Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2012. március 13., kedd

Monaldi - Sorti: Secretum

"Róma, 1700 júliusa. Atto Melani, a Napkirály titkosügynöke az európai politikai elit legfontosabb tagjaival Spada bíboros villájába érkezik, hogy részt vegyen a bíboros unokaöccsének az esküvőjén. Az ünneplés azonban csak ürügy, mindenki a pápa súlyos betegségével, és a spanyol király közelgő halálával foglalkozik. Károlynak ugyanis nincs örököse, és Lipót császár valamint Lajos király, akik közt a Vatikán vállalta fel a közvetítő szerepét, egyaránt igényt tartanak a trónra. Melani apát titkos mesterkedéseivel egy olyan összeesküvést indít útjára, amely akár az egész kontinenst a háború torkába sodorhatja.
A könyvsorozat Atto Melani elveszettnek hitt levelezésén alapul. Egy lebilincselően izgalmas történelmi thriller, amelyben a fikció és a valóság szétválaszthatatlanul keveredik össze, és ami a kritikusok szerint a szerzőpárost a műfaj nagymesterei közé emelte."

Ezt is elolvastam. Nem érzek őrült késztetést, hogy lekapjam a harmadik kötetet a polcról, pedig ott van.
Ez a rész sokkal jobbra sikerült, mint az első, mégis letehető, szóval azzal, hogy lebilincselően izgalmas, azért én vitába szállnék:-D Asszem sokkal lassabban olvastam el ezt a kötetet, mint az elsőt. Jobbak voltak benne a részletek, főképp azok tetszettek itt is, amik a napkirály és Maria közötti szerelmet részletezték, nameg a Vascello leírása is csúcs.
Párszor kifejezetten idegesítettek a történetet mesélő férfi megjegyzései, de úgy egészében véve érdekes olvasmány volt.
Az, hogy Atto Melani már lényegében egy öregúr, sokat rontott az összképen, pláne, hogy néha mint egy tini titán, olyan akciókat hoz össze egyedül, máskor meg három lépést alig tud megtenni. A vége a könyvnek most nem volt csalódás, de ismét nagyobb durranást vártam.

Nem tudom mi a gondom a szerzőpáros könyveivel, de valahogy nekem nem kerek. Talán a nyelvezete nem jön be, talán az, hogy néha szalad a könyv, néha vontatott... Nem tudom. Még gondolkodom azon, hogy elolvassam-e a harmadik kötetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése