Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2012. május 8., kedd

Anyák napja

Vasárnap családilag köszöntöttek fel a gyerekek, tegnap pedig az oviban és a suliban. A közös itthoni anyák napján ezt a hatalmas hibiszkuszt kaptam a gyerekektől. Csodaszép, még bimbós.Az ovis anyák napi ünnepség sajnos nem sikerült túl jól, mert vasárnap éjjel Marika belázasodott. Ébresztettem én hétfő délután korán, hogy időben hűtőfürdőzzem és bekúpoljam, de még így is csuma lázasan vittem be az oviba. Igyekeztem a látogatási idő végére érni. A mi ovinkban nem közös műsor van, hanem az érkező anyukát leültetik egy székre, gyerkőce elé áll és elmondja a verset. Az óvónéni is ott gugol, hátha a gyerkőcnek segítség kell. Utána puszi és közös játék, ropi, nasi, tea a teremben. Hát sajnos ez utóbbit idén passzolni kellett és Karcsi nagyon sírt. Nem igazán értette meg, hogy a húga nagyon lázas, nem engedhetem be játszani az egészséges gyerekek közé, hanem futnunk kell haza:( Szerencsére készültem, napok óta egy sünit akart készíteni anyák napjára. Úgyhogy hagytam neki otthon körtét, fogpiszkálót és mazsolát a nagy műhöz. Amíg én a nagyok anyák napi ünnepségén csücsültem, Karcsi lelkesen alkotott. Az oviban is végül a készítendő süni gondolata nyugtatta meg, az autóban már szerencsére erről harsogott.

Legkisebb fiam egyébként elég fura kiskölyök. Az anyák napi vers helyett egy rögtönzött kis versikét kaptam egy süniről. Margit néni diszkréten nevetgélt mellettünk végig, aztán mondta Karcsinak, hogy most jöhetne az ünnepi vers. Ekkor morgások és nyelvdugdosások következtek. Végül javasoltam egy verset, amit aztán Margit néni kis unszolására szépen, érthetően és hangosan elszavalt a legkisebbik fiam. Zabálnivaló volt. Megjegyzem a sünis versről én azt hittem, hogy az oviban tanulták, erre kiderült, hogy azt ott helyben rögtönözte nekem. Még néha rímelt is!
Karcsitól ezeket kaptam:A nagyok ünnepsége a templomban volt, szokáshoz híven. Viktorral találkoztunk a műsor előtt, hazavitte a két kicsit én meg nyugisan beültem a műsorra. Öregszem talán, de néha-néha nagyon elérzékenyültem. Vagy csak állati fáradt voltam az éjszakai hűtőfürdők és kúpolások, aggódás miatt és ez vitte el az érzéseimet? Nem tudom:-D A műsor nekem tetszett, gyerekek édesek voltak. Természetesen egyik sem fedezett fel a tömegben, de Miki a műsor végén jelezte, hogy látott fenn a kóruson, barna pólóban, és oda mondta nekem a közös verset. Aztán látta, hogy fehér pólóban és piros kardigánban vagyok, kicsit le is tört miatta. Rengeteg ajándékot kaptam a fiúktól. Íme Miklóska meglepetései! A kedvencem persze a karkötő, szerintem tök jól mutat a karomon, csak kicsit szűkre szabta a gyerkőc, így segítséggel tudom csak felvenni. Fotózom az ajándékok mindkét oldalát, mert ott vannak a gyöngybetűs feliratok Mikitől:Ezt a mandalát Matyitól kaptam. Adott egy levelet is, amit csak itthon bonthattam ki. Izgulva várta a hatást. Kapott egy nagy puszit és hatalmas ölelést! Örültem, hogy nem írta bele, hogy anya néha fejhangon üvölt:-DD Lefotóztam a levelet is, nem tudom mennyire látszik.Az én anyukámat vasárnap felhívtuk. Miki és Karcsi verset mondtak, persze Karcsi a kötelező morgás és vinnyogás köröket előbb eljátszotta, aztán csak megemberelte magát. Vettem a mamának csokit is, majd ha találkozunk, odaadom neki!
Boldog Anyák Napját Mama!

7 megjegyzés:

  1. Annyira édesek ezek a gyerekek. Nagyon szép ajándékokat kaptál tőlük, ezek örök emlékek maradnak.
    "...anyukám, aki nélkül nem tudnék élni" - nagyon megható gondolat. A helyesírása pedig kitűnő! :)

    VálaszTörlés
  2. Szép ajándékokat kaptál. Jobbulást Marikának!!!

    VálaszTörlés
  3. Ó de édesek! Milyen szép gondolatok!Főleg egy gyerek szájából... megható...Ráadásul milyen kis ügyesek! Vajon kire ütöttek? Jobbulást !

    VálaszTörlés
  4. Köszi lányok!
    Marika megkapta a jobbulás puszit, ma reggelre vére úgy ébredtünk, hogy éjszaka már levitte a lázát a kúp és a hűtőfürdő. Hamarosan jön doktorbácsi is, hisz a gyerek 3. napja lázas.

    Beáta! Én is úgy sajnáltam Karcsit. Ilyenkor annyira de annyira jól jönne egy nagyi, nagypapa, aki kéznél van!

    VálaszTörlés
  5. Szépeket kaptál a gyerekektől!
    Rakd el jól őket, mert jó lesz egyszer végig nézni a régi anyák napi emlékeket. Hétvégén én is előkerestem egy részét és olyan jó érzés töltött el. Örömmel olvasom Marika már jobban van. Karcsi pedig egy egyéniség:)

    VálaszTörlés
  6. Nekem annyira tetszenek Karcsi rögtönzései. Szerintem ha a nagy szenvedélyét kreatívan fejezi ki, nagy dolgok fognak kialakulni belőle. Lehet e téren fog leginkább rád hasonlítani.

    VálaszTörlés