Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2010. augusztus 3., kedd

Nyaraltunk (I. felvonás)

Idén úgy gondoltuk, hogy spórolás címszó alatt nem megyünk nyaralni amolyan befizetős házikósra, vagy egyéb hotelos megoldásra. Maradtunk itthon Budapesten és amerre tudtunk mentünk a gyerekekkel. Beüzemeltük az Opelünket hat főre. Szabálytalankodunk, de más megoldás nincs, ha találkozunk a rend őreivel, akkor a jóindulatukra vagyunk bízva. És hogy ezt gyorsan leteszteljük, egy szabálytalan bal kanyar után Viktort le is kapcsolta egy mérges rendőr néni. Nem büntettek meg minket a szabálytalankodásért a sok gyerek miatt. De annyit azért megkérdezett a rednőr, hogy:
-Fiatalember, hogy tud tiszta lelkiismerettel ilyen szabálytalanul közlekedni ennyi gyerekkel a háta mögött!
Azért kicsit elakadt bennem a levegő, mikor rákérdezett, hogy hány gyerek utazik ebben az autóban... De hagyott minket futni, igaz én totál leizzadtam:-DDD

Szóval elmentünk a Camponába,ahol megnéztük a Tropicáriumot. Karesz annyira de annyira élvezte. Őmost járt ott először, a nagyok már többször látták az egészet. Én Marikát tologattam, aki hőseiesen bámulta a plafonon a neonokat, csak a végén kéreckedett ki a kocsiból. Vittem fényképezőt is, ami az első kockánál közölte, hogy lemerült az akumulátor, cseréljem ki. Így Karesz tobzódása a cápás alagútban csak az emlékezetünkben marad meg;)

A fiúk strandoltak nem is egyszer, ilyenkor én otthon maradtam Marikával, ha sikerült, akkor aludtam egyet vele, ha nem, akkor megnéztünk egy újabb tv filmet. Ha jó passzban van a kiscsaj, akkor még arra is hajlandó, hogy ül a hordozóban, néz engem, ahogy hímezek, hálából annyi dalt éneklek neki, amennyit csak akar. Az egyik közös kedvencünk a "Mondjátok meg Máriának!".

A legnagyobb hőségben vágtunk neki Szentendrének. Beírtunk pár múzeumot és a skanzent, hogy ezeket nézzük meg. A skanzennel kezdtük és ezzel is fejeztük be. Szerintem árnyékban is vagy 35 fok volt, én három liter vizet ittam meg bő három óra alatt. Marika jól bírta a kiképzést a babakocsiban, a fiúk rohangáltak árnyékról árnyékra. A sok tájház közül az alföldieket néztük meg meg azt hiszem a kisalföldieket, aztán slussz. Rajtunk kívül még volt jó sok őrült a hőségben házikókat nézni:-DD Miki bírta a kiképzést legkevésbé. Ő az elején a fejébe vette, hogy kisvasúttal akarja végignézni a skanzent, úgyhogy folyton ezt mondta, nyögte, kérdezte:( A végén aztán csak vettünk jegyet a kisvasútra és még a haranglábat is megnézhettük, nameg azt is, ahogy az árvíz alámosta a sineket és a vasút egy része használhatatlan. Na itt fotóztunk is, úgyhogy jöhet pár kép:

5 megjegyzés:

  1. :-) A képek alapján jól telt a nyaralás!! Marika nagyon aranyos a babakocsis képen.
    Várom az élménybeszámoló folytatását.

    VálaszTörlés
  2. Kedves nagy család vagytok!

    Nem vagyok biztos benne, de a közlekedés szabályaiban a gyerekekre van valami meghatározás (súly, magasság)

    Részemről, azokat a nyaralásokat szerettem a legjobban mikor itthon a saját ágyunkban kellett aludni és a gyerekeknek is helyben volt a saját kuckója:)

    VálaszTörlés
  3. Amilgade! Jól telt a nyaralás, egy gond volt vele,hamar elszállt a két hét.

    Jutka! Az biztos, hogy ugyanolyan rutinnal mennek a napok, ha otthonról nyaralunk;)

    VálaszTörlés
  4. Te jó ég!Nem hinném,ha nem látnám milyen nagyot nőtt ez a kislány!
    Aranyosak vagytok Mind.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépek vagytok. A kresz szerint két 10 év alatti gyermek számít egy főnek, így nem voltatok szabálytalanok.

    VálaszTörlés