Gyerkőceim életkora

2009. június 16., kedd

Zeneiskola

Még mindig pótlok, de a múlt hetem olyan sűrű volt, hogy leginkább csak képeket tudtam csatolni az elkészült dolgaimról. Beszámolni szinte semmiről nem volt időm, pedig zajlott az élet a Selmeci családban.

Hétfőn voltam felvételizni Matykóval a zenesuliba. Mivel Budapesten élünk, így a XI. ker zenesulija a következő megoldást alkalmazta. Minden általános iskolában a környéken van kihelyezett zenesulis képzés. A miénkben szolfézs, zongora, furulya, hegedű és cselló oktatás folyik. Matyi természetesen gitározni szeretett volna, nade erre nincs lehetőség, maradt második befutónak a zongora. Szóval felvételizni szülői felügyelettel együtt lehetett érkezni. Matyi persze nem volt szívbajos, símán sorbaállt nélkülem és be is ment, hogy ő jött jelentkezni. Villámgyorsan kiküldték, hogy majd anyával jöjjön újból.
Én megérkeztem, körbekerestem a kölyköm a tanteremben, az udvaron, már épp jelenteni akartam, hogy Mátyás fiam elveszett, mikor jött, hogy bocsi, de ő sorbaállt a felvételin másodjára. Csatlakoztam hozzá Mikivel és Karesszel. Bevonultunk az egész pereputtyal. Kicsiknek lelkére kötöttem, hogy szépen csöndben kell maradni. Matyi elénekelte az Ég a gyertya ha meggyújtják című nótát, nameg az Aluszol-e jó juhászt. Ez utóbbi szerintem rém gagyi, inkább a Méz, méz, mézt énekelte volna... Na mindegy. Megint más, hogy amit nem tőlem tanul, az valahogy sosem olyan tiszta, de mindenbe nem akarok beleszólni. Aztán vissza kellett tapsolnia, amit a néni mutatott. Kicsit beszélgettek is vele, addig én kitöltöttem a papírokat.

Miután Matyi végzett, Miki közölte, hogy énekelni és tapsolni ő is tud. Kiállt és nagy hangon elénekelte az Ég a gyertya ha megfújjákot (nem elírás!) és utána tapsolt is egy párat. Szóval volt sikere a csajnál, én is rém jól szórakoztam. Karcsi szerencsére végig csöndben volt, naná, mert kaját nyomtam a kezébe:-DD

Persze feltették a kérdést, hogy van-e otthon gyakorlási lehetősége Matyinak. Persze, van Ajkán egy pianinóm. A mama egyszer meg is kérdezte, hogy nem akarom-e elhozni Budapestre. Dehogynem, csak egy gond van, max a csillárra tudnám fellógatni. A kérdést jegeltük egy időre, amíg nagyobb lakásunk nem lesz... De úgy egy év múlva tényleg gondolkodni kell majd a megoldáson, mert tegnap kiedült, hogy Matyit felvették a zenesuliba. Jövőre előképzős lesz, harmadik osztályos korában választhat majd hangszert. Éljen!

3 megjegyzés:

 1. Remélem sikerül valami hangszert kerítenünk addigra. Egy hegedű elférne a lakásban, csak rémes lenne hallgatni a gyakorlást.

  Matyi kezdje csak el idejében a hangszeres zenetanulást. Én most pótolom be azt, amit évtizedekkel ezelőtt kellett volna tanulni...

  VálaszTörlés
 2. :-) Nagyon ügyes lehetett a kisfiad! Gratulálok!

  VálaszTörlés
 3. Az én két csajom is járt zongorára. Szereintem én bennem nagyobb volt a lelkesedés hamar abbahagyták. Sajnos.

  VálaszTörlés