Gyerkőceim életkora

2012. május 16., szerda

Marika 2 évesKomolyan mondom el sem hiszem, hogy Marika már ilyen nagylány. Saját magát csak babának hívja, pedig szépen lassan kinőtt a babakorból és amolyan kislányka már. Egyre csajszisabb, egy csomó olyan dolgot csinál, amit pl a fiúk soha. Imád öltözködni, szereti mórikálni magát, rengeteg puszit ad, pakol a táskáimban, mindent a helyére rak a gyerekszobában. Valahogy egyszerűen most már egyértelmű jelei vannak annak, hogy ő a másik nem képviselője. Kicsit még mindig fiúsan öltözik, mert sok olyan gatyó van, amit a fiúktól örökölt, de szeretem szoknyában is járatni, mert annyira kis édes. A haja még mindig nagyon gyenge és rövid, valszeg nyáron még egyszer mindenképp vágatom. Gyűlöli a hajmosást, nagyjából közelharcot vívunk a kiskádban. Jelentem, még én győzök. Hajszárítás közben zokog. Ez van!
Most az egyik kedvenc szavam nála az ESE=Mese. Követeli minden este. CA-t kell mesélnem, magyarra fordítva ez nem más, mint a Bogyó és Babóca. Általában a szavak végét mondja, mint pl. da=labda, ta=torta stb.
Az éjszakák még mindig nehezek, van hogy 3x is kelek egy éjjel, most tartok ott, hogy szólok a szomszédoknak, hogy éjszakai rendre nevelés következik, mert irtó fáradt vagyok a sok keléstől.
11,2 kiló ruhástul, 86 centi magas, csak azért tudom, mert épp ma volt nálunk az új védőnő 2 éves státuszt készíteni:-DD

Ma hívtak a bölcsiből, hogy a regisztrációm él-e még. Igent mondtam. A héten, legkésőbb a jövő héten megyek is be a munkaügyre. Ha minden jól alakul, akkor szeptemberben kezdi Marika a bölcsit. Remélem addigra már elég jól fog beszélni.

Hétvégén ünnepeltünk, pudingos-marcipános epertortát kapott. A marcipános muffin alapja a torta tésztája. Így kicsit túl "sok" lett a torta, de azért fini. Mivel szeret legozni és szereti az állatokat, így egy duplo utánzat legot kapott. Hát minősége a duplótól fényévekre van (szerencsére azért kompatibilis vele), de Marika jót játszik vele. A képeken látszik, hogy mindenkit nagyon izgatott az új játék, hamarosan az egész banda ott legozott. A tortán lévő tüzijáték nagyon megrémítette a kiscsajt, ezért csak azt a fotót mutatom, ahol a három fiú élvezi a látványt. Viszont édesen maga fújta már el egyedül a 2 szál gyertyát. (azt érdemes megnézni, hogy Miki is mekkora levegőt vesz a képen:-DDD)

Isten éltessen Marikám!

16 megjegyzés:

 1. Ááá! Nem létezik, hogy már 2 éves Marika! Hiszen csak most született. Juj, hogy öregszenek ezek a gyerekek! :D
  Isten éltesse a nagylányt!

  VálaszTörlés
 2. Boldog szülinapot Marikának!
  Őszintén: még én is lelkesen nézegettem volna a játékot.
  Dolgozni készülsz? Mikor, hol?

  VálaszTörlés
 3. Boldog szulinapot! gyorsan nonek! ;) :)

  VálaszTörlés
 4. Hű! 61 kg vagy?! Az csúcs, no menj a ...irigyellek és gratulálok!

  VálaszTörlés
 5. Isten éltesse a kis Marikát! Dóri, hihetetlen, hogy már 2 éves:-) Hiszen olyan közelinek tűnik még, amikor született. Közben meg lassan kész hölgy lesz, nagyon aranyos!

  VálaszTörlés
 6. Boldog születésnapot Marika! Isten éltesen!

  VálaszTörlés
 7. Boldog szülinapot kívánunk mi is a kis hölgynek! Gyorsan szalad az idő! :) Puszilunk mindenkit!:)

  VálaszTörlés
 8. Nagyon boldog szülinapot kívánok a lánykának. :-)

  VálaszTörlés
 9. Isten éltesse Marikátokat!!

  VálaszTörlés
 10. Az epres torta baromi jól mutat képen, az íze is ott volt!

  VálaszTörlés
 11. Köszi még1x mindenkinek!

  Beáta! Elvileg októbertől mennék vissza dolgozni a kórházba. Terveim szerint részmunkaidőben.

  VálaszTörlés
 12. Olyan szépen leírtad, szinte ott volt az ember...
  Boldog szülinapot Marikának!

  VálaszTörlés
 13. Boldog Születésnapot Marikának!!!

  VálaszTörlés
 14. Utólag is Isten éltesse Marikát! A torta szuper;)

  VálaszTörlés
 15. Csatlakozom én is a többiekhez, Boldogot a kisasszonynak! Hihetetlen,hogy ilyen gyorsan telik az idő! :)

  VálaszTörlés