Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2009. november 17., kedd

Növögetek pocakban

Jó rég nem írtam semmit, pedig zajlanak az események.
Kéne már írnom a fiúkról is, csináltam egy nagyon jó videót róluk, azt is felteszem majd.

Most pár szót rólam és babáról, aztán felébresztem Miklóskát, mert lassan fél kilenc van és még mindig húzza a lóbőrt. A héten ő is itthon van velünk, mert tiszta takony és kicsit még köhög is. Nem vittem oviba, mert az orrszívó porszívó hihetetlen marslakókat hoz ki az orrából. Jobb lenne, ha nem menne rá ezerrel a fülére, így is tapasztalom, hogy már megint visszakérdez, ha halkabban beszélek.

Szóval szépen lassan haladok a 16. betöltött hetem felé. A fenti számláló az ultrahanghoz képest egy héttel kevesebbet mutat, én pedig az ultrahangot veszem alapul, mert a tudat, hogy egy héttel közelebb vagyok a szenvedésem végéhez, az nagyon jó érzés. Nem a terhesség, illetve a babavárás szenvedés, hanem a nálam szinte félidőig tartó émelygés-hányás, ami baromira kikészít. Elmondhatom, hogy ilyen szarul egy gyerekkel sem voltam. Az éltet, hogy az AFP eredmény kézhez vételekor már jól szoktam lenni. Most ez úgy december 1-2 hetére fog esni, szóval ki kell még addig pár napot húznom. Karácsonyra új gyomrot kérek, mert ez a mostani egyszerűen elfogadhatatlan. A hányást sikerült napi 1-re leredukálnom, néha teljesen elmarad, de semmit nem tudok igazán jóízűen megenni, mindentől savam lesz és baromira fáj a gyomrom. Én nem tudom, hogy a sajtos-tejfölös tészta pl. miért nem tud jól esni. Az, hogy 500 mg C-vitamintól úgy ég a gyomrom, mint a pokol tüze, arra még azt mondom, hogy oké, de egy nyamvadt tészta!?!? Lényegében reggel tudok jól enni, akkor két irgalmatlan nagy szelet kenyeret betolok, amitől szépen halad a délelőtt. Az ebéd már nem annyira frankó, uzsinál és vacsinál szenvedek. És ez már tuti nem pszichés, ugyanis voltam a kórházban színt vallani. Túléltem. Túlélték. Főnökasszonyom gratulált, kedves volt, de látszott, hogy nem lett túl feldobott a hírtől. Most azon a szabin vagyok, amit Karesz születése óta összegyűjtöttem, aztán majd táppénzre mehetek. Kértem rá engedélyt.

Na mindegy. Leszámítva, hogy este 7-8-tól lényegében nagyjából csak nyelem (inkább köpködöm) a nyálam, a helyzet egész jó. Kerekedek (híztam is combra nameg fenékre), nagyon várom a baba mocorgását is. Hétfőn túléltem egy frankó cukorterhelést. Féltem, hogy visszaküldöm a cukros-citromos koktélt, de mire az első szúráshoz kerültem olyan éhes voltam, hogy szabályosan jól esett. Viszont az eredménynek annyira már nem örültem. 7,66 lett a terhelés utáni értékem, ami emelkedett vércukor szintet jelent. Doktorbácsi kijelentette, hogy nem kell mennem diabetológiára (még), de a 150 grammos diétát tartanom kell. Közelednek az ünnepek, mákos beigli, aprósütik, mikulás csomag... De még csak nem is ezt bánom, hanem azt, hogy megvonják tőlem az életet (és a mostani gyomrom-vacak időkben) jelentő Coca-colát, banánt, szőlőt és a fini-fini grízes joghurtomat. Na ez már fáj. A héten képtelen vagyok elkezdeni, jövő héten majd már kezdek valamit lájtosabban, finoman, gyomorkímélően. A nagy doboz cukros Rennie-met is elajándékozhatom és vehetek cukromenteset. Hihetetlen, de megszoktam ezt a mentolos kréta ízű vackot, este szabályosan függő vagyok:-DD

Holnap jön anyukám hozzánk egy kicsit. Annyira, de annyira várom!!! Hoz nekem ajándékba oltást is. Szülész-nőgyógyászom kifejezetten ajánlotta, pláne, hogy suliba, oviba megyek a fiúkkal, tömegelek eleget. Aztán apukám (háziorvos) is nagyon szeretne oltani. Hát legyen! Így legalább tényleg nem szedek össze valami szart, nameg őszintén szólva nem bírok semmi vitamint, C-vitamin tartalmú gyümölcsöt enni, és két hónapnyi masszív hányás után asszem nem mondhatom, hogy erős az immunrendszerem e pillanatban.

Hoztam két béna fotót is magamról. Ja, nagy a hasam, dehát lényegében az ötödik terhességem. Nem lehetek nádszál karcsú!

14 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon csinos kismama vagy, hidd el szívesen elfogadnám a mostani súlyodat! :D
    Sajnálom, a hányást, gyomorégést, diétát... kijárt volna már neked egy gondtalan terhesség!
    Puszi!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem sincs gond ezzel a pocakkal! Pláne nem, hogy ez az 5. pocakod! Nekem szerintem a 2-kal is nagyobb volt ilyentájt.

    A diétát azt nagyon sajnálom :( Jó lett volna ha elkerülöd ezúttal.

    Mikor mész uh-ra? Nagyon izgulok, hogy mit mondanank a nemére :)

    VálaszTörlés
  3. Dóri, igenis jól nézel ki! Ha én nemsokára ilyennek látnám magam a tükörben......sóóóóóhaj. ;)
    Ennek a bébinek lánynak kell lennie ;), én is szinte ugyanígy viseltem a terhességeket! :D Kivéve a diétát, mert szerencsémre nekem azzal nem volt gondom.
    Érdekes egyébként, nálunk a kefír és egy zsemle megevése volt szükséges a vércukorszintméréshez! :O Nálatok mindig cukros-citromos koktélt kellett inni? Vagy én már olyan régen voltam terhes, hogy azóta ez is megváltozott?

    Kitartást továbbra is és várom én is, hogy vajon "végre" lány érkezik-e, hogy a szüleidnek ne legyen egy újabb "családi gyásznap". ;) Tudod, ezt még te mesélted, mikor Éviékhez mentünk és szóba került a szülés...nehogy félreértsd, nem megbántani akartalak! :)

    VálaszTörlés
  4. Annyian ijesztgettek már az influenzaoltással, hogy csak azért is beadattam magamnak. Képzeld, még csak nem is fájt a karom,s e gyengeség, se hőemelkedés, semmi. Remélem nálad is így lesz.

    VálaszTörlés
  5. Csini ez a pocak, légy rá büszke!!!!!!

    Ha kell cukormérő szólj, kettő is van, postázom amelyiket kéred!

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Meg se látszik rajtad, hogy ez az 5. terhességed! Kitartást, és szurkolok, hogy ez a kicsike kislány legyen! :))

    VálaszTörlés
  8. Szépen alakul a pocak! Tudom, nagyon rossz a rengeteg hányás, de majd csak rossz emlék lesz! És olyan jó mikor a baba rugdos!

    VálaszTörlés
  9. Köszi lányok! Már valahogy csak túlélem ezt a pár hetet, csak ez a rohadt diabétesz ne kevert volna bele...

    Ultrahangra legközelebb dec. közepén megyek majd. Akkor már majdnem 19-20 hetes leszek.

    Pat! Ma érkezik anyukámmal egy vadi új vércukor mérő. De nagyon köszi, tök rendes vagy, hogy adnál kölcsön. Ha neadjisten kinyírom a szír új gépet, legalább tudom, kinél kopogtassak:-DD

    Egyébként én szeretem a pocakos magam, élvezem, hogy nő a hasam, csak hát érdekes nagy méretű már most;)

    VálaszTörlés
  10. Dóri!
    Sajnos tudom én is, milyen az a nyomorult émelygés, gyomorégés. Tudom neked ajánlani a Salvus gyógyvizet, minden terhességem alatt segített valamennyit. Borzalmas íze van, de pár korty enyhülést hoz egy időre. Gyógyszertárban, ábécékben is lehet kapni, most kb. 600-700 forint. Próbáld ki, hátha beválik nálad is. Ráadásul 100% természetes anyag!
    A terhesség "mellékes" dolgaitól eltekintve nagyon irigyellek az új jövevény miatt! És kívánok neked sok-sok erőt, egészséget, boldogságot!!!!
    Ja, és CSINOS vagy!

    VálaszTörlés
  11. nagyon is csinos vagy a pocival, ennyi terhesseg utan ez aranyos :)
    megint kaptam terhestanacsos ujsagot, amiben irnak a hanyasrol: probalj tobszor keveset enni,(soha ures gyomor) minden eves utan fekudj az oldaladra; igyal eleget; keruld a fuszeres es zsiros eteleket. remelem minel elobb jobban leszel!

    VálaszTörlés
  12. Szióka!
    Szeretem az írásaidat.Olyan nyugi jön belőlük,és kedves derű.
    A pocid pedig már kifejezetten látszik!
    Nem írtam,mert nagyon gáz hetünk volt,kórházzal,betegséggel.
    Szép gömbölyödést neked!

    VálaszTörlés
  13. hogy én mikről maradok le!!!
    gratulálok! nem is tudtam hogy babát vársz??? és már a 16.hétben vagy, szuper!
    ha bíztat én még terhes sem vagyok és kiderült, hogy terhelés után magas a cukrom:(, Bencével volt is terhességi diabéteszem:( 180gr CH volt a napi adag, meg lehet szokni, bár télen szerintem nehezebb mint nyáron:)
    vigyázz magatokra!

    VálaszTörlés