Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2009. november 28., szombat

New Moon


Ma megnéztem én is a New Moon-t. Már egy ideje tervezgettem, hogy elmegyek és megnézem és mivel ezen a hétvégén szalma vagyok, mindenképp be akartam ütemezni. Sikerült partnereket is szerezni, így aztán fél délben már a Corvin moziban ültem Anitával és Mariannal. Nem vártam túl sokat, hiszen a kritikák elég rosszak. Állítólag csak igazi rajongók élvezik. A film maga összességében tetszett, látványos volt, érdekes volt még úgy is, hogy olvastam. Nem éreztem folyton azt, hogy lényeges dolgokat kihagynának a filmből. Viszont számomra mindegyik filmben volt egy rész, amitől sokat vártam és helyette egy nagy rakás vackot kaptam. Az első részben amin nem bírtam túllépni, az a két vámpírcsapat találkozása volt, ami hát hogy is mondjam, elég vérszegényre sikeredett. Most meg a Volturi... és Aro. Kész vagyok! Így elszúrni! Inkább volt röhejes, mintsem félelmetes az a rész. Most én értelmeztem félre ennyire a könyvet, vagy tényleg egyszerre volt Aro teátrális és maximálisan idióta? Nekem ez a kettő nem fér össze, és nem értem, hogy az ősvámpíroknak miért kell minden filmben úgy beszélniük, mintha értelmi fogyatékosoknak mondanák el a mondókájukat. Félreértés ne essék, nagyon elfogult vagyok Michael Sheen-nel kapcsolatban. Aki nem érti miért, nézze meg az alábbi kis videót, ami az Underworld: Rise of the Lycans trailere. Itt vérfarkas és szintén halhatatlan. Na ezért:


De Aro figurája egyszerűen akkor is idióta lett. Én valami olyasminek képzeltem el őt, mint pl. Lestat-ot az Interjú a vámpírból. Aki egyszerre kegyetlen, kicsit szadista és élvezi az egészet. Erre kaptam egy pojácát... Szörnyű!
Egyébként sok-sok apró kifogásom lenne még a filmmel kapcsolatban. Jasper Boticelli frizurája rémes pl, de nem leszek szőrszálhasogató.
A farkasok nagyon jók, tetszik, ahogy megcsinálták az átalakulásukat. Jók voltak az akciójelenetek, még Félix és Edward harca is bejött. És hogy ki tetszik leginkább a filmben? Talán röhejes, de Charlie. Ő frankó és hiteles és még a színész is jó.

Ja, a legjobb a film alatt az volt, hogy mától kijelenthetem, hogy határozottan érzem mozogni babát a pocakomban. A dolby eredményes volte téren. Eddig csak úgy félve mertem azt mondani, hogy mintha érezném...

5 megjegyzés:

  1. Nekem semmi bajom nem volt Aroval. Nekem igy tetszett a jelenet ahogy volt. Szerintem irónikus, viccelödő volt, nekem kellőképp rémisztő volt. Vagyis én éreztem belőle. Egyáltalán nem azt vártam tőle, hogy úgy legyen rémisztő, hogy féljek, hogy széttép valakit. Attól kellett szerintem félni, hogy mi lesz ezzel a szerelemmel, ha szétszakitja őket. Én továbbra is tartom, hogy ez a könyv, és film elsősorban egy szerelmi történet, amiben tök másodrangú, hogy most vámpirok, meg vérfarkasok vannak benne.
    De tény, hogy én nem láttam az Underworldot, de előbb megnéztem a trailert, amit mellékeltél. Nem lettem okosabb belőle :) Szerintem egy tök más szerep, tök más tipusú film. Én az ilyesmiket pont nem szeretem. Nem szeretem a sok harcot, meg a börtönöket, meg a menekülést, meg hasonlókat. Szóval majd nagyon kell ehhez hangulat, hogy megnézzem egyszer. De meg fogom, hátha akkor jobban értem, hogy mire gondoltál :)

    Szerintem is jó volt Charlie :) Bellának nem árt még kicsit fejlődnie, de szerintem sokat javult. Én nagyjából szerettem mindenkit :) Na de én elfogult vagyok, amolyan igazi Twilight rajongó :) Imádom azt a szerelemérzést, amit nekem átad.

    VálaszTörlés
  2. Ja, jut eszembe megnéztem, Rosalie ugyanaz volt, mint az első részben.

    VálaszTörlés
  3. Nálam fáziskéséssel érkezett a film is, könyv is, a 4 köteten átrágtam magam egy hét alatt (múlt héten), hála a 4 db 12 órás éjszakás műszakomnak, és teljesen a hatása alatt vagyok most is. Ott zakatol a könyv a fejemben, újraolvasok részeket, és egy kicsit sajnálom, hogy nem vagyok már 17.... :)

    VálaszTörlés
  4. Pat! Hát ez igazi fáziskésés.-DD

    Mariann! Nekem olyan volt Aro, mint a Mamma Mia-ban Harry! Kellett idő, hogy megemésszem, hogy Mr. Darcy buzit alakít:-DD
    Tény, hogy szerelmi sztori, de a vámpír-farkas vonal nélkül szerintem elég vérszegény lenne. (szó szerint) Ráadásul titnikről szól, szóval úgy garantáltan nem lennék vevő rá. De én nem vagyok Twilight rajongó;)

    Tegnap újra megnéztem az Underworld 3. részét. Abban is vannak nagyon gáz dolgok, de mégis szeretem.

    VálaszTörlés
  5. Értem mire gondolsz Harryvel. Én is egy pillanatra ott sokkot kaptam a Mamma miában, hogy nem lehet, hogy buzi. De aztán már nem bántott, nekem ettől jó szinész, hogy ezt is jól játsza. És kimondottan szeretem abban a filmben, pl amikor táncol :-D

    Persze ez a sztori attól dobódik fel valóban, hogy kicsit vámpiros, kicsit vérfarkasos. De ez szerintem kb olyan, mint hogy Harry Potter varázsló.
    Én szerintem akkor is szeretném ezt a sztorit, ha csak a szerelmi szál maradna, még ha az a mai világban vérszegénynek is számit. A Love Story-t egyszer lehetett megirni, és az már régen volt ;) De én igenis szeretem az ilyen sima érzelmi szálakat, hiszen az életem is ilyenekből áll :) És én boldog vagyok, hogy ismerek ilyen érzelmeket.

    Persze jó, hogy vannak benne vámpirok, de nekem pont attól jó, hogy ők jó vámpirok, hogy nem öldökölnek, nem folyik a vér, hanem ésszel csinálják a dolgokat. Olyan intelligens, emberi lesz tőle :) És az érzelmek végülis csak felerősödnek ezektől a tulajdonságoktól. És szerintem olyan jól ki van találva ennek a vámpirosdinak a mozzanatai, miértjei, mint ahogy Harry Potternek a varázslós sztorija. Minden összekapcsolódik mindennel.

    Ja, egyébként képzeld mit olvastam tegnap. Egy srác azt hitte, hogy a new moon az underworld új része, csak direkt nem reklámozták, hogy meglepetés legyen. Igaz kicsi furcsálta jegyvásárláskor, hogy teli van lányokkal, de azt hitte, hogy biztos valami akció, és ingyen mehetnek. Egészen addig azt is hitte, hogy jó helyen ül, mikor volt Bella szülinapi partija. De aztán rájött, hogy ezek itt nem tépik szét Bellát :-DDDD Azért végignézte, és Jacobot megszerette :)

    VálaszTörlés