Gyerkőceim életkora

2011. május 25., szerda

Miki hímzései

Miklóskám néha teljesen fellelkesülten hímez, máskor meg hónapokig felé sem néz a munkáinak. Az utóbbi időben szaporán járt a tűje, így múlt héten pénteken el is vihettük két hímzését kereteztetni. Így hímez egy 6 éves kissrác:

Az elefántos gobelin majd 1 évig készült, mindössze a szálak befűzését és az első pár öltést, valamint az elvarrást kell nekem csinálni; a többit, beleértve az "ugratást" is, egyedül csinálja. A fekete kontúrt én hímeztem neki meg előre, hogy tudja, hol kell a színekkel kitölteni a teret. A keretezőnél vágtak egy pici lukat az üvegre, hogy az elefánt a farkát kidughassa. Eredetileg könyvjelző lett volna, de vétek lenne egy ilyen hímzést egy könyvbe eldugni, így aztán keretet kapott.

A cica sokáig porosodott egy fiúkban. Valahogy nem érzett rá Miki az x-elésre. Miután a gobelin elkészült, valahogy már ment neki a dolog. Egy nap nekiugrott és másnap már kész is volt. A sárga keretet az alkotó választotta.

És itt van Miki az újabb áldozattal. Ismét gobelin, neki ez jobban fekszik. Ennél már sokkal előrehaladottabb állapotban van!
Nagyon készül a nyári keresztszemes kiállításra!

14 megjegyzés:

 1. Kis ügyes! Biztos jó lesz majd felnőtt fejjel visszatekintenie, hogy ő ilyeneket csinált. Meg a kézügyességét is fejleszti, és tudjuk amúgy is, hogy milyen jó belemerülni a bökögetésbe. Az elefánt nagy kedvencem, haláli, hogy kilóg a farka:D

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szép művek!
  Ügyes a fiacskád, nagyon kitartó! A szépérzékét meg tudjuk kitől örökölte.

  VálaszTörlés
 3. Na ne...nagyon ügyes!!!!
  Gratulálok! Azt hiszem én nem tudnám megcsinálni...:)

  VálaszTörlés
 4. Nagyon ügyes!!!
  Jó, hogy ilyen lelkes! :)

  VálaszTörlés
 5. Milyen ügyes:-)
  Gratulálok a fiadhoz,nagyon ügyes!!!

  VálaszTörlés
 6. Hát ez a Miki! Le a kalappal előtte. Úgy néz ki minden fiad előtt megszégyenülök. Legyen az zene, hímzés. (Ne áruld el neki, hogy nem tudok. Matyi előtt már úgyis lebőgtem a hegedüléssel.DDD)

  VálaszTörlés
 7. Nagyon ügyes! Majd megcsodálom a kiállításon élőben is! (végre egy pasi, akiről nem esik le a gatya, ha leszakad a gomb!!!)

  VálaszTörlés
 8. Húúúúú nagyon ügyes a fiatalember!!! Nagyon jó az az elefántos képecske:-)))

  VálaszTörlés
 9. Húhúúú, hatalmas gratula neki!...látszik, hogy anyja fia ennyi kreativitással :))

  VálaszTörlés
 10. Tessék?!Nem tudod elképzelni ehhez milyen kézügyesség kell.No meg kitartás és ebben a korban mindkettő ritkaságszámba megy.Lehet,hogy Őt érdemes lesz valamilyen kreatív pályára ösztönözni.

  VálaszTörlés
 11. Ja!Rendkívül jó ötlet volt a farkacskát üvegen kívül helyezni.

  VálaszTörlés
 12. Felolvastam Mikinek a kapott üzeneteket. Nagyon büszke volt magára, hát még én rá!!! Köszi mindenkinek a kedves szavakat!!!

  Csak azon nem tudott kicsim túllépni, hogy miért dícsérték meg őt ilyen sokan, ha anya Lizzie Kate márciusához senki nem szólt hozzá:-DD Így oda ő hagyott nekem egy üzenetet;) Annyira gondoskodó kis ürge, hatalmas szíve van!

  VálaszTörlés
 13. meg kell őrülni! ilyet is tud és érdekli is???!!! nagyon ügyes!
  pusszantom, ezt is olvasd fel neki, jó?
  ;)

  VálaszTörlés
 14. Hű, ez nem semmi! Nagyon ügyes a kis legény. :)

  VálaszTörlés