Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2010. augusztus 16., hétfő

Vámpírnaplók I-II-III.

Az a jó a késő esti szoptatásban, hogy közben kapcsolgatom a tv-t és bele-belefutok valami jó kis esti filmbe, amit aztán rögzítek a digitévén. Így alakult a Vámpírnaplók című sorozattal is az egyik késő esti szopi. Belenéztem, tetszett, felvettem. Másnap megnéztem, megmutattam Viktornak, aztán most már minden péntek este nézzük. Mikor láttam, hogy van belőle könyv is, kíváncsi lettem, hogy végülis milyen a könyvben megírt sztori, hiszen az lenne az alap. Hát kérem alássan, megvettem a szüleimtől kapott szülinapi ajándékpénzből (jutott még másra is:-)), aztán két nap alatt el is olvastam mind a három kötetet.

Őszintén szólva a szereplők nevén kívül túl sok egyezőséget eddig nem fedeztem fel, de még csak az első évad fut az RTL klubbon... talán majd később... Tetszik a sorozat, bár ez a tinitéma nem a kedvencem, és tetszett a könyv is. Az elején a sorozat epizódjait kerestem benne és rémesen idegesített, hogy nincs egyezőség. Utána meg már csak olvastam, mert egyre kíváncsibb voltam.
Az alapsztori természetesen rém egyszerű. Van a jó vámpír meg van a rossz vámpír, akik régen, nagyon régen halálos ellenségekké váltak. (Persze a jó vámpírt mindez a mai napig nagyon zavarja, dehát ez van.) Amin összevesztek a múltban az természetesen egy nő volt. És most megint itt egy lány, aki kiköpött mása a réginek. A két vámpír akcióba lendül, hogy megszerezze a lányt. De közben valahogy nem áll össze a kép, valami hiányzik, valami idegesít. Néha még vissza is olvastam, hogy talán túl gyors voltam és elsiklottam valami lényeges felett, de nem. Élveztem, hogy mindig volt benne valami meglepetés. És hát az a fura érzés, hogy egyszerűen nem kerek a sztori a végére persze megoldódik. Szerintem zseniális az ötlet, izgalmas a történet. Többet nem írok, hátha mást is érdekel.
Persze van benne szerelem is. Halálos, boldog, szenvedő és szenvedélyes. És mint persze mindig, szerintem sokkal de sokkal izgalmasabb a rossz vámpír, mint a jó. De a "rendes lányok" a rossz fiúkkal flörtölnek, és a jókhoz mennek feleségül, ahogy ezt Jaen Grey mondja az X-men-ben:-DD
Na itt egy kép a két vámpírfivérről és a lányról, akiért versengenek. Tessék választani!:-DD

6 megjegyzés:

  1. Persze! Ha legközelebb találkozunk, akkor viszem, vagy viszed;)
    Tényleg a Wass Albert: Eliza kötetünk nem nálad van? Viktor kapta tőlem még valamikor régebben, úgyhogy van bejegyzés az első lapon.

    DVD-ből a Crank és az Apokalipszis most még mindig a mi polcunkon csücsül, pedig a tiétek.

    VálaszTörlés
  2. Én csak 1x belenéztem, aztán mindig elfelejtem. :-O
    De én a jó vámpírokkal vagyok! :-DDD

    VálaszTörlés
  3. Már én is nézegettem, sőt ha jól rémlik az első részt olvastam is, de mostanában annyi vámpíros könyvem van, még tartom magam, nem ruházom be újabb sorozatra:)

    VálaszTörlés
  4. Viki! Én is csak 1x néztem bele, aztán ott ragadtam.

    Klaudia! Kerestem az olvasós blogodon, mert kíváncsi lettem volna, hogy mi a véleményed róla. Nem találtam semmit. Könyvtár?

    VálaszTörlés
  5. Ez egy nagyon jó könyv, bár nem olvastam el végig. A sorozat jobban tetszik. Sőt, az a kedvencem :)
    Üdv. Anne.

    VálaszTörlés