Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2009. június 8., hétfő

Tilda neszeszer (1)

Tegnap este elkészült a prototípus. Hát még van mit finomítanom rajta, de mentségemül szolgáljon, hogy ezzel tényleg sietnem kellett. Még szerzek bele finom édességet és holnap délelőtt át is adhatja Miki a logopédus néninknek, Enikő néninek.

Pár szót a varrásról. Életemben először kipróbáltam a transzfer ceruzát. Nem tudtam, hogy ez a neve, hétvégén lettem kiokosítva a Meseboltban:-DD Én magyaráztam az ürgének, hogy mit is szeretnék, ő meg nézett rám nagy szemekkel, aztán felragyogott, hogy: -Maga a transzfer ceruzát akarja mondani nekem!
Hála az égnek az előttem lévő hölgy hasonlóan tájékozatlan volt mindenben és még kevesebb felszerelése volt az otthoni varrogatáshoz, mint nekem, szóval nem égtem a hülye kérdéseim miatt. Mivel helyzeti előnyben voltam (három gyerekkel és egy férjjel mentem vásárolni), így a kasszánál előbbre vett az eladó, hogy kívül lehessek népes családommal együtt a boltajtón... Na jó, közben a fiúk már kimentek, de egyértelmű volt, hogy nem túl jól tűrik a várakozást. Szóval én kérdeztem, boltos bácsi segítőkészen adott mindent, a másik csaj meg amiből kértem ő is rögtön kért:-DD Baromi jól szórakoztunk ezen.
Nade visszatérve a transzfer ceruzára. Asszem elsőre rá kellett volna jönnöm, hogy nem elég, ha a mintát egyszer tükrözöm;) Már csak akkor vettem észre a bibit, mikor majdnem nekiálltam hímezni a feliratot. Csak néztem kezemben a mintácskát és először rá sem jöttem, hogy mi a gond, aztán leesett, hogy a "Mikitől" felirat fordítva van. Szóval így jártam.
Viszont sikerült szereznem (Szintén a Meseboltban) vastag rávasalható közbélést, amit a múltkor nekem (szintén a Meseboltban) nagy hangon magyarázott a csaj, hogy:- Kérem, olyan nincs, hogy vastag rávasalható közbélés...
Biztos van valami spéci neve és rosszul magyaráztam, de szerencsére ez a fazon nagyon segítőkész volt, rögtön hozta nekem a cuccost.

Szóval kész az első, komoly másfél órámba tellett összevarrni a részeket. Nekem tetszik, most jöhet a nagyüzem óvónéniknek, dadus néninek és tanító néniknek.
Lefényképeztem gyorsan tegnap este, természetesen a barna bútoron. Na, ez a színhű kép. Aztán ma reggel is fotóztam, de hogy ne legyen olyan snassz, tettem mellé két angyalt, amiket a szüleimtől kaptam. Tavaly hozták Lourdes-ból. Elvileg csak az egyik lett volna az enyém, de a tesómék egy éven át nem tudták elvinni a város másik felébe, így lenyúltam azt az angyalkát is:)

18 megjegyzés:

  1. Meg nem mondaná senki,hogy most csináltál ilyet először!!Nagyon szép lett!

    VálaszTörlés
  2. Tök jó lett! Én elsőre nem voltam ilyen ügyes, kellett vagy 2-3 darabot varrnom, mire minden a helyére került.
    Egyszer nekem is be kellene már szabadulnom a Meseboltba, majd kérek előtte listát, hogy mit érdemes beszerezni. Így talán nekem is és az eladónak is könnyebb dolga lesz :-)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem nagyon szépen sikerült :)

    VálaszTörlés
  4. Dóri, ez nagyon szép lett!!! Úgy csodállak benneteket, akik ilyen pici neszeszerekbe cipzárt tudtok varrni! Én biztos elbénáznám...

    VálaszTörlés
  5. Ez nagyon szép lett, ha nem olvasnám a blogod, nem hinném el,hogy még nem készítettél ilyet, hogy most csináltad először!

    VálaszTörlés
  6. Nekem is nagyon tetszik! :) Ügyi vagy! Biztos nagy sikere lesz a logopédus néninél is! :)

    VálaszTörlés
  7. Köszi lányok! Azért ügyesen nem a szépséghibákat fotóztam:-DD

    VálaszTörlés
  8. ÁÁááá én nem is hiszem, hogy ez az első:-DDD Nekem a 100.-dik se lenne ilyen:-(

    VálaszTörlés
  9. Nagyon ügyi vagy! Sokszor az első darabok sikerülnek a legjobban! Az eladó csajszi meg jó béna lehetett, ha nem értette mi az a rávasalható közbélés. Kétféle van papír vagy szövet. a papír olcsóbb és én jobban szeretem. Régen vetex néven futott ha jól emlékszem.

    VálaszTörlés
  10. Nagyon-nagyon szép lett!! Megkérdezhetem, hogy a hímzést kézzel vagy géppel csináltad? Sok embernél láttam már, mindig olyan szép egyenletesek az öltések, ezért most már nagyon fúrja az oldalamat a kíváncsiság, mi a titka!!

    VálaszTörlés
  11. Nagyon szép lett! Mi az hogy első??? Senki nem mondaná meg!!!! ;-)

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm szépen, lányok! Ma át is adta Miki Enikő néninek, nagy sikert arattunk:-DD

    Lau! Kézzel hímeztem rá, de ha ránagyítasz, akkor egyértelműen látszik, hogy nem olyan igazán szép egyenletes;)

    VálaszTörlés
  13. Szépséges lett! A cipzárral én is biztos küzdenék, jóóóó sokat.
    irigykedem megint... lassan én is előszedem a könyveket, aztán majd jövök hozzád szaktanácsért. A mesebolt-ba nekem is be kellene szabadulnom, mert itt a környéken nincs semmi normális alapanyag. 1xű natur/testszínű vásznat hajkurászok 2 hete a Tündérhez. Reménytelen....

    VálaszTörlés
  14. Ügyes, ügyes! ;) És természetesen még jól sikerült és nagyon klassz is! :)))

    VálaszTörlés
  15. Nekem nagyon tetszik, kifejezetten bájosak:)

    VálaszTörlés
  16. Ránagyítottam, de még így is egyenletesnek tűnik (biztos, mert az enyém nagyítás nélkül is látványosan csámpás:))

    VálaszTörlés