Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2008. november 21., péntek

Paulo Coelho: Az alkimista


Rövid beszámoló a könyvről:
"Az alkimista Coelho fő művének számít. Santiagonak, az andalúz pásztorfiúnak meseelemekkel átszőtt kalandtörténetét a kritikusok Saint-Exupéry Kis hercegéhez szokták hasonlítani. Santiago, miután kétszer látja azt az álmot, hogy valahol a piramisok lábánál elásott kincs várja, elindul megkereseni azt. Végigzarándokol Afrika északi, sivatagos részén, szokatlan élményekkel töltekezik, számos különös figurával találkozik, köztük az alkimistával, akitől megtanulja, hogy mindig hallgasson a szívére, vegye észre a sorsára utaló jeleket, és igyekezzék beteljesíteni álmait. A filozófikus mese lelki balzsamként hatott azokra a tízmilliókra, akik már eddig elolvasták Coelho alapművét."

Nagyon tetszett, alig bírtam letenni. Kérdés, hogy vajon jó úton vagyok-e és a Személyes Történetemet járom, vagy valahol ácsorgok és már elfogytak a jelek...

4 megjegyzés:

  1. Én tőle csak a 11 percet olvastam, de nekem baromira nem tetszett az a könyve. Úgyhogy emiatt sosem éreztem indittatást arra, hogy az alapművét elolvassam. Talán majd egyszer...

    Ne hagyd otthon a könyveket!

    VálaszTörlés
  2. Coelhoval azért vigyázni kell. Letehetetlen és baromi izgalmas, de az ötödik könyve után kiderül, mindegyik ugyanarról szól és mindig ugyanazt ismételgeti.
    És addigra az is kiderül, hogy egy katyvasz az egész, összeollózva mindenkitől.
    Emiatt ne gondold át az életed. Emiatt ne.

    VálaszTörlés
  3. Hát én egy könyvét sem tudtam kiolvasni.Még szerencse,hogy csak a könyvtárból kölcsönöztem ki őket.

    VálaszTörlés
  4. Én szeretem Coelho könyveit. Hármat olvastam: Az alkimista, Veronika meg akar halni, Tizenegy perc. Sőt, négyet: A zarándoklat. Nekem tetszettek, jó olvasni, olyan egyszerűek a gondolatok, de jó. Azért nem egyformák a könyvei, legalábbis szerintem. Még el akarom olvasni Az ördög és Prym kisasszonyt, azt hallottam, az is jó könyv.

    VálaszTörlés