Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2009. november 2., hétfő

Mirabilia: Royal Holiday (1)

Nézegettem a blogomat. Látom, hogy októberben kerek egy bejegyzéssel szaporodott. Ígérem, hogy most már megpróbálok kicsit rendszeresebben jelentkezni. Kezdem is egy vidám bejegyzéssel.

Ezen ügyködöm úgy egy kicsivel több, mint egy hete. Imádom öltögetni, mert olyan szép színei vannak. Feltett szándékom, hogy kigyöngyözöm és a szőrös fehér fonallal is kitöltöm a végén a lyukakat. Hogy ez utóbbi a keményítésre hogy fog reagálni? Na azt majd a jövő megmondja. Nem akarom félkészen nézni ezt a csodás Mirabilia királynőt addig, míg a többi is el nem készül. És hát valljuk be, elég nyögvenyelősen készülgetnek, hiszen mindenféle mukkokkal és RR-ekkel havaztam el magam.

Csatolok egy közeli fotót is. Továbbra is tartom, hogy nem tudok igazán szépen hímezni 32-es anyagra. A kreinik szálakkal pedig kifejezetten megszenvedtem, de olyan szépen csillognak;)

7 megjegyzés:

  1. Jaj de jó!!!! Hogy félbe hagytuk a mira-salt :( Vagyis nem is félbe, mert ha a felénél tartanánk, nagyobb lenne a lelkesedés is. Szóval jó ezt látni, talán a kedvemet is meghozod az enyémhez :):):):)

    A szőrös fonalat keményíteni? Örülök, hogy Te majd kipróbálod, és elmondod nekünk, hogy merjük-e, avagy sem :):):):):)

    VálaszTörlés
  2. De jól mutat! Én még 2-at sem csináltam meg... elő kéne ezt is venni, mint annyi minden mást :(

    Én nem tudom, hogy mosni is merném-e a szőrös fonalat... szerintem én előbb kimosnám az egészet, és a végén ráraknám a szőröst... de lehet, hogy csak túl gyáva vagyok :)

    VálaszTörlés
  3. Megkérdeztem Ninát, azt mondta, hogy ő nem mosta. Bár mosás után el tudja képzelni, hogy felborzolható, de azt mondta, hogy a keményitést nem próbálná ki. Hát asszem én sem fogom :) De ha megcsinálod, majd meséld el ;)

    VálaszTörlés
  4. Na jövök teliaggatni a blogodat kommentekkel :-DDD Melindával is váltottam levelet, és kérdeztem tőle, hogy mi a helyzet, ha valaki mohairből köt, mit reagál a mosásra, és mit mond esetleg a keményitésre. Azt mondta, hogy a mosástól elsőre fura lett, de mire megszáradt visszanyerte a száraz korábbi alakját. Viszont van egy tök jó ötlete! Hogy mi lenne ha kipróbálnánk egy darabkán a keményitést.

    VálaszTörlés
  5. Ó, ó, ó! Hát igen, már napok óta a fejemben jár, hogy a növényke után elő kéne venni a Mira csajszikat, látva a tiédet tényleg egészen kedvet kaptam hozzá!
    Szépen alakul!

    VálaszTörlés
  6. Egyébként hogy vagy? Az, hogy már tudsz hímezni, azt jelenti, múlik a rosszullét?

    VálaszTörlés
  7. Na akkor tényleg az a legjobb ötlet, hogy legyen egy próbakeményítés. Majd megírom milyen lett az eredménye.

    Kriszta! Kérdésedre a választ a következő bejegyzésben kapod:-DD

    VálaszTörlés