Gyerkőceim életkora

2009. június 8., hétfő

Tilda neszeszer (1)

Tegnap este elkészült a prototípus. Hát még van mit finomítanom rajta, de mentségemül szolgáljon, hogy ezzel tényleg sietnem kellett. Még szerzek bele finom édességet és holnap délelőtt át is adhatja Miki a logopédus néninknek, Enikő néninek.

Pár szót a varrásról. Életemben először kipróbáltam a transzfer ceruzát. Nem tudtam, hogy ez a neve, hétvégén lettem kiokosítva a Meseboltban:-DD Én magyaráztam az ürgének, hogy mit is szeretnék, ő meg nézett rám nagy szemekkel, aztán felragyogott, hogy: -Maga a transzfer ceruzát akarja mondani nekem!
Hála az égnek az előttem lévő hölgy hasonlóan tájékozatlan volt mindenben és még kevesebb felszerelése volt az otthoni varrogatáshoz, mint nekem, szóval nem égtem a hülye kérdéseim miatt. Mivel helyzeti előnyben voltam (három gyerekkel és egy férjjel mentem vásárolni), így a kasszánál előbbre vett az eladó, hogy kívül lehessek népes családommal együtt a boltajtón... Na jó, közben a fiúk már kimentek, de egyértelmű volt, hogy nem túl jól tűrik a várakozást. Szóval én kérdeztem, boltos bácsi segítőkészen adott mindent, a másik csaj meg amiből kértem ő is rögtön kért:-DD Baromi jól szórakoztunk ezen.
Nade visszatérve a transzfer ceruzára. Asszem elsőre rá kellett volna jönnöm, hogy nem elég, ha a mintát egyszer tükrözöm;) Már csak akkor vettem észre a bibit, mikor majdnem nekiálltam hímezni a feliratot. Csak néztem kezemben a mintácskát és először rá sem jöttem, hogy mi a gond, aztán leesett, hogy a "Mikitől" felirat fordítva van. Szóval így jártam.
Viszont sikerült szereznem (Szintén a Meseboltban) vastag rávasalható közbélést, amit a múltkor nekem (szintén a Meseboltban) nagy hangon magyarázott a csaj, hogy:- Kérem, olyan nincs, hogy vastag rávasalható közbélés...
Biztos van valami spéci neve és rosszul magyaráztam, de szerencsére ez a fazon nagyon segítőkész volt, rögtön hozta nekem a cuccost.

Szóval kész az első, komoly másfél órámba tellett összevarrni a részeket. Nekem tetszik, most jöhet a nagyüzem óvónéniknek, dadus néninek és tanító néniknek.
Lefényképeztem gyorsan tegnap este, természetesen a barna bútoron. Na, ez a színhű kép. Aztán ma reggel is fotóztam, de hogy ne legyen olyan snassz, tettem mellé két angyalt, amiket a szüleimtől kaptam. Tavaly hozták Lourdes-ból. Elvileg csak az egyik lett volna az enyém, de a tesómék egy éven át nem tudták elvinni a város másik felébe, így lenyúltam azt az angyalkát is:)

18 megjegyzés:

 1. Meg nem mondaná senki,hogy most csináltál ilyet először!!Nagyon szép lett!

  VálaszTörlés
 2. Tök jó lett! Én elsőre nem voltam ilyen ügyes, kellett vagy 2-3 darabot varrnom, mire minden a helyére került.
  Egyszer nekem is be kellene már szabadulnom a Meseboltba, majd kérek előtte listát, hogy mit érdemes beszerezni. Így talán nekem is és az eladónak is könnyebb dolga lesz :-)

  VálaszTörlés
 3. Szerintem nagyon szépen sikerült :)

  VálaszTörlés
 4. Dóri, ez nagyon szép lett!!! Úgy csodállak benneteket, akik ilyen pici neszeszerekbe cipzárt tudtok varrni! Én biztos elbénáznám...

  VálaszTörlés
 5. Ez nagyon szép lett, ha nem olvasnám a blogod, nem hinném el,hogy még nem készítettél ilyet, hogy most csináltad először!

  VálaszTörlés
 6. Nekem is nagyon tetszik! :) Ügyi vagy! Biztos nagy sikere lesz a logopédus néninél is! :)

  VálaszTörlés
 7. Köszi lányok! Azért ügyesen nem a szépséghibákat fotóztam:-DD

  VálaszTörlés
 8. ÁÁááá én nem is hiszem, hogy ez az első:-DDD Nekem a 100.-dik se lenne ilyen:-(

  VálaszTörlés
 9. Nagyon ügyi vagy! Sokszor az első darabok sikerülnek a legjobban! Az eladó csajszi meg jó béna lehetett, ha nem értette mi az a rávasalható közbélés. Kétféle van papír vagy szövet. a papír olcsóbb és én jobban szeretem. Régen vetex néven futott ha jól emlékszem.

  VálaszTörlés
 10. Nagyon-nagyon szép lett!! Megkérdezhetem, hogy a hímzést kézzel vagy géppel csináltad? Sok embernél láttam már, mindig olyan szép egyenletesek az öltések, ezért most már nagyon fúrja az oldalamat a kíváncsiság, mi a titka!!

  VálaszTörlés
 11. Nagyon szép lett! Mi az hogy első??? Senki nem mondaná meg!!!! ;-)

  VálaszTörlés
 12. Köszönöm szépen, lányok! Ma át is adta Miki Enikő néninek, nagy sikert arattunk:-DD

  Lau! Kézzel hímeztem rá, de ha ránagyítasz, akkor egyértelműen látszik, hogy nem olyan igazán szép egyenletes;)

  VálaszTörlés
 13. Szépséges lett! A cipzárral én is biztos küzdenék, jóóóó sokat.
  irigykedem megint... lassan én is előszedem a könyveket, aztán majd jövök hozzád szaktanácsért. A mesebolt-ba nekem is be kellene szabadulnom, mert itt a környéken nincs semmi normális alapanyag. 1xű natur/testszínű vásznat hajkurászok 2 hete a Tündérhez. Reménytelen....

  VálaszTörlés
 14. Ügyes, ügyes! ;) És természetesen még jól sikerült és nagyon klassz is! :)))

  VálaszTörlés
 15. Nekem nagyon tetszik, kifejezetten bájosak:)

  VálaszTörlés
 16. Ránagyítottam, de még így is egyenletesnek tűnik (biztos, mert az enyém nagyítás nélkül is látványosan csámpás:))

  VálaszTörlés