Gyerkőceim életkora

2008. december 17., szerda

Vizes képek

Tegnap este készültek a fotók. Sajna nem túl jók, de ennyi tellett tőlem. Gyorsan lencsevégre kellett kapni a három testőrt (azért látszik, hogy még nem a kigyúrt, kétajtós változatot nyomják, sőt még a kopasz fej sem stimmel a karvastagságú aranylánccal) a fürdőkádban együtt. Gyorsabb az este, ha mind egyszerre fürdik. Viktorral végigcsapkodjuk őket egy kis vízzel, megmossuk a megmosandót és már lehet is törölközni: Mikit Viktor, Karcsit én, Matykó meg már egyedül.

Emlékszem, anno mi is így fürödtünk hárman a tesóimmal. Tusi középen, Balázs a dugón én a másik oldalon. Volt veszekedés, bőgés, véletlen hajmosás stb. Aztán a Balázs hirtelen felnőtt és már külön fürödtünk, ő meg néha kukucskált a kulcslyukon:)

Viktor mindig kinevet, mert én "vezényszavakat" használok fürdetés közben. Mindig ugyanúgy fürdetek, nincs semmi új, és semmi laca-faca. Nálunk a kis víz a divat kis játékkal. Nincs nagy pancsolás, eljön majd úgyis az idő, mikor órákig benn tollászkodnak, hogy tutin belőhessék a sérójukat és egy porcikájuk se maradjon illatszer nélkül. Pedig már most kicsi a toalettszekrény, mi lesz, ha még plusz három pasi borotválkozókészlete, dezodorja meg más egyebe hever majd ott.

Hogy mik a vezényszavak? Hát popómosásnál: Kiskutyus!, fogmosásnál: Tikó!, törölközésnél: Fordulj bolha! és Kezeket fel! Én megszoktam, szerintem nem hangzik hülyén, a gyerekek örömmel csinálják, mert mindegyikhez tartozik egy bónusz hülyéskedés, amit ki nem hagynék.

4 megjegyzés:

 1. Olyan helyesek :) régen mi is együtt fürdettünk, de mostanában a nagy már inkább egyedül szeret...

  VálaszTörlés
 2. :D Hogy is volt a vékony comb divattal? :D
  Hát tényleg nem vasgyúrók a srácok, de ez nem feltétlen baj.
  Mindig együtt fürdenek? Édesek. :)

  VálaszTörlés
 3. Csak párszor fürödtek eddig együtt. De egyértelműen gyorsabb. Karcsi is nagyon élvezi, szerintem egyre jobban szereti majmolni a tesóit:)

  VálaszTörlés