Gyerkőceim életkora

2011. június 15., szerda

Pünkösdi hétvége 2.
Hétfőn végre sikerült összehoznunk a közös programot a Váczi családdal. Asszem úgy laza 3 hete tervezgettük, hogy találkozunk, csak nálunk valaki folyton beteg volt, pedig elmúlt már jócskán húsvét. Nálunk az a betegség vízálasztó:-D Egyébként őszintén remélem, hogy mire Marika közösségbe kerül tényleg immunizálódik, mert ő aztán az összes betegséget elkapja, ami a családon végigmegy. Ráadásul irtó brutál kemény lázai vannak, amire a lázcsillapító csak annyi hatással van, hogy nem megy fel még tovább a hője. Aztán hűtőfürdőzünk, mert ha lázas, akkor úgy pörög, mint a búgócsiga. Nagyon vicces, kettőnk között tombolt a nagyágyon éjszaka kettőkor. Végül 4 óra elteltével feltettem neki egy másik kúpot, aztán lassan lement a láza.
Naszóval hétfőn összejött a közös program, elmentünk a veresegyházi medveparkba. Mariannék már jártak itt többször, nekünk ez volt az első alkalom. Hát hihetetlen tömeg volt, medve nem túl sok, de azért láttunk sok-sok jópofa állatot. Viktor szerint a medvék a legkevésbé érdekesek ott, sokkal jobb fejek a farkasok és a jávorszarvas, mosómedve. Mi csajok főképp pletykáltunk, de azért néztük az állatokat is. A srácok meg előrefutkároztak, minden medveetetéshez odatolakodtak, Karcsi elég gyakran odaragadt egy-egy fakanálhoz, a lelkes szülők szerencsére nem küldték el, de azért figyeltem, nehogy túl tolakodó legyen kicsi fiam.
Egyébként azt vettem észre, hogy a gyerekekre figyelés közben egy csomószor félbehagyom a mondtaim, vagy nem tudok figyelni a másik beszédének a végére. Remélem annyira nem gáz! Várom, hogy egyszer gyerekek mellett is tudjunk úgy beszélgetni, hogy nem kell folyton máshol lenniük a radarjaimnak.
Ah, láttunk medvenászt is:-DD Ott volt a legnagyobb tömeg. Komolyan vicces, hogy az emberek ezt kamerázták. Otthon megint megnézik, vagy mi?
A parkban csak fagyiztunk, aztán átmentünk Mariannékhoz, ott rendeltünk pizzákat, punnyadtunk, hímzéseket nézegettünk. Lenyúltam a Fuchsia in watercolour maradékait! Átadtam Mariann kész gyógynöveényes RR kendőjét.
A gyerekek vizezetek, hintáztak, jól elvoltak együtt. Marikára ezerrel figyelni kellett, mindent akart csinálni, amit csak elképzelt.
Én jól leégtem a napon, de csak a dekoltázsom. A többieket nem kapta meg a nap, Marika meg napernyő alatt üldögélt egész végig a babakocsiban, amíg a parkban voltunk.

7 megjegyzés:

 1. Mozgalmas hétvégétek volt!
  A fuksziát kezd el minél hamarabb, mert nagyon szeretnék nálad is gyönyörködni a fázisokban... :))

  VálaszTörlés
 2. Megnézném a videós polgárt, amikor szombat este 8kor a medve becsenget hozzá egy kamerával... :) Lehet csak túl pihent a fejem ma, bocsi, ilyen a munkanélküli-humorom.

  VálaszTörlés
 3. Szerintem a medveotthon télen - hóban - a legjobb. Olyankor aktívak a macik (biztos van, amelyik alszik, de nem jellemző), szép a környezet, és nincs tömeg. Mi mindig viszünk több kiló répát, azt imádják, a mézből tapasztalaink szerint már eléggé elegük van.

  VálaszTörlés
 4. Hú de mozgalmas hétvégétek volt!! Nagyon jók a képek, Marika tündéri!!!! ;-)

  VálaszTörlés
 5. Macifarm nagyon jó! Tavaly nyáron voltunk ott :)

  VálaszTörlés
 6. Judit! Hát nem mostanában tervezem elkezdeni, de majd azért igyekszem.

  Pat! :-DD

  Nóri! Látod erre még sosem gondoltam, hogy unják a mézet, de logikus. ÉN mindig fázom télen, lehet, hogy ezért nem csinálunk hosszabb kinti túrákat.

  Amilgade! Köszi!

  Zsóka! Igen, emlékszem a hordozós képeidre!

  VálaszTörlés
 7. Igen, igen, legalább 3 hét volt, mire összehoztuk végre. Nagyon örültem hogy jöttetek. Néha kicsit jó lenne többet beszélni, de majdcsak felnőnek a gyerekek :D Egyébként ezt én is érzem magamon, hogy félbehagyok mondatokat, vagy gondolatokat, mert valami van a srácokkal... szóval nem gáz, és neked duplán előjöhet :)

  VálaszTörlés