Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2009. augusztus 28., péntek

Kicsit öreg, kicsit vacak, de az enyém!

Már olyan sokan mutogatták a varrógépüket, gondoltam én is bemutatom az enyémet. Mint a cím is említi nem egy mai tyúk a gépem, még valamikor általános iskolás koromban kapta anyukám, passzolom, hogy milyen apropóból. Én akkoriban jártam varró szakkörbe Ida nénihez.Életem első munkájához egy gyerek lepedőt vágtam darabokra, természetesen anyukám engedelmével. Aztán nekiültem a szakkörön, teljes gőzzel a pedálra léptemés a tök sima A vonalú ruhán keresztülvágtattam a tűvel. Két napig bontottam:-DD De a szakkört elvégeztem és a gép szépen lassan suttyomban átvándorolt hozzám...

Nagyikám ugyanezzel a géppel csinált amolyan nagyon erős szinte vitorlavászonból párnákat az étkezőasztal székeihez. Na azóta a drága Lucznik nem viszi a selymet, a szatént és többi igazán finom pihe-puha anyagot, ja és a nyúlósakat sem nagyon. Egyszer már apósom is megszerelte, mert szabályosan kettévált a pedálja. Azóta is, ha sokat hajtom rémesen felmelegszik. Kicsit mindig aggódok, hogy mikor fog megcsapni az áram;)

Na de ha már ennyit beszéltem róla, jöjjön Ő!

7 megjegyzés:

  1. Dóri, hirtelen azt hittem, hogy az én varrógépemet mutogatod itt:-DDDDD
    Az enyém teljesen ugyanilyen! Kicsit öreg, kicsit vacak, de azért teszi a dolgát, ha kell:-D

    VálaszTörlés
  2. Te is úgy érzed, hogy tíz után használni már szabályos csendháborítás?:-DD

    VálaszTörlés
  3. Ááá, így már kezdem érteni, hogy mit jelent, amikor írod, hogy zakatolsz a varrógéppel. :-) Anyukámnak van hasonló táskavarrógépe, igaz az Neumann, de még mindig tökéletesen működik. A múlt héten leült az enyémhez megvarrni apa nadrágját (jóapám kivágta a bélést a nadrágból, de eszküszöm szebben nézett volna ki, ha kitépi az egésze, és belevágott a nadrág anyagába is, ezt kellett összevarrni) és jó kis különbséget észlelhetett a két gép között, mert teljesen meglepődött, hogy mennyire könnyen lehet vele varrni. Remélem, legalább annyi ideig fogja bírni, mint az övé. :-)

    VálaszTörlés
  4. Dóri, hát igen:-DDD Csendháborítás, de én legalább megtehetem:-D Tőlünk nem hallatszik át a szomszédba. Jó lenne megint elővenni, s csinálni valami varrócskás dolgot. Egész nyáron tervezgettem, aztán meg nem varrtam semmit...

    VálaszTörlés
  5. HEhe, ez egy tinédzser az enyémhez képest, én anu érettségiajándék 35 éves neumann-ját örököltem meg.

    VálaszTörlés
  6. Pat! Dobj már róla egy képet, ha lesz rá időd!!!;)

    VálaszTörlés
  7. Tényleg ez is tank:) És a csendháborítást is megértem a mi szovjetünk után. Viszont le a kalappal előttük, erősen kétlem, hogy 10 év múlva az én kis műanyag édeském menni fog, pláne ilyen masszívan!

    VálaszTörlés