Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2012. május 1., kedd

A vasúttörténeti parkban

Tök jó ez a hosszú hétvége. Igyekeztünk megadni neki a tökéletes felütést, tehát egy igazán mozgalmas szombattal indítottunk. Elmentünk a vasúttörténeti parkba. Velünk tartott Péter is a két fiúval. Állati meleg nap volt, mindenkit megkapott a nap. A gyerekek fáradhatatlanul felmásztak a mozdonyokra, mindent megnéztek, mindent megfogdoztak. Marika is mint a duracel nyuszi folyamatosan jött-ment. A kisvasútra vele kétszer kellett felülni, mert szabályosan zokogott érte, mászott át a sorompók, kerítések alatt, folyamatosan arra vonszolt engem. A második kör, szerencsére már elég volt:-D
Persze nem kevés időt töltöttünk a játszótéren is a parkban, szerencsére a homokozó árnyékban volt. Gyorsan repült az idő, nyitástól voltunk ott egészen délután háromig, tehát az ebédidő is a múzeumban ért minket. Kajáltunk egy cseppet a park vendéglőjében, ittunk egy kávét, aztán elhívtuk a srácokat hozzánk uzsira, vacsira, együttjátszásra. Persze Matyit és Kolost továbbra sem lehet kettesben felügyelet nélkül hagyni. Matyi szabályosan lelökte Kolost az emeleteságy létrájáról, mert nem hagyta abba a mászást, pedig ő szólt neki. Gáz! Kolos jól megütötte magát, lassan is vígasztalódott meg, mi meg égtünk mint a Reistag Péter előtt, hogy az okos nagyfiunk, milyen frankót alakít. Ezt leszámítva minden oké volt a srácokkal, ők fenn játszottak, mi lenn dumáltunk, sütit sütöttünk, melegszendvics készült. Persze, hogy mik történtek ott fenn, arról sokat nem tudunk, de Marika kiságyának a rácsos betétje kettétört. Apa megszerelte, de a srácok semmi magyarázattal nem tudtak szolgálni a kárra:-DD
Marika hihetetlen energiával csinálta végig az egész napot. Mindössze a kocsiban aludt egy negyed órát hazafele a parkból. Délután még velem gyalog eljött a boltba és vissza. Tombolt a fiúk között és este is alig dőlt ki. Talán túlpörgött...?
Fárasztó, de nagyon klassz nap volt.A kedvenc képem a srácokról. Nagyban folyik a kürtőskalácsozás. Helyben sütötték, úgyhogy tényleg friss és ropogós volt.

3 megjegyzés:

  1. A képeket elnézve, szuper nap lehetett tényleg !

    VálaszTörlés
  2. Jól kihasználtátok ezt a csodaszép időt. Olyan aranyos kis (nagy) család vagytok! Köszi a képeket! :)

    VálaszTörlés
  3. Hát egy már úgy látszik mindig így lesz. Matyi meg Kolos nem jönnek ki egymással, ez van. Szerintem ez nem gond, van ez így. Nem kell mindenkinek kedvelnie mindenkit. Szerencsére sokan vagytok, vannak a fiúk, más felosztásban is lehet játszani :)

    VálaszTörlés