Gyerkőceim életkora

2009. augusztus 28., péntek

Kicsit öreg, kicsit vacak, de az enyém!

Már olyan sokan mutogatták a varrógépüket, gondoltam én is bemutatom az enyémet. Mint a cím is említi nem egy mai tyúk a gépem, még valamikor általános iskolás koromban kapta anyukám, passzolom, hogy milyen apropóból. Én akkoriban jártam varró szakkörbe Ida nénihez.Életem első munkájához egy gyerek lepedőt vágtam darabokra, természetesen anyukám engedelmével. Aztán nekiültem a szakkörön, teljes gőzzel a pedálra léptemés a tök sima A vonalú ruhán keresztülvágtattam a tűvel. Két napig bontottam:-DD De a szakkört elvégeztem és a gép szépen lassan suttyomban átvándorolt hozzám...

Nagyikám ugyanezzel a géppel csinált amolyan nagyon erős szinte vitorlavászonból párnákat az étkezőasztal székeihez. Na azóta a drága Lucznik nem viszi a selymet, a szatént és többi igazán finom pihe-puha anyagot, ja és a nyúlósakat sem nagyon. Egyszer már apósom is megszerelte, mert szabályosan kettévált a pedálja. Azóta is, ha sokat hajtom rémesen felmelegszik. Kicsit mindig aggódok, hogy mikor fog megcsapni az áram;)

Na de ha már ennyit beszéltem róla, jöjjön Ő!

7 megjegyzés:

 1. Dóri, hirtelen azt hittem, hogy az én varrógépemet mutogatod itt:-DDDDD
  Az enyém teljesen ugyanilyen! Kicsit öreg, kicsit vacak, de azért teszi a dolgát, ha kell:-D

  VálaszTörlés
 2. Te is úgy érzed, hogy tíz után használni már szabályos csendháborítás?:-DD

  VálaszTörlés
 3. Ááá, így már kezdem érteni, hogy mit jelent, amikor írod, hogy zakatolsz a varrógéppel. :-) Anyukámnak van hasonló táskavarrógépe, igaz az Neumann, de még mindig tökéletesen működik. A múlt héten leült az enyémhez megvarrni apa nadrágját (jóapám kivágta a bélést a nadrágból, de eszküszöm szebben nézett volna ki, ha kitépi az egésze, és belevágott a nadrág anyagába is, ezt kellett összevarrni) és jó kis különbséget észlelhetett a két gép között, mert teljesen meglepődött, hogy mennyire könnyen lehet vele varrni. Remélem, legalább annyi ideig fogja bírni, mint az övé. :-)

  VálaszTörlés
 4. Dóri, hát igen:-DDD Csendháborítás, de én legalább megtehetem:-D Tőlünk nem hallatszik át a szomszédba. Jó lenne megint elővenni, s csinálni valami varrócskás dolgot. Egész nyáron tervezgettem, aztán meg nem varrtam semmit...

  VálaszTörlés
 5. HEhe, ez egy tinédzser az enyémhez képest, én anu érettségiajándék 35 éves neumann-ját örököltem meg.

  VálaszTörlés
 6. Pat! Dobj már róla egy képet, ha lesz rá időd!!!;)

  VálaszTörlés
 7. Tényleg ez is tank:) És a csendháborítást is megértem a mi szovjetünk után. Viszont le a kalappal előttük, erősen kétlem, hogy 10 év múlva az én kis műanyag édeském menni fog, pláne ilyen masszívan!

  VálaszTörlés