Gyerkőceim életkora

2008. október 23., csütörtök

Logopédus (2)

Tegnap voltam Miklóskával a logopédusnál.
Sokat-sokat magyarázott nekem Dr. Pataki László logopédus és Fül-orr-gégész bácsi. Mikinek is bejött. Szóval Miklóskának nincs rejtett farkastorka, de tényleg nem zár rendesen a garatja. Hála az égnek iszonyat nagy orrmandulái vannak, ez besegít a dologban. Ha valaha is ki szeretnék szedni az orrmanduláját, akkor kézzel-lábbal tiltakozni kell ellene, mert akkor valami garatszűkítő műtétre lenne szükség. Szóval a mandulák maradnak és intenzív logopédiai kezelésre lesz szükség. Nem mindent mond orrhangzósan, csak az olyan szavakat, amiben s, sz, c, cs, z, zs mássalhangzók vannak. Ezeknél nem zár a garat rendesen, illetve elég hosszan.

Bal fülére valszeg nem hall rendesen, de nem vészes, lehet, hogy csak a taknyolás miatt volt a gond. Mindenesetre elküldtek minket egy hallásvizsgálatra. Annak eredményét meg kell majd telefonálnom a doktorbácsinak. Aztán logopédus (Eszter néni) fejlesztgeti a Mikit majd az oviban a doktorbácsi iránymutatása alapján. Kontrollra 3 hónap múlva kell majd mennünk.

Egyébként Miklós kifejezetten élvezte a logopédust. Mindössze egy gikszer volt. Az első 5 perc után közölte, hogy neki most kakálnia kell:-DDD Doktorbácsi szerencsére jól vette az akadályt;)

7 megjegyzés:

 1. kipécéztelek, Nezz a blogomba! http://brunyi.blogspot.com/

  VálaszTörlés
 2. Én is :))Hozzám is benézhetsz, bár csak egyszer kell írnod :DDD

  VálaszTörlés
 3. Én is! Én is kipécéztelek!!! :))))

  VálaszTörlés
 4. Légyszi nézz be hozzám ;)
  Látom sokak kiváncsiak rád ;)

  VálaszTörlés
 5. Szia!

  Én is kipécéztelek magamnak, nézz szét a blogomba, várom, mit írsz :)

  VálaszTörlés
 6. Örülök, hogy nincs nagyon komoly gond Mikivel!

  VálaszTörlés
 7. Én is beállok a sorba, nézz be hozzám is. :-)

  VálaszTörlés