Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2011. május 16., hétfő

Marika 1 éves

Még kb. fél óra, és pontosan 1 éve, hogy Marika megszületett. Ezek az utolsó percek voltak a legnehezebbek, pedig tényleg villámszülés volt.
Hihetetlen, hogy van egy 1 éves kislányunk, és olyan jó, hogy végre lett egy gyerekőc, akinek a Mária nevet adhattuk. Bár igazából nekem volt nagy favoritom a Mária, Viktor csak áldását adta rá!

Lánykánk paraméterei 1 évesen: 7820 gram és 71 cm. Ügyesen álldigál, néha már kapaszkodás nélkül is. Még mászva közlekedik, de a bútorok mentén ügyesen lépeget kapaszkodva. 7 foga van, a nyolcadik növöget éppen, de ettől nincsenek rossz éjszakáink végre. Csak el ne kiabáljam.
Szopizik és eszik mindent. Főképp a felnőttes ízeket szereti. Bolondul az eperért, ha hagynám, akár egy kilót is bevágna belőle. Imádja a babapiskótát, a kenyeret és a péksütiket minden mennyiségben. Az ilyen "harapós" dolgokat szereti magának adagolni. Fuldoklásig tömi magába a kaját, ha nem figyelek.
Egyemberes gyerek. Ha ő ott van, akkor senkivel nem lehet foglalkozni és semmit nem lehet csinálni. A nappaliban azt csinál, amit akar. Ami fontos, hogy a mosogatógépet zárnom kell, mert kinyitja és kiszedi belőle a villákat. Odáig van a villákért. Mászik az etetőszékekre, voltak már hatalmas esései, de semmit nem tanul belőle. Szeretné tekergetni a tűzhelyem gombjait. Már rátenyerelt a forró sütőajtóra, nem lett belőle baja. Mire kettőt nézek, valami tuti a szájában van. Mindenhova bemászik, mindent piszkál, rángatja a számítógép kábeleit. A polcokról nem pakolhat, azt nem tűröm. A szekrényajtót sem nyithatja ki. Az ilyenekért mindig szólok, mindig elviszem onnan, mindig tudatosítom benne, hogy az teljesen tilos. Három gyereknél nem kellet semmire gyerekzár, most sem szeretnék sehova felszerelni.
Egyébként olyan gyerek, akire tökéletesen illik a dal:
-Minden rosszra mindig kész, huncut kis csibész!

Hintázni szeret a legjobban a játszón, meg kotorni a földön és ami érhető, azt a szájába dugni. Hiába tömöm bele neki a cumit, első dolga, hogy azonnal kiveszi és jöhet helyére kavics, faháncs, fű:-DD Szeret lovacskázni is, csúszdát még nem próbáltuk.
Itthon nagyrészt pakol, szöszmöszt keres, a fiúk játékait próbálja elmarni. Kedvenc játéka még nincs. Egy ideje lelkesen mutogatom neki az állatokat, hallgatja a hangokat és nevet rajta. Vannak kedvenc gyerekdalai, amikhez produkció is csatlakozik: Így mennek a legények, Evezünk a Balatonban, Jár a toronyóra. Na ezekhez már előre mozog, imádja őket. Ügyesen tapsol, kezd pápázni. Szava még nincs, főképp gajdol vagy halandzsázik. A Ben10 zenéjét ha hallja, rögtön odamegy a tévéhez és táncol.
Hihetetlenül csiklandós. Hason alszik mindig. Ha nyugtatgatja magát, akkor a fejét simogatja és cumizik. Egyébként egy másodpercig sincs nyugalmi állapotban, horror a pelenkázás, öltözködés.

A tortáját én sütöttem. Egyszerű babapiskóta alapon van joghurtos-tejszínes-epres töltelék, ami hidegben megdermedt. Marika imádta, evett belőle egy csomó piskótát és a tölteléket is ette volna, de abból csak módjával etettem. Mindenáron bele akart túrni a tortájába, de én az ilyet nem szeretem. Így csak remegő kezekkel kiabált, aztán kapta gyorsan a falatokat. Azokat már nyugisan, a maga lassú evőtempójában majszolta. A fiúknak is nagyon bejött a torta, ma már el is fogyott (tegnap ünnepeltünk). Marika egy Helló Kittys figurát kapott. Ez lesz az alvóállatkája, a neve Dzsuli (Miki nevezte el).

Isten éltessen kislányom!

24 megjegyzés:

  1. Sok boldogságot az ünnepeltnek! Az első képen tündéri, olyan huncut a mosolya!

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok! Nagyon szépek vagytok együtt, legyetek mindig ilyen boldogok.

    VálaszTörlés
  3. Boldog születésnapot Marikának! Hogy elrepült az 1 év, hihetetlen.
    Nagyon jó ez a kép rólatok, Marikán látszik, hogy ő az ünnepelt:-)

    VálaszTörlés
  4. Bizony hamar elrepült ez az év:-)) Isten éltesse Marikát!!! Guszta lett a tortája, nem csodálom, hogy annyira rárobbant:-))

    VálaszTörlés
  5. Isten éltessen Marika!!!!!Sok pusz a szépséges arcocskádra;) Legyél mindig boldog, egészséges és vidám!!!

    VálaszTörlés
  6. Köszönjük szépen a köszöntéseket!
    Iszonyúan gyorsan elment ez az év!

    VálaszTörlés
  7. Isten éltesse a legkisebb Selmecit! :) Sok puszit küldünk! Dóri, Pisti, gyerekek

    VálaszTörlés
  8. Boldog születésnapot a kis mosolygósnak!!! Egyébként az első képen olyan vagy, mintha a nővérük lennél:) De komolyan!! Vagy az nem is te vagy?:)

    VálaszTörlés
  9. Isten éltesse Marikát! :)
    Nagyon szép a családod!

    VálaszTörlés
  10. Dóra, tényleg már 1 éve szülted Marikát??? :-)
    Nagyon gyorsan eltelt ez az egy év...
    Boldog születésnapot kívánok neki. :-)Huncut és szép kislány.:-)

    VálaszTörlés
  11. Még hogy nincsen kedvenc játéka? Júlia zenélős golyóit szereti a markában szorongatni és azokat összeverni! Ilyet mindenképpen beszerzek neki. Júlia azt mondta, hogy egy órát is símán eljátszik vele. Én kb 10 percet láttam, hogy nyugiban van a golyókkal, de ennyi időt se hittem volna el, ha nem a saját szememmel látom.

    VálaszTörlés
  12. Boldog születésnapot Marikának! :))) Nagylány már :) gyorsan megy az idő.
    A tortát szívesen megkóstoltam volna! :)

    VálaszTörlés
  13. Isten éltesse, jó egészségben Marikát!
    Rohan az idő, de nagyon.
    Huncut egy lányka :)

    VálaszTörlés
  14. Isten éltessen, Kicsilány!!!

    VálaszTörlés
  15. Nagyon sok boldog születésnapot Marika!!!

    VálaszTörlés
  16. BOLDOG SZÜLINAPOT MARIKA!!!!!

    VálaszTörlés
  17. Boldog születésnapot Marikának!!! :-)

    VálaszTörlés
  18. Ó nekem nagyon tetszik a felső kép, már maga az emberek elrendezése is sokat mondó. Már kívántam boldog szülinapot személyesen neki, na de akkor itt is Isten éltesse sokáig a (0 másodperces-DDD-magamban hívom így olyan eleven)Marikát.

    VálaszTörlés
  19. Boldog szülinapot Marikának! Anya meg emlékezzen, élje újra az örömöt, hogy Ő van!

    VálaszTörlés
  20. Boldog szülinapot ennek az édes tündérnek!

    VálaszTörlés
  21. Gratulalok a csodaszep kislanynak.:)
    Nagyon gazdag vagy te Dora!:)

    VálaszTörlés
  22. Nagyon boldog születésnapot kívánunk Marikának!!!!!!!

    VálaszTörlés