Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2010. augusztus 19., csütörtök

Gyógynövényes RR (9)


Ismét elkészültem egy RR-rel. Igazából Anna kendője lett volna soron, de Mia kendőjét előbb visszakaptam Marianntól, így gyorsan neki is láttam. Ilyen lett az én kakukkfüvem. Fotóztam egyet a francia csomókról is. Egy szállal készültek, a tűre kétszer hurkoltam a szálat. Én szabálytalanul csinálom a franciacsomót, vagyis nem ugyanoda bököm vissza, hanem egy kicsit beljebb, így nem csúszik át az anyagon a csomó. Ilyen lett, szerintem egész jó:
Fura volt a babaköszöntős anyag után Mia kendőjére hímezni. Irtó piciknek találtam az x-eket, kellett kis idő, amíg belejöttem:-D

Ja, és volna egy észrevételem az RR-rel kapcsolatban. Mindenki white színt használ? Nekem itt most nagyon feltűnő volt, hogy bár én az előírás szerinti white DMC-t használtam, de mintha a keret és több kaspó is inkább a B5200-zal lenne öltögetve. Kicsit fakóbb az én kaspóm, pláne, mivel még kontúr sincs benne...

Egyébként már készül Anna növénykéje is, de majd azt is inkább készen fotózom.

6 megjegyzés:

  1. Szép lett, nagyon jól áll már ez a kendő is...
    A francia csomókat ezek szerint én sem szabályosan csinálom, de én azt hittem, így szabályos. :) Ez olyan, minthogy valaki fordítva hímez, mert nem arra állnak az x-ei, marhaság. :)))
    Küldheted nyugodtan Mia kendőjét, ha a posta felé jársz.

    A fehérek közötti különbséget már én is észrevettem, én mindenhol a white színnel öltök, mert nem jelezte senki, hogy ő másik fehéret választott. Így persze nem teljesen egyforma fehér van mindenhol, gondolom az én kendőmön is látszani fog a különbség azokon a cserepeken, ahol másfélével öltötték. Ennek ellenére nem gondolom, hogy nagyon zavaró lesz. A múltkor egyébként néztük Dorával, hogy Mia kendőjén különösen fehér a fehér, nem tudjuk, milyen színnel hímezte, mert ekkora különbség nincs a blanc és a B5200 között.

    VálaszTörlés
  2. Így szabályos a francia csomó! Ha ugyanoda böknénk vissza, nem lehetne csomózni, mert átmenne az anyag hátuljára a csomó;-)

    VálaszTörlés
  3. Szép lett és gyorsan kihímezted! :-)
    A francia csomókat én így is, úgy is szoktam csinálni...attól függ milyen az anyag, hány szálas a csomó...

    Nekem még nem nagyon tűnt fel a különbség. :-) Én is a blanc-cal hímzek...és nem rémlik, hogy a b5200-at használtam volna...

    VálaszTörlés
  4. A készletekhez csatolt leírások alapján ugyanoda kell visszabökni a francia csomót. Párszor kipróbáltam, de nekem nem jött be.

    Viki! Mia anyagán pont a te fehéred a legfehérebb a lenes kaspóval. Legfőképp az bizonytalanított el:-D

    Anita! Annyira nem feltűnő a dolog szerencsére. De akkor úgy tűnik white és white között is lehet különbség.

    VálaszTörlés
  5. Mia kendőjén nekem is szembeötlő volt a kétféle fehér, és én bizony elővettem a white-ot is, meg a b5200-at, és én az utóbbival hímeztem végül rá. De mikor ráhímeztem nekem még az is hókadtabbnak tűnt, mint a kerete... úgyhogy nem tudom Mia mivel hímezhette :-D

    VálaszTörlés
  6. A leírások szerint szerintem is ugyanoda kell visszabökni a francia csomót. Nem szabad meghúzni nagyon, mert kiszalad. De ha óvatos az ember ott marad. Én hacsak tudom szeretem ugyanoda bökni, szerintem úgy szebb, de pl Anna kendőjén jól megszenvedtem vele én is. Miáén nem hiszem, hogy annyira nehéz lett volna, mert neki sűrű hubert vászna volt. De Annának egy 28 coutnos len volt, amin bizony ha nem vigyáztam sajna visszacsúszott :( De bosszankodtam is rajta anno :)

    VálaszTörlés