Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2010. február 24., szerda

Lilahagymás pogácsa

Tegnap délután valahogy elkeveredtem Limara oldalára. Nézegettem a recepteket, olvasgattam a hozzászólásokat. Észrevételem szerint, ha valami miatt megvonnak tőlem finomságot, nyalánkságot, akkor rögtön lelkes gasztroblog olvasó leszek. Szóval gondoltam valami fini-fini sósat én is csinálnék este, aztán megláttam a hagymás pogácsák képét. Na, ott elvesztem. Ilyet, de azonnal én is akarok!!! Tegnap este negyed tizenegykor vettem ki a második tepsit a sütőből. Irtó finom, könnyű pogácsa lett a végeredmény. Csak Matyi nem evett belőle, mert furák benne azok az izék. Pedig direkt nem mondtam el neki, hogy az azok az izék hagymák, mert akkor bele sem harap. Okosan annyit mondtam, hogy azok a titkos összetevő kikukucskáló darabkái. A legkisebb pogiszaggatómat használtam, tehát egy darab bőven elfér Karcsi markában. Matyi egyet gyűrt le, én viszont számolatlanul tudnám falni, de majdnem 4 ch egy darab számításaim szerint. Na majd ebédre!

Belinkelem ide Limara oldalát. A receptet én felére csökkentettem tudván, hogy családom nem az a kísérletező fajta az új ízekben, így nem kell rögtön egy nagy kazalnyi pogi. Ja, és örömmel fedeztem fel, hogy bár késő este ettem belőle 4-5 darabot, egyáltalán nem csinált savat a hagyma, pedig Marika eddig nagyon nem csípte sem a sima hagymát, sem a fokhagymát, ha azt ettem. ÉLJEN!!!

6 megjegyzés:

  1. Én még az isteni illatot is érzem, ami a konyhádban terjengett! :-D
    Karácsony második napjára sütöttem én is, egy jó nagy adagot, mivel három fele osztottam. Aznap mentünk karácsonyozni anyósomék, kaptak anyumék, s nekünk is maradt.
    Legközelebb a márciusi keresztszemes talinkra fogok sütni.
    Próbáld ki Limara túrós pogácsáját is! Nagyon finom, könnyű, nem sűrű. Bencém elől el kellett dugnom! ;-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta lett!
    Én fogyózok,szóval én is sűrűn járok Limara oldalára..
    Ezt én is kipróbálom,és a titkos összetevő is jó szöveg!Atika is mindjárt megkérdez minden ilyesmit..
    Nem is válogat,á dehogy..

    VálaszTörlés
  3. Jajj, nagyon gusztát sütöttél!!Olyan éhes lettem!! Ma nálunk is pogácsa lesz este, de csak "mezei" tejfölös.:-)))

    VálaszTörlés
  4. Hát ezt nekem is ki kell próbálnom, annyira jól néz ki!

    VálaszTörlés
  5. Én eddig sosem hajtogattam a pogácsát, de nagyon megéri. Valahogy sokkal könnyebb lett a tésztája.

    Hát elég rendesen rákattantam Limara oldalára, majd meg is írom neki. Hétvégén kéne csinálnom Matykónak névnapi tortát, meg vasárnap jönnek apósomék, egy jó sűrű raguleves mellé kéne még valami sós péksüti. Most épp valami hajtovány nevezetűt néztem ki, hogy na azt megcsinálom.

    Lányok, olyan jó sütni és végre a kezdeti sok-sok kudarc után sikerélményem is van. Csak meghozta két évnyi muffinsütés a rutint:-DDD

    VálaszTörlés
  6. Fincsinek néz ki! :) A lilahagyma nálam örök és nagy kedvenc....én a körözöttet is ezzel csinálom és úgy, hogy majdnem több, mint a túró. :DDD
    Nekem is neki kellene állnom sütni....de a hímzés még jobban vonz.:D
    Szerencsére anyu nagy sütögető (többek között), így nem maradunk ki semmi jóból. :)))

    VálaszTörlés