Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2008. december 17., szerda

Vizes képek

Tegnap este készültek a fotók. Sajna nem túl jók, de ennyi tellett tőlem. Gyorsan lencsevégre kellett kapni a három testőrt (azért látszik, hogy még nem a kigyúrt, kétajtós változatot nyomják, sőt még a kopasz fej sem stimmel a karvastagságú aranylánccal) a fürdőkádban együtt. Gyorsabb az este, ha mind egyszerre fürdik. Viktorral végigcsapkodjuk őket egy kis vízzel, megmossuk a megmosandót és már lehet is törölközni: Mikit Viktor, Karcsit én, Matykó meg már egyedül.

Emlékszem, anno mi is így fürödtünk hárman a tesóimmal. Tusi középen, Balázs a dugón én a másik oldalon. Volt veszekedés, bőgés, véletlen hajmosás stb. Aztán a Balázs hirtelen felnőtt és már külön fürödtünk, ő meg néha kukucskált a kulcslyukon:)

Viktor mindig kinevet, mert én "vezényszavakat" használok fürdetés közben. Mindig ugyanúgy fürdetek, nincs semmi új, és semmi laca-faca. Nálunk a kis víz a divat kis játékkal. Nincs nagy pancsolás, eljön majd úgyis az idő, mikor órákig benn tollászkodnak, hogy tutin belőhessék a sérójukat és egy porcikájuk se maradjon illatszer nélkül. Pedig már most kicsi a toalettszekrény, mi lesz, ha még plusz három pasi borotválkozókészlete, dezodorja meg más egyebe hever majd ott.

Hogy mik a vezényszavak? Hát popómosásnál: Kiskutyus!, fogmosásnál: Tikó!, törölközésnél: Fordulj bolha! és Kezeket fel! Én megszoktam, szerintem nem hangzik hülyén, a gyerekek örömmel csinálják, mert mindegyikhez tartozik egy bónusz hülyéskedés, amit ki nem hagynék.

4 megjegyzés:

  1. Olyan helyesek :) régen mi is együtt fürdettünk, de mostanában a nagy már inkább egyedül szeret...

    VálaszTörlés
  2. :D Hogy is volt a vékony comb divattal? :D
    Hát tényleg nem vasgyúrók a srácok, de ez nem feltétlen baj.
    Mindig együtt fürdenek? Édesek. :)

    VálaszTörlés
  3. Csak párszor fürödtek eddig együtt. De egyértelműen gyorsabb. Karcsi is nagyon élvezi, szerintem egyre jobban szereti majmolni a tesóit:)

    VálaszTörlés