Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2009. június 16., kedd

Zeneiskola

Még mindig pótlok, de a múlt hetem olyan sűrű volt, hogy leginkább csak képeket tudtam csatolni az elkészült dolgaimról. Beszámolni szinte semmiről nem volt időm, pedig zajlott az élet a Selmeci családban.

Hétfőn voltam felvételizni Matykóval a zenesuliba. Mivel Budapesten élünk, így a XI. ker zenesulija a következő megoldást alkalmazta. Minden általános iskolában a környéken van kihelyezett zenesulis képzés. A miénkben szolfézs, zongora, furulya, hegedű és cselló oktatás folyik. Matyi természetesen gitározni szeretett volna, nade erre nincs lehetőség, maradt második befutónak a zongora. Szóval felvételizni szülői felügyelettel együtt lehetett érkezni. Matyi persze nem volt szívbajos, símán sorbaállt nélkülem és be is ment, hogy ő jött jelentkezni. Villámgyorsan kiküldték, hogy majd anyával jöjjön újból.
Én megérkeztem, körbekerestem a kölyköm a tanteremben, az udvaron, már épp jelenteni akartam, hogy Mátyás fiam elveszett, mikor jött, hogy bocsi, de ő sorbaállt a felvételin másodjára. Csatlakoztam hozzá Mikivel és Karesszel. Bevonultunk az egész pereputtyal. Kicsiknek lelkére kötöttem, hogy szépen csöndben kell maradni. Matyi elénekelte az Ég a gyertya ha meggyújtják című nótát, nameg az Aluszol-e jó juhászt. Ez utóbbi szerintem rém gagyi, inkább a Méz, méz, mézt énekelte volna... Na mindegy. Megint más, hogy amit nem tőlem tanul, az valahogy sosem olyan tiszta, de mindenbe nem akarok beleszólni. Aztán vissza kellett tapsolnia, amit a néni mutatott. Kicsit beszélgettek is vele, addig én kitöltöttem a papírokat.

Miután Matyi végzett, Miki közölte, hogy énekelni és tapsolni ő is tud. Kiállt és nagy hangon elénekelte az Ég a gyertya ha megfújjákot (nem elírás!) és utána tapsolt is egy párat. Szóval volt sikere a csajnál, én is rém jól szórakoztam. Karcsi szerencsére végig csöndben volt, naná, mert kaját nyomtam a kezébe:-DD

Persze feltették a kérdést, hogy van-e otthon gyakorlási lehetősége Matyinak. Persze, van Ajkán egy pianinóm. A mama egyszer meg is kérdezte, hogy nem akarom-e elhozni Budapestre. Dehogynem, csak egy gond van, max a csillárra tudnám fellógatni. A kérdést jegeltük egy időre, amíg nagyobb lakásunk nem lesz... De úgy egy év múlva tényleg gondolkodni kell majd a megoldáson, mert tegnap kiedült, hogy Matyit felvették a zenesuliba. Jövőre előképzős lesz, harmadik osztályos korában választhat majd hangszert. Éljen!

3 megjegyzés:

  1. Remélem sikerül valami hangszert kerítenünk addigra. Egy hegedű elférne a lakásban, csak rémes lenne hallgatni a gyakorlást.

    Matyi kezdje csak el idejében a hangszeres zenetanulást. Én most pótolom be azt, amit évtizedekkel ezelőtt kellett volna tanulni...

    VálaszTörlés
  2. :-) Nagyon ügyes lehetett a kisfiad! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  3. Az én két csajom is járt zongorára. Szereintem én bennem nagyobb volt a lelkesedés hamar abbahagyták. Sajnos.

    VálaszTörlés