Gyerkőceim életkora

2010. március 4., csütörtök

Gyógynövényes RR (7)

Csak úgy ontom az RR-eket;) Szeretném letudni a kötelezőket, hogy végre a magm kedvére hímezgethessek. Még van nálam egy kannás RR (Brunyié), aztán Évi jelezte, hogy postára dobott nekem még egy kannásat. Hamarosan meg ebben a gyógynövényes RR-ben is határidő van, tehát újabb kendő fog landolni a postaládámban. Hm... Mikor is fogok magamnak hímezni?:-DD
Ezt a kendőt Csédórától oroztam el, hogy gyorsan meghímzem, hogy egy kicsit előredolgozzak. Hamar kész lettem vele, mindössze 4 napot vett igénybe. Szerettem Anita anyagát, még életemben nem hímeztem ilyen sűrű anyagra. Ez lenne a takácsvászon? Ha kifeszítettem a rámába, folyton pukkanós hangot adott, amikor a tűt fel vagy le húztam. Azt hittem, hogy a kontúrral hamar megleszek. Na ja, azzal tényleg hamar elkészültem, de a kismillió franciacsomó... Hm... Van olyan növényke ebben az RR-ben, amire nem kell egy csomót sem gyártani?Na most már csak Csédóráékkal kéne összehozni egy találkozót, hogy visszajuttassam a kendőt neki. Vagy marad hőn szeretett Magyar Postánk végső megoldásként.

13 megjegyzés:

 1. Nem. A takácsvászon tök laza, olyan mint anno Timicinek volt az anyaga. Ez Hubert, és kb 32-es, nem olyan sűrű az :) Na jó, az anyagszálak vastagabbak, mint egy vászonnál az igaz :) Az enyém is pont ilyen lesz :)

  VálaszTörlés
 2. Dora megelőzött a válasszal, tényleg nem takácsvászon, hanem Hubert. Ha jól tudom rajtunk kívül még Mia is ilyenre hímez, szóval fogsz még ilyen anyaggal találkozni. :)

  És nagyon tetszik a növényke, köszönöm!!! :)))

  VálaszTörlés
 3. Igen, Hubertem van nekem is és tényleg olyan, hogy megérni beleszuszakolni a tűt a szálak közé. :)
  Nekem ez a virág és a kaspó is nagyon tetszik! :)))

  VálaszTörlés
 4. de jo nezni ezt a fuszeres RR-t. :)
  mar varom a kendomet ;)

  VálaszTörlés
 5. Csodaszép! Imdádnivaló minta!

  VálaszTörlés
 6. Szóval akkor Hubert. Tényleg jó volt rá hímezni és kicsit kellett azért szuszakolni a tűt.
  Jó kis minták és haladósak. Nameg szépek.

  Szívesen Anita! Rajtam már nem múlik, hogy időben visszaérjen a kendőd:-DDD

  VálaszTörlés
 7. Hogy ez mennyivel szebb mint a kancsós.... folyik a nyálam

  VálaszTörlés
 8. Gyönyörű! Mostanában én is hímeztem, de elment a kedvem tőle, mer nem ilyen szép, mint a tied.

  VálaszTörlés
 9. olyan szakkifejezéseket olvasok a blogodban, amiket nemhogy nem értek, de szinte már olyan érzésem van, mint amikor a tanár a hidegfúziós atomreaktort akarta elmagyarázni. Hihetetlen! Miért nem tanultam meg hímezni??

  VálaszTörlés
 10. Ági! Hát igen, én is érezhetően nagyobb lelkesedéssel bökögetem ezt,mint a a knacsóst. Na és ez a Wreath kanna...

  Helen! Ez vissza ne vesse a hímzési kedved. Ha közelről nézed nem túl szépen hímzek, csak próbálkozok. Nézd meg dviki x-eit és utána érzed majd úgy, hogy basszus, mi a fenét is művelek a tűmmel és a cérnákkal;) Komolyan!!!

  Krisi! Majd ha egyszer összejövünk végre, akkor tartok egy gyorstalpalót:-DD

  VálaszTörlés
 11. Gyönyörű lesz ez a gyógynövényes!

  Köszi a két filmtippet, igyekszem megszerezni és megnézni őket. Párom a bithorlo.hu - ról tölti a filmeket, érdemes ott szétnézni!

  VálaszTörlés
 12. Nagyon szép lett ez a növényke is! Én is imádom a Hubertet, most böködöm Mia kendőjét, na meg arra hímzem a Pink Rose-omat is:-D

  VálaszTörlés