Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2012. március 22., csütörtök

Szabad folyás a gondolatoknak:-D

Igazából csak annyit akartam írni, hogy elkezdtem. Nem ma kezdem, nem holnap fogom, hanem tegnap nekiláttam. Enyhén sajgott utána a térdem, feltételezem elég rendesen elszokott mindenféle mozgástípustól, a síma majdnem táncolunk, semmi komolyat nem csinálunk mozgástól is. Mindenkinek van valami, amire esküszik fogyás terén. Én elsősorban a mozgásban látom a siker kulcsát. Eddig általában el is szoktam jutni, főképp egy komolyabb és hosszabban elhúzódó gyerekbetegség szokott véget vetni a lelkesedésemnek és a kitartásomnak. Az utóbbi x évben a Pilates viszi nálam a prímet, abból is a Simonfi Ági féle Pilates. Itt a blogja, szeretem olvasgatni. Naszóval gondoltam a térdem már elég jó, apum orvosommal is konzultáltam, mondta, hogy most már terhelhetem is, bár egy ici-pici dagadás még mindig van rajta. Szóval megvártam, mire a szakik a délutáni tornázós időmben már tuti nincsenek itt, hogy árgus szemekkel figyeljék röcögős kis hájaim (Bridget Jones után szabadon). Gondoltam egyrészt rámfér, másrészt hátha nyáron mégis mennénk strandra, nameg az önbecsülésemnek is jót tenne. Mostanában (úgy kb. 3 éve) nagyon nem érzem magam túl jó nőnek. Szóval ma reggel azért próbaképp ráálltam a mérlegre és visítva elmenekültem. Komolyan hogyan lettem én 67,4 kiló????? Igaz ruhában voltam, de akkor is. Még terhesen sem mentem a bűvös 65 kiló fölé. Apukám az utolsó terhességemnél azt mondta, hogy a cukormentes diéta már azért nem fogyaszt olyan tempóban mint a harmadik terhességemnél, mert hát én is öregszem. Na mindegy. A tény az tény, a kilóim száma elfogadhatatlan, a satnya test szintén, az izom helyén zsírpárna sem kóser. Úgyhogy megfogalmaztam a SMART céljaim én is:
-Nyár végére szeretnék max. 58 kiló lenni. Ezzel már jól érezném magam.
-Heti 3 nasi. Szerintem ez simán tartható, mert a nagyböjtben pl. én mindig az édességről mondok le.
-Nincs kaja este 6 után. Ez alól kivételt a csütörtöki kimenőnk képez, de ott is ésszel kell zabálnom.
-Nincs sakálkodás a gyerekek után. Mostantól kukába megy az otthagyott kaja. Kéne egy kutya? Utálom a kukába dobni az ételt.
-Tartom az edzéstervet!!!
Diétát nem írok, max. próbálok jobban féket vetni zabálásomnak. Remélem segíteni fog. Majd kiderül, hogy felül kell-e bírálnom ezt a részt.
Rövid célom. Egy hónap múlva 65 kiló szeretnék lenni. Kíváncsi vagyok, hogy menni fog-e...

Viktor nem utazik külföldre. Elég komolyan felmerült, hogy 2 hétre utazik Kievbe, aztán 4 hétre Zürrichbe. Már mindent bekértek tőle, ott lebegett a fejünk felett a dolog. Egyrészt jó lett volna neki szakmailag, másrészt jó lett volna pénzügyileg, viszont egyáltalán nem hiányzott a dolog népes családunknak, pláne egy hangulatingadozásból jelesre megfelelt anyukának és a hangulatait elszenvedő 4 gyereknek. Fellélegeztem, hogy nem kell mennie, és pont a család miatt. Viktor nem vállalta be egy huzamban a 2 hét Kiev 3 hónap Zürrich küldetést. Persze első körben úgy gondoltam, hogy elég f@sza csaj vagyok, fél lábbal kibírom, de mindig meg kell bizonyosodnom arról, hogy ha egy icike picike porszem a gépezetbe kerül, hatalmas kattogásokkal, rázkódásokkal áll csak helyre a rend. Hiába lassan 10 év gyerekezési rutin, a bőrömből nem tudok kibújni. Szóval Viktor marad és együtt csináljuk végig a lépcsőzés befejezését. Megnyugtató!

Apropó lépcső. Nem dokumentáltam, mert nem látványos a változás. Túl vagyunk már két réteg lakkozáson. Jövő hétfőn jön az utolsó adag lakk, aztán folytatódhat a mesterek felvonultatása. Ugye kész lesz húsvétra? Most már nehezen viselem a koszt, valszeg a hétvégét takarításra szánom, mert elviselhetetlen.
Nagyon hiányzik a spájz. Komolyan nem gondoltam volna, hogy ennyi mindent felszippantott az a pár vacak és vékony polc. Viktor is érzi hiányát, úgyhogy a kettőnk által tervezett spájzszekrényre leadjuk jövő héten a megrendelést Zolinál. Már csak le kell mérni, hogy mekkora is legyen, a helye már megvan. A pénz rá még nincs.

Komolyan elgondolkodtam azon, hogy el kéne vállalnom a társasház közös képviseletét. Hogy miért is? Egyszerűen elhanyagolt baromira a kert. Ha ez csak az enyém lenne én baromira szégyelleném. Vissza kéne nyírni a bokrokat (mellesleg nem szabálytalan, ha az elektromos vezetékeket érik?), meg kéne metszeni a fákat, a rengeteg tűlevelet fel kéne söpörni, egy kicsit ritkítani kéne a fenyők alját. Le kéne festeni a kerítést, ki kéne cserélni pár dolgot úgy egyébként is a ház körül. Kertész itt nem járt ősz óta. Vagy inkább úgy tudném érzékeltetni jól, hgy augusztus óta 1 alkalommal jött összehúzni a leveleket.
Nameg arról ugye ne is beszéljünk, hogy hamarosan itt a szezon és a ház még mindig nem döntött saját kis játszótér kialakításáról. 6 lakásból 3 helyen van gyerek. Én józan megfontolásból úgy gondolnám, hogy a gyerekesek dobják össze a pénzt a játszóra, különben nem lesz belőle semmi. A gyermektelen majd beszáll később, ha szül, a nyugdíjas úgysem fog mászókázni, ha havonta egyszer erre jár a kisunoka, az ember nem veri ki a hintából, a cég dolgozói pedig szabadidejükben inkább cigiznek, mint homokvárat építenek. Mikor a múltkori közgyűlésen szóba került a játszótér, akkor parkolóhely témába ment át az egész. A másik 3 lakásnak ugyanis az kéne. Komolyan már csak mi vagyunk olyan hihetetlenül őrültek, hogy elég nekünk 1 autó? Miért van szinte mindenkinek 2? Én nem támogatom a parkolóhely létesítést, mert az 1 autónkkkal sem tudunk beállni a garázsba, mert használhatatlan. Ja, jut eszembe, megadóztatja a kerület a lakás részét képező garázsokat is. Írok egy kérvényt, hogy mentsenek fel az adó alól, hiszen a mi garázsunkba egy Smarttal sem lehet beállni. Még az értékbecslő is leírta, hogy ide autóval be nem lehet állni. Annyira megnézném, hogy hogy csinálták anno, amikor épült a ház. Talán egy trabival egy nagyon ügyes sofőr (esetleg egy polski fiattal) be tudott állni. Nade nekünk egy hodály méretű irtó hosszú Astra Caravánunk van (úgy nézek ki benne a komoly 163 centimmel, mint egy manó). Egyébként magamat vállon veregetve elmesélem, hogy tudok tolatva parkolni:-D Nálam ez nagy szó, mert végre érzem a tolatást. Fedje homály, hogy 17 éves korom óta van jogsim...
Mivel itt a szép idő, így leteszem a kocsit. Különben is irtó drága a benzin, meg valahogy szégyenlem is, hogy kocsival járok a gyerekekért, mikor mehetnék villamossal, sőt gyalog is. A péntek lesz a kivétel, mert akkor dagadó iskolatáskával hozzák haza az ezer felszerelést a fiúk.
Szóval feltett szándékom, hogy gyalog megyek értük és ha sikerül őket rábeszélni, akkor gyalog is fogunk hazajönni. Mindnek van lába, ahogy nagyi mondja, mindegyiknek a földig ér, tehát használható. Egy kis mozgás nekik sem árt, cserébe megvesztegetem őket egy kis játszóterezéssel.

Szeretem a tavaszt, el tudnám viselni, hogy ilyen idő legyen egészen télig.

11 megjegyzés:

  1. Tetszett, jó volt olvasni a dolgaidat. Megakadt a szemem a tornán, és elgondolkoztatott, hogy van-e vajon javaslatod olyanra, esetleg egy dvd, amit együtt csinálhatnék az 5,5 éves kislányommal. Mindkettőnkre ránk fér. Ő duci, én is, én meg még a mozgástól is el vagyok szokva, kéne egy kis frissesség, de olyan testmozgással, ami nem fárasztja annyira ki a kisasszonyt, és nem keseríti el amiatt, hogy nem tudja megcsinálni, szóval, olyan, amit lelkesen csinál, nincs kudarcélmény. Van valami javaslatod?

    VálaszTörlés
  2. Sok sikert és kitartást a pilateshez, biztos vagyok benne, hogy hamarosan meghozza az eredményét! Meg aztán már az is nagyon sokat fog a közérzeted szempontjából számítani, hogy mozogsz, foglalkozol magaddal!
    Én egy időben Susan Fulton Stretch & Re-energise dvd-jére pilateseztem, de nagyon zavart, hogy a hang és a mozdulatok nem voltak szinkronban. Mostanában Dallos Ági kezdő gyakorlataival szemezek. Írj, hogy hogy haladsz, nem csak kilók számát tekintve, hanem hogy hogy érzed magad közben, meg akkor is, ha erősítés kell:)

    VálaszTörlés
  3. Igen-igen! Éljen a tavaszi megújhodás!!! Én mindenképp neked szúrkolok! :))

    VálaszTörlés
  4. Hajrá a fogyáshoz!Bár én ezeket a kilókat nem tartom túl soknak és ha ezentúl többet sétálsz és leteszed a kocsit,no meg a nyári melegben szerintem automatikusan megszabadulsz a kilóktól.

    VálaszTörlés
  5. Hajrá, hajrá! :) Azt is kéne tudni, milyen magas vagy, mert ha 1,70, akkor nem vészes, ha 1,50 akkor már igen :-D
    Fogyásban 70%ban az étkezésre való figyelés segít, csak a csekély része a mozgás. DE! A mozgás nem pusztán a fogyás miatt jó, sőt, mivel az izom nehezebb a zsírnál, így kilóban akár nem is lesz fogyás, viszont feszes és formás leszel :)
    én féle éve Rékázok, a lányok is imádnak velem tornázni, bár az utóbbi 1hónapban annyit voltam beteg, meg köhögtem, hogy ez kimaradt :( nekem a gyengém az édesség aról kéne lejjebb szokjak :-/

    VálaszTörlés
  6. A társasházkezelés nálunk sem egyszerű téma. A képviseletünk a csőd szélén áll, és a bácsi, aki intézi a ház körüli dolgokat, semmit nem vesz komolyan.
    Szerintem vállald el nálatok, néha egy kis kerti munka is úgy átmozgatja az embert(nem a fák metszésére gondolok, mert az a szaki dolga :D ).

    VálaszTörlés
  7. Krealady! Nálam most mindegyik fiú örömmel táncol az Ági Pilates féle Bombanő születik DVD-re. Elég borsos ára van sajnos:( Viszont nagyon szerették a kezdő és haladó Ági Pilates DVD-t is. Csak úgy hívja a Karcsi, hogy a "csigolyáról csigolyára torna".

    Mónika! Meglesz a beszámoló. Első alkalommal természetesen a térdem fáradt el legjobban, de ugye azt kíméltem agyon az utóbbi időben, szóval számítottam rá. Egy hónap múlva méreckedem, addigra már biztos jobban fogom tudni a dvd anyagát is. Én tornáztam még Rubint Rékára is. Nyáron, este, szakadt rólam a víz. Majd beszartam tőle, de tényleg komoly eredményt hozott has és fenéktájon is. Viszont a kitöréseket, vagy micsodákat képtelen voltam csinálni:-D

    Hesztia! Köszi, kell a drukk!

    Beáta! Én nyáron hízok. Minden fiú itthon van, és általában nem főzök magamnak külön. Így palacsintát, rízsfelfújtat, gofrit és tésztát meg hasonlókat készítek. Mert különebn nem esznek.

    Zsebi! 163 centi vagyok. Picike. Hajrá a Rékázáshoz!

    Judit! Még vacillálok. Épp az előbb beszélt Viktor azzal a lakóval, aki vitte most a társasházat. Majd ha hazajöttek a boltból, mondta, hogy beszámol, mit beszéltek. Kíváncsi vagyok nagyon!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon élvezetes volt olvasni az írásod.A kilókkal nekem is gondjaim vannak de ha tudnék nőni kicsit akkor nem lenne.Sajnos amit eddig pillanatok alatt ledobtam igy 50 körül tripla energia....lenne ha nem csak varrogatnék hanem mozognék is.De szerintem nagyon jól nézel ki.Kitartást a fogyáshoz:))

    VálaszTörlés
  9. Hát nagyon nagy kitartásra lesz szükséged, jó magasra tetted magadnak a lécet. Mivel e téren semmi tapasztalatom, talán nincs jogom hozzászólni, de ha a srácok nem ennének ennyire egyoldalúan minden szempontból, szerintem nem mutatott volna ennyit a mérleg. Lehet igaza van nagymamának, hogy nem rendeli meg nekik a pizzát. Főleg, ha te vagy a konyhamalac, mint írtad. Mi fogytunk a gm diéta mellett. Még úgy néz ki, várunk....sajnos.

    VálaszTörlés
  10. Szurkolok neked!
    Nagy erőre és kitartásra lesz szükséged....bár ha Viktor elutazik súlyproblémáid megoldódnak.
    A Pilatest kezd el, ha másért nem az izmok karbantartása végett.

    VálaszTörlés
  11. olyan jó volt olvasni soraidat:) Pedig n főleg a fotókat szeretem nagyon, de most teljesen lekötöttél. A fogyás valóba valóban nehéz dolog én speciel állandóan jójózok. Valóban a legtöbbet az ésszerű táplálkozással lehet elérni. Nos, ezt a legnehezebb betartani. Bár érdekes módon 4 hét fekvő gipsz után 5 kilót fogytam. Most hogy lábra álltam (bicegtem) megnőtt az étvágyam is. Sajnos a hűtőt is elég hamar elérem már:( Kitartást kívánok neked!

    VálaszTörlés