Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2011. június 12., vasárnap

Utolsó ovis nap

Pénteken volt Miklóskám utoljára oviban. Jó szokásunkhoz híven elbúcsúztunk az óvónőktől és a dadus nénitől. Azért mi szülők nem vettük túl könnyesre a búcsút, hiszen ősztől újabb csemeténk fog bekacsázni a 4. csoportba a Bükköny oviba. Miki már fel is vezette Karcsit, hogy hisztis és verekedős:-DD Margit néni viccesen csak annyit jegyzett meg, miután mondtam, hogy akkor újabb Selmeci kölyköt kapnak nevelgetésre, hogy nem járja, hogy a Selmeci család egy egész évtizedre kibéreli a csoportban az autó jelet. Megnyugtattam, hogy Marikának majd valami lányosat választunk.

Miki fiam viszont nagyon szívére vette az elválást. Péntek délután mikor mentem érte, elbúcsúzott a kishaveroktól, Jankótól és Marcitól. Szépen lekezelt velük, utána puszit adott Erzsi néninek, a délutános óvónéninek, aztán összeszedtük minden cuccát és elindultunk az oviból. Valahol a kapu környékén törött el középső fiamnak a mécses. Zokogott, hogy vége az ovinak és hogy soha többé az életben nem lesznek olyan jó haverjai, mint itt. Soha többé nem fog játszani már a csoportban és ő soha többé nem lesz boldog. Ezt komolyan nagyjából hasonló szavakkal adta elő folyamatos hüppögések közepette. Én hiába vígasztaltam azzal, hogy lesznek majd új barátai, meg hogy itt a nyár és megyünk majd sokat a játszóra és ott is vannak gyerekek, lényegében semmi sem használt. Végül bevetettem a nagyfiú szöveget, hogy ő most már sulis lesz, 1. c osztályba fog járni, kap iskolatáskát és tolltartót és tornazsákot... Végül abban maradtunk, hogy inkább sírjon egy jót, én meg csak simogattam. Hát így búcsúztatta Miki az ovit péntek délután.

Egy héttel korábban persze megvolt a hivatalos nagycsoportos búcsúztató. A mi srácaink vegyes csoportba járnak, idén 6 nagycsoportostól vett búcsút a csoport. Nagyon aranyosak voltak, Miki verset mondott (ott bújt szabályosan bele Miki ingébe Márk, a csoport legvagányabb kiskölyke, aki úgy látszik szereplésnél még nem vagány:-DD), énekelt, táncolt. Az én fényképezőgépem a ballagás első másodpercében megadta magát, még ki sem dugta az objektívet, szóval szépen leszerepelt:( A képek kölcsönképek az ikrek anyukájától, aki Mikit is fotózta, mert a lányoknál nagy favorit volt kicsi fiam:-DD

9 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyosak ezek a kis ovisok:-)
    Miki pólójába bújt a kis srác,de cuki...
    biztosan szép volt a műsor,és elhiszem,hogy Miki mennyire elérzékenyült a búcsútól...hiába,ő egy érzelmes srác:-)

    VálaszTörlés
  2. Egyem meg a kis szívét! Így átélte..
    Nekünk még lesz egy napunk pénteken.Ez a finis.Egész napos játékos,együtt őrjöngős, éjszakai bent alvással egybekötött buli.
    Bent aludni nem fog,mert másnap megyünk nyaralni.
    Gyorsan mennek az évek..

    VálaszTörlés
  3. Tündéri!
    S itt is egy nagyfiú, aki iskolába megy!

    VálaszTörlés
  4. Én jó szokásomhoz híven megkönnyeztem Miki könnyeit:-))) de drága!!! A szereplős képek pedig eszméletlen cukik, ahogy táncolnak!!!

    VálaszTörlés
  5. Nosztalgiázva olvastam soraidat...
    milyen jó volt az óvoda!
    Mi legalább annyira utáltunk elsőbe menni, mint most ötödikbe!

    VálaszTörlés
  6. Már hallottam Mamától Miklóska könnyeiről. De jó volt újra olvasni. A képek is nagyon jók, csinos mindenki. Puszilom a srácot, s ha jól számolom, még legalább 3 ballagása lesz az életben. Tudja, hogy addig még mennyi boldogság és barát vár rá?

    VálaszTörlés
  7. :-) Bizony, kilépett a nagybetűs életbe! Jön a suli a nagyfiúnak!!!

    VálaszTörlés
  8. Szerencsére a világvége hangulatnak már vége. Most három gyerkőccel vagyok itthon, csütörtökön becsatlakozik a negyedik is. Mostantól az én feladatom biztosítani a srácoknak a mindennapos mókát és kacagást! Huh! Remélem azért néha maguktól is elfoglalják magukat. Na ezt megaszontam!

    VálaszTörlés
  9. Nálunk Luca sírta végig Márk ovis ballagását, mert annyira sajnálta a tesóját :DDD Márk nem igazán foglalkozik a dologgal. csak azt nehezményezni, hogy neki menni kell még oviba a nyáron is, Kristófnak meg csak napközi lesz :D

    VálaszTörlés