Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2011. március 17., csütörtök

Ünnepek és vegyes vágott

Szegény kis blogom mostanában elég rendesen elhanyagoltam. Még talán időm volna, hogy írjam, de a kedvem kevés hozzá. Sok dolog történt velünk mostanság, de csak a legfontosabbakat írom le.

Mindenekelőtt szeretnék nagyon boldog születésnapot kívánni Viktoromnak! Éljen a 34! Most megint idősebb nálam fél évvel:-DD Közben kiderült, hogy a gyerekek felmérést csináltak az osztályban, hogy kinek vannak a legfiatalabb szülei. Na jó, konkrétn az anyukáról volt szó, és jelentem megnyertem a versenyt. Mivel Viktor alig fél évvel idősebb csak nálam, szerintem magasan megnyerte a legfiatalabb apuka címet is;)

Viktorom szülinapját Ajkán ünnepeltük apukám születésnapjával egybekötve. Szinte már-már hagyománynak is nevezhetném, hogy egyben üljük a két szülinapot, mert apukám március 13-án, Viktor meg 16-án született. Csak van köztük 30 év. Anyukám megrendelte a tortát, de a 6-os számgyertya úgy elbújt, hogy először csak 434 volt a tortán:-DD Aztán egyszercsak valahonnan a torta papírja alól előbukkant a 6-os is, úgyhogy csináltunk újabb gyertyafújós-kívánós képet csak a két ünnepelttel. Mutatom a képeket, amik készültek a "zsúron":

Matyi fiam csillagász táborba ment hétvégén. Kicsit elbizonytalanodott a táborban, mikor odaértünk a gyülekezőhelyre és kiderült, hogy egy barátja sem megy csillagászkodni. De aztán hamar belejött a barátkozásba a hosszú hétvége alatt. Kétszer is felhívtuk, minden rendben volt vele, de érdekes módon a tábori beszámolóban a legnagyobb helyet a Pirosszka című film foglalta el, ahelyett, hogy milyen frankó élményeket éltek át.

Miklóskám két hete "felvételizett" a Don Boscoba. Ismét az iskolaotthonos osztályt jelöltem meg, nekünk anno nagyon bejött ez Matykóval. Miki ügyes volt, meg is kérdezte a tanár nénit, aki vitte őket "játszani", hogy befogadják-e őt a Don Bosco suliba:-DD Tegnap megjött a levél, hogy igen, befogadták, áprilisban megyünk beiratkozni.
Miki egyébként most megint itthon van. Valami iszonytaknyolással egybekötött köhögős-taknyolós vírussal küzd Karcsival együtt. Kíváncsi vagyok, Marika mikor kezdi.

Ajkán félig megünnepeltük a házassági évfordulónkat is, ami egyébként pont ma van. A 10. Szép kerek. Zsuzsi tegnap próbált hívni este (én nem vettem észre), gondolom nem jó neki a mai esti gyerekvigyázás. Mentünk volna ünnepi vacsira kettesben, vittem volna a képet is. Na mindjárt rácsörgök Zsuzsira, hátha nem alszik már:-DD Ezeknél a tizenéveseknél sosem lehet tudni, legalábbis én délelőtt amíg lehetett aludtam anno. Szegény anyám! Mai fejjel nehezen viselném el magam:-DD Naszóval Ajkán voltunk moziban. Utoljára majdnem pont egy éve voltunk, az Avatart néztük meg. Az utódomra ütök nem volt olyan jó, de kellemes szórakozás volt, az ajkai mozi meg kicsi és barátságos. Kézzel írják a jegyeket és csak 600 Ft volt egy:-DD

Marika meg nekilátott enni. Egyre jobban megy neki. Délelőtt már néha simán bevág egy fél almát, iszik rá gogósiszit, aztán egyértelműen az emberkaját szereti, szóval ha főzelék van, akkor a miénket turmixolom, husival, sajttal, virslivel. Uzsira most a tápiba kever Milumil gabonapépet szereti. Nagy adagot be tud vágni belőle. Ha strapás napom van, akkor este a szopi után bevág egy deci tápit is, de egyébként elég a cici neki. Szóval ha jó napunk van, akkor már tízórainál és uzsinál elhagyom a szoptatást, csak a többi alkalommal kell, vagyis reggeli, ebéd, vacsi, utóvacsi és éjszaka, ahányszor kelt:-DD Nálunk ez már nagy haladás. Marika is tegnap volt 10 hónapos! Jaj, de nő ez a csaj!

Szégyen ide vagy oda, hiú vagyok. Nem bírom elviselni magamon a plusz kilókat. Nekilátok a 90 naposnak. Kellenek a komoly szabályok, hogy valamit tudjak tartani, nekem ezt a 90 napos jelenti, vagy a 150 grammos diéta, amit önszántamból nem csinálnék. Célom, hogy 58 kiló legyek. Egyszerűen nem érzem magam jól a bőrőmben, zavar, hogy feszülnek rajtam azok a ruhák is, amik még rámjönnek:-DD Szombaton indul a buli, majd írom, ha van eredmény. Perpill valahol 65 kiló körül leledzem... No comment. Most kicsit lazábban vettem a tornát is. Igazából nem tudom miért, de ezek a folyamatos frontok nálam félhulla állapotot eredményeznek, nem volt kedvem nagyon tornázni. Nameg zavart, hogy mindent patenttul meg tudok csinálni, kivéve a felgördülést és az olyan gyakorlatokat, amiknél a felülést teljesen fekvő helyzetből kell indítani. Egyszerűen nem értettem, hogy miért. Hát írtam Simonfi Áginak, hogy mit tehetnék, hogy ez a gyakorlat is menjen, hiszen tudom, hogy alig 5 éve még csont nélkül kiviteleztem. Gondoltam, hogy a 4,5 szüléstől gallyra ment a hasizmom totál. És kérem szépen igaz, hoyg laza 1 hónapos csúszással, de kaptam választ is! A csipőhajlító izmom gyenge, lábemelgetéseket kell csinálnom, hogy ott megerősödjek és amíg a felgördülés nem megy, addig csak a kezdő gyakorlatsort nyomathatom.

Na és tegnap megnéztük az első házat. Nekem tetszik, Viktornál nem aratott zajos sikert. Ma délután odaülök a telefon mellé és hétvégére igyekszem leszervezni pár háznézést helyben, mert kocsink az épp műszakiztatáson van.

Na mutatok még valamit. Egyszerűen megőrülök attól, hogy folyton mást hímeznék. Otthon apukámnak van nyomtatója, ott szoktam a keresztszemes mintáimat kinyomtatni. Apukám ezzel már totál tisztában van, így szombat délelőtt elnyargalt és vett fekete tonert a gépbe. Annyira meghatódtam ezen, hogy így figyel a hülye hóbortomra. Nyomtattam is 5 mintát, amiknek bármikor nekikezdenék. Persze még tart a tündéres szerelemkép hímzésem, csak hát kellenek a csábítások. Viktor a Helene Tran képet szavazta meg következő áldozatnak, ha valamibe megint belekezdenék. Asszem 2011 mégsem a befejezések éve lesz, hanem a MUK éve. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy vagy 4 könyvet elhoztam otthonról olvasásra, de a Zabhegyező kimaradt a listámról... Gáz vagyok... Na mutatom a képeket is:

14 megjegyzés:

  1. Gratulálok a szülinaposnak, az új sulisnak, és remélem minél hamarabb megtaláljátok az álomházat!!!

    Egyébként épp azt a Gorjuss lánykát kezdtem el hímezni kispárnának múlt héten, de még csak az egyik cipőjénél tartok. Nagyon tetszik az egész sorozat...

    VálaszTörlés
  2. Jó egészséget kívánok a szülinaposoknak! :)
    Helene Tran kép valóban nagyon szép, bár készen még nem láttam. :)
    Powell is nyerő lenne nálam. :))

    VálaszTörlés
  3. Kitartást a hímzésekhez! Jó sok terv... :)
    Gratulálok a szülinaposoknak is!

    VálaszTörlés
  4. Isten éltesse Viktort sokáig és boldog 10. házassági évfordulót kívánok!
    Remélem nem maradt el az esti program!

    VálaszTörlés
  5. Christine! Köszi! Húú, majd nézem nálad a csajszit. Nekem is tetszik az egész sorozat, de emiatt a kislány miatt tetszett meg.

    Judit! Köszi! Imádom Helene Tran képeit. Ezt a kalapost Hubbub-Mariann-Dóra már meghímezte. Annyira szép! A Powellből meg naná, hogy a trió egyben lenne az igazi:-DD

    Phan! Köszi! Tervem ezer. Egy csomó dolog ki is van nyomtatva. Szép lassan kisebb adagokban az évek során járattam apukám nyomtatóját, nameg korábban a melóhelyen is, de ott csak nagyon diszkréten:-DD

    Csédóra! Köszi! Ma esti kimenős ünneplés elmarad, mert Zsuzsink sajna beteg lett. Mondtam, hogy jelentkezzen, ha meggyógyult!

    VálaszTörlés
  6. Viktornak és apukádnak is boldog születésnapot!

    Hm, én nem is tudom melyiket választanám a hímzésötletekből ;) A kalapos nőset hagynám csak ki, mert az már a hálószobánkat díszíti (http://xxlhubbubdora.blogspot.com/search/label/Helene%20Tran). De talán pont ezért lenne jó választás, hogy ne muk-osísál engem is meg :-D

    VálaszTörlés
  7. lattom Nalatok is suru a marcius unneplesek teren. :) gratulalok!! en a kilok miatt en nem aggodom, inkabb a felesleges uszogumik miatt a pocakom korul ;) :) jo lenne elkezdeni uszni jarni, de apjuk nem igazan szeret babyszitterkedni ;)..... igy marad a himzes :) a mintak kozul nalam az elso ket jon be (Michael Powell mindig johet-epp mostanabn volt egy ingyenes minta egy UK himzoslaphoz adva). ;) gyerkocok gyonyoruek!!!!

    VálaszTörlés
  8. Isten éltesse az ünnepelteket!
    Marika egyre cukibb :)
    Az első hímzés nagyon tetszik, ilyen bloghátterem szokott lenni :)

    VálaszTörlés
  9. Sok boldogságot a szülinaposoknak!
    nálunk is ilyen dupla gyertyás torta szokott lenni áprilisban.
    Idén 70-35 lesz,pont fele annyi.Én leszek 35..furán hangzik...

    VálaszTörlés
  10. Szia Dóra.


    Ági vagyok,húgod oldaláról kattintottam hozzád.
    Az én kisfiam is menkes szindrómás.
    Milyen aranyosak a gyermekeid...
    Gratulálunk a szülinaposoknak.
    Én lezártam a blogot,Eszter mondta,hogy olvastál minket,ha gondolod,küldök meghívót.Jelezz a
    bagnes1981@freemail.hu-ra.

    VálaszTörlés
  11. Isten éltesse a szülinaposokat! Na meg a 10. évfordulósokat is!!! :-)

    VálaszTörlés
  12. De jó nézni ezt a szép nagy családot!Boldog lehetsz részeseként!Nem csodálom,hogy azonnal hozzákezdenél a nyomtatott képekhez,én is.Powel képekből megvan Neked más is?Én a kertészkedőset hímezném meg,de rögtön.

    VálaszTörlés
  13. Szép a család, szépek a tervek!!:-))

    VálaszTörlés
  14. Na mégegyszer. A blogspot lenyelte a hozzászólásom:(

    Mariann! Szívem szerint mindnek nekilátnék egyszerre. De még sok mintám van, aminek szintén, készletekről meg nem is beszéljünk:-DD De legesésélyesebb a HT kép!

    Judit! Köszi a gratulációkat! Kívánok én is viszont minden jót! Remélem végre lesz időm mindekit végigkommentelni!
    Úszáshoz több kitartást apának! Én már lemondtam róle, helyette inkább tornázom, az is hasonló eredményt hozott, nem fáj annyit a hátam!

    Zsóka! Köszi! Láttam ám nálad a hátteret!

    Csilla! Köszi! Jók ezek a nagy ünnepek. Szerintem a 35 nem rossz, nekem a 40 hangzik furán. Mire odaérünk biztos máshogy látjuk:-D

    Ágnes! Köszi! Írok levelet!

    Amilgade! Kriszti! Köszönöm!

    Beáta! Köszi! Nagyon sok MPowell mintám van. Írj levelet a sneszalay@gmail.com címre, hogy konkrétan melyiket keresed. Ha megvan a minta, akkor küldöm, vagy felrakom a picasara.

    VálaszTörlés