Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2008. december 15., hétfő

Kedvetlenül

Ma csak teszem magam egyik helyről a másikra. Biztos front van, nameg a közérzetem sem a legjobb. A mélypont tegnap volt. Le is mondtam a csajokkal a közös randit, pedig már nagyon vártam. Jó lett volna egy kis röhögés, vásárolgatás. Na mindegy, remélem lesz alkalom bepótolni. Csak titkon remélem, hogy annyira nem beszéltek ki a lányok. Bár nem tudom, van-e mit egyáltalán kibeszélni rajtam, hisz már ezer éve nem találkoztunk, max. a blogom alapján lehet rólam tudni pár dolgot. Én pl. szívesen olvasnám Mara és Krisi blogját, gondolom kicsit izgalmasabbak lennének, mint az én mindennapjaim, nameg egy deka hímzés se lenne bennük. Este gondolkodtam, hogy mikor találkoztam a csajokkal utoljára. Basszus, amikor a Mamma Miát néztük meg vagy ezer évvel ezelőtt. Azóta megvettem a filmet dvd-n. Szó szerint beleugrott a kosaramba a DM-ben. Hányszor néztem meg azóta? Hm. Egy kezemen nem tudom megszámolni. Imádom, kedvenc jelentem, amikor megkéri Sam a film végén Dona kezét és közben megvillantja a jegygyűrűt. Nameg nem rossz a "nagyon görög" beszólás sem, és amilyen hülye fintorral monjda Mr. Darcy a Szajna szót. Az extrákat is már vagy ezerszer végignéztem, a kihagyott jeleneteket is. Általában csak úgy zeneként megy a film a háttérben, már a srácoknak is vannak kedvenc dalaik. Hát igen, ABBA. Otthon volt a szüleimnek egy ABBA lemeze, rongyosra hallgattuk.

Fiúk meggyógyultak. Ma ment Matyi újra suliba. Tegnap este megint vergődtünk Viktorral egy sort Matyi nevelésén. Miért fogy el olyan hamar a cérnánk Matykónál? Néha bűntudatom van amiatt, hogy leszidom, de komolyan olyan idegesítően tud viselkedni. Aztán megbánom és összepuszilgatom ész nélkül. Próbálok figyelni, hogy a napi 17 ölelés, símogatás, puszi meglegyen. Fontos!

Miklóskával ma volt apa a hallásvizsgálat-2 felvonáson. Eredmény: Nem hall egyik fülére sem 100 %-osan. Szóval minden fül-orr-gégész azt mondja, hogy röptetni kéne az orrmandulákat. Viszont a logopédus meg megtiltotta. Még januárban lesz egy újabb kontroll vizsgálat és jövő tavaszra meg kell hozni a döntést, hogy mi legyen: beszédhiba vagy süketség. Este hívom az újonnan kapott logopédus számát. Őt javasolta az ovis logopédus, mert ő nem ér rá a Mikivel foglalkozni, mert csak tűzoltómunkát csinál az oviban. Mikivel viszont legalább heti rendszerességgel kéne speciálisan foglalkozni. Szóval a magán utat javasolta és előjegyzésbe vesz minket ősztől.

Karcsikám növöget, fogzik és valamitől egészen sárgát kakil. Már kivontam az étrendjéből a mandarint, hátha az tett be az emésztésének. Hihetetlen visítást tud levágni, ha valami nem úgy megy, ahogy ő szeretné. Mindent megkóstol, minden kajába belenyomja a kezét, szó szerint mártogat az ujjaival. Tudja mondani azt, hogy: OTT. Néha-néha megáll kapaszkodás nélkül, oldalazva halad a bútorok mentén. Szóval alakul a cserebogár.

Viktor dolgozik. Este fáradt, hála az égnek még mindig lelkes apa, sokat törődik a srácokkal. Nameg nem utolsó sorban tolerál engem:) Holnap ő lesz itthon Karesszel, kíváncsi vagyok, ezek után ki akarja-e majd váltani a gyes-t:)

Én meg ma reggel befejeztem a diétát. Múlt héten egyik reggel szarul voltam, estére rendbe jöttem, tegnap aztán jól kidőltem és Viktor tanácsára felhagytam a 90 napossal. Végülis fogytam összesen 4 kilót majd 1 hónap alatt. Próbálok nem zabálni;)

Családban gondok vannak. Holnap megyek Veszprémbe, mert kishúgom babája kórházban van. Nem tudok mit mondani, baj van, csak remélem, hogy nem olyan nagy. Sokat imádkozok...

6 megjegyzés:

  1. A keresztfiaddal remélem minden rendben lesz, szorítok értük! Miért pont Tusiékkal történik? :(
    Én sem vagyok ma toppon, Andris egész nap nyíg, kibírhatatlan.

    VálaszTörlés
  2. Én is imádkozom Misiért!

    Ma nekünk is szar napunk volt. Botond mindenért visit, ha nem kap meg, nem tudom, hoyg azért-e mert beteg, vagy mostmár ez lesz a módi... :S

    Na meg ma nekem kellett mindenhova kocsival menni, mert Péter nem bir felkelni, és hát majdnem megöltem magunkat az előbb :( Mert természetesen már sötétedésben jöttünk haza, én meg nem látok, és természetesen előzéskor rosszul mértem fel a távolságot... bakker, annyi eszem van mint egy baromnak.

    VálaszTörlés
  3. Drága Dóri, nem tudom mi lehet a baja szegény babócának de én is küldök Nekik rengeteg erőt,pozitív energiát! Jobbulást!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Az unokahúgomnak, Fruzsinak is mondtak mindent az orvosok három hónapos korában. Mindent! Ennek ellenére most főiskolára jár.
    Írj feltétlen Misiről, persze amennyit lehet és Tusi megenged.
    A logopédus csodákra képes, én vagyok a legjobb példa, hallgasd csak meg a 10 évvel ezelőtti szövegmondásaimat! Csak Miki meg ne unja!
    Mellesleg Marával jól kibeszéltünk. Miközben ketten két perc alatt megettünk egy kürtős kalácsot...

    VálaszTörlés
  5. várom az emilt Dóri!
    krisike@freemail.hu

    VálaszTörlés