgot.

Közben megint nézelődök a neten. Persze házat, lakást, csupa olyasmit, amire nincs pénzünk. Dehát álmodozni csak kell! És megtaláltam azt a házat, amit Nagytétényben az ősz elején 25 milláért árultak. Most már csak 23,9!!!! Nappali+3 egész és 1 félszoba. Hátha mire odáig jutunk, hogy lakást veszünk, addigra meg is tudnánk ezt lépni:-DD

4 megjegyzés:

  1. Na egy ilyen kaliberű gyerek nekem is van itthon.... Nálunk a ceruzák tűnnek el folyton. Én nem tudom, hogy megeszi-e őket vagy mit csinál??? A múltkor a pulcsija tűnt el. Az szerencsére meglett másnap. A mi iskolánk nagyon kicsi, csak 8 osztály van, és teremből csak 7, mert a másodikosok másik épületbe járnak, és Kristófék csak két teremben vannak, egyben tanulnak, egyben meg a napközi van. Tehát fogalmam sincs, hogy hova a túróba rakja a cuccait...
    Veled érzek!
    A kiscsajnak meg üzenem, hogy viselkedjen, mert ennyi pasi mellett össze kell tartanotok majd :DDDDD

    VálaszTörlés
  2. Azért Matyika járhat még focizni, ugye, ha szeretné? Ő még csak kisfiú, (FIÚ!!) nem csoda, ha nem figyel mindenre. Én még most is elhagyok mindent... Krisi, (aki lány létére rendetlen és egyébként sem tudja még, mi a gyereknevelés:-))

    VálaszTörlés
  3. Iszit! Én a ceruzákon már nem rágok be. 1 év alatt két garnitúrát használ el a fiam, már nem számolom, hogy mennyi grafitot vettem tavaly ősz óta. A töltőtollát viszont beépíttetem a kezébe, mert már most közölték velünk, hogy szargagyit ne vigyünk, a normális 1500 Ft-nál kezdődik... Második félévtől már kell.

    Krisi! Focit lefújtuk. Eddig Matyi nyavajgott, hogy nem akar járni, mert a tanbá nem nagyon foglalkozik velük, csak bedobja a terem közepére a labdát, aztán rúgjátok gyerekek. Mindezt havi 3000 ft-ért és arról még nem is beszéltünk, hogy hány alkalom maradt el ősz óta. Aztán Matyi közölte, hogy ő nem tud jól focizni és vannak olyan fiúk, akik direkt fejbe és hasba rúgják stb. Mondtam, hogy oké, akkor választhat, hogy úszás vagy foci, mert valamit mozogni kell. Focinál maradtunk, ez volt november közepén. Most egy kis pihi és januártól átiratom játékos tornára, amire fiúk-lányok vegyesen járnak. Egyik kishaver is ide jár, állítólag jópofa a dolog, egy gond van vele, hogy nekem rossz időben van, kétszer kell majd mennem a fiúkért. De valamit kell sportolni Matyinak is, különben csak az agya nő, az izmai meg elsorvadnak...

    VálaszTörlés
  4. Valszeg tényleg igaz, amit Woody Allen mondott: aki nem tudja, tanítja. Aki pedig tanítani sem tudja, az a tornatanár.. Micsoda fociedzés az ilyen?!?
    Remélem a torna beválik. Vasgyúró Matyi:-)
    Mellesleg miért nem jó a suliba a sima töltőtoll? nekem még soha nem volt 100 forintosnál drágább...

    VálaszTörlés