Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2011. május 25., szerda

Miki hímzései

Miklóskám néha teljesen fellelkesülten hímez, máskor meg hónapokig felé sem néz a munkáinak. Az utóbbi időben szaporán járt a tűje, így múlt héten pénteken el is vihettük két hímzését kereteztetni. Így hímez egy 6 éves kissrác:

Az elefántos gobelin majd 1 évig készült, mindössze a szálak befűzését és az első pár öltést, valamint az elvarrást kell nekem csinálni; a többit, beleértve az "ugratást" is, egyedül csinálja. A fekete kontúrt én hímeztem neki meg előre, hogy tudja, hol kell a színekkel kitölteni a teret. A keretezőnél vágtak egy pici lukat az üvegre, hogy az elefánt a farkát kidughassa. Eredetileg könyvjelző lett volna, de vétek lenne egy ilyen hímzést egy könyvbe eldugni, így aztán keretet kapott.

A cica sokáig porosodott egy fiúkban. Valahogy nem érzett rá Miki az x-elésre. Miután a gobelin elkészült, valahogy már ment neki a dolog. Egy nap nekiugrott és másnap már kész is volt. A sárga keretet az alkotó választotta.

És itt van Miki az újabb áldozattal. Ismét gobelin, neki ez jobban fekszik. Ennél már sokkal előrehaladottabb állapotban van!
Nagyon készül a nyári keresztszemes kiállításra!

14 megjegyzés:

  1. Kis ügyes! Biztos jó lesz majd felnőtt fejjel visszatekintenie, hogy ő ilyeneket csinált. Meg a kézügyességét is fejleszti, és tudjuk amúgy is, hogy milyen jó belemerülni a bökögetésbe. Az elefánt nagy kedvencem, haláli, hogy kilóg a farka:D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép művek!
    Ügyes a fiacskád, nagyon kitartó! A szépérzékét meg tudjuk kitől örökölte.

    VálaszTörlés
  3. Na ne...nagyon ügyes!!!!
    Gratulálok! Azt hiszem én nem tudnám megcsinálni...:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ügyes!!!
    Jó, hogy ilyen lelkes! :)

    VálaszTörlés
  5. Milyen ügyes:-)
    Gratulálok a fiadhoz,nagyon ügyes!!!

    VálaszTörlés
  6. Hát ez a Miki! Le a kalappal előtte. Úgy néz ki minden fiad előtt megszégyenülök. Legyen az zene, hímzés. (Ne áruld el neki, hogy nem tudok. Matyi előtt már úgyis lebőgtem a hegedüléssel.DDD)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon ügyes! Majd megcsodálom a kiállításon élőben is! (végre egy pasi, akiről nem esik le a gatya, ha leszakad a gomb!!!)

    VálaszTörlés
  8. Húúúúú nagyon ügyes a fiatalember!!! Nagyon jó az az elefántos képecske:-)))

    VálaszTörlés
  9. Húhúúú, hatalmas gratula neki!...látszik, hogy anyja fia ennyi kreativitással :))

    VálaszTörlés
  10. Tessék?!Nem tudod elképzelni ehhez milyen kézügyesség kell.No meg kitartás és ebben a korban mindkettő ritkaságszámba megy.Lehet,hogy Őt érdemes lesz valamilyen kreatív pályára ösztönözni.

    VálaszTörlés
  11. Ja!Rendkívül jó ötlet volt a farkacskát üvegen kívül helyezni.

    VálaszTörlés
  12. Felolvastam Mikinek a kapott üzeneteket. Nagyon büszke volt magára, hát még én rá!!! Köszi mindenkinek a kedves szavakat!!!

    Csak azon nem tudott kicsim túllépni, hogy miért dícsérték meg őt ilyen sokan, ha anya Lizzie Kate márciusához senki nem szólt hozzá:-DD Így oda ő hagyott nekem egy üzenetet;) Annyira gondoskodó kis ürge, hatalmas szíve van!

    VálaszTörlés
  13. meg kell őrülni! ilyet is tud és érdekli is???!!! nagyon ügyes!
    pusszantom, ezt is olvasd fel neki, jó?
    ;)

    VálaszTörlés
  14. Hű, ez nem semmi! Nagyon ügyes a kis legény. :)

    VálaszTörlés