Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2017. május 17., szerda

Öregszem?

A minap Matyi fiammal beszélgettem. Valamelyik osztálytársa folyamatosan rádiót hallgat, és panaszkodnak rá a többiek, hogy rémesen idegesítő. Ráadásul valamelyik nap végtelenítve ott hagyta a telóját a szobában ami ezt a szöveget ordította folyamatosan:
-Az xxxx. év legjobb rádiós műsorvezetője: Bochkor Gábor!!!!
Matyi ezt így reagálta le.
-Ott hagyta a telefonját, ami üvöltött, és különben is ki a franc az a Bochkor Gábor?!?!

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Ez komoly? Ez szíven ütött. Ilyen lehetett, mikor mi kérdeztük gyerekkorunkban, hogy ki az a Latinovits Zoltán, vagy Sophia Loren és akkor meg a mi szüleink néztek ránk értetlenül?
Vagy Bochkor Gábor egy mai tininek már nem élvezhető? Valamikor az ember képes volt azért korán kelni, hogy hallgassa a Boros-Bochkor páros műsorát a rádióban. Ma meg a fiam nem is hallott még róluk? Hát öregszem!

Most láttam a Bridget Jones 3. részét. Kis késéssel, mert mikor ment a mozikban, már nem mentem el, mert ugye én bármikor szülhetek. Csak a poén kedvéért írom, hogy az első rész meg épp akkor ment a moziban, mikor majd 16 évvel ezelőtt Matyi fiammal voltam mindennapos terhes. A barátnők premier vetítésen látták és mondták, hogy irtó jó. Így aztán én a könyvvel vonultam be a Szegedi Klinikára és betegre röhögtem magam a gyerekágyas időszakban. A szobatársam ki is akadt, hogy én folyton vihogok, ő meg csak 1 db Nők Lapját hozott:-D
Naszóval úgy érzem magam, mint Bridget és barátnője a VIP részlegen, mikor ott van az a vörös hajú bénafejű srác, de ők valami tévéműsor szereplőjével szeretnének fényképezkedni. Aztán a béna srácot kérik meg rá, akiről meg kiderül később, hogy zenész és nem is akármilyen. Na hát pont így nem ismerem én meg a mai zenéket, a mai műsorvezetőket. De rákerestem a neten és a vörös béna pasi tényleg zenész és állati jó hangja van. Úgy hasít, hogy az csak na! Belinkelem, hátha másnak is tetszik, ez most csak gitáros kísérettel van.

https://www.youtube.com/watch?v=f6Cswdm601A

Mellesleg Matyi Kokóról sem tudta, hogy ki is az. Értetlenül nézte, hogy én mit röhögök az Üvegtigris egyes jelenetein. Ez van! Kíváncsi lennék, hogy hány éves korukban ismerik még ezeket az embereket a fiatalok. Bár én magam még fiatalnak érzem magam. Jómúltkor a kórházban a kollégákkal azon vekengtünk, hogy mi fiatalok vagyunk, idősödő fiatalok, esetleg már középkorúak, netán vén rókák? Válasszon ki-ki kedve szerint!

7 megjegyzés:

  1. Én is láttam a 3. részt,de valahogy jobbat vártam-vagy velem volt a baj? Néhány részen jót nevettem, de nem tudom....
    Idősödő fiatalok-ez jó! Ezt választom.:)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem nem volt annyira rossz, legalábbis tudtam szórakozni rajta, de a három rész közül ez a mélypont. Emma Thompson volt benne a legjobb! Miatta megérte megnézni. És hiányzott Hugh Grant belőle nagyon.

    VálaszTörlés
  3. Épp ma beszélgettünk a munkahelyen retró dolgokról, a kb. 20 évvel fiatalabb kolléganőmnek pl. már fogalma sincs, milyenek voltak anno azok az áttört anyagú műanyag cipők (mostani megfelelőjük talán a balerina cipő), ami nekem, és az "idősebb" kolléganőknek is volt anno. De egy csomó mindent említhetnék, amiről a fiatalabbak nem is hallottak. Pedig még én se vagyok öreg. :D
    Egyszer itthon az indigó jött szóba, a lányom meg nézett értetlenül, hogy az meg mi? Azóta már tudja, de nekünk furcsa volt. Ők már egy más világban nőnek fel. Mi csak próbáljuk felvenni velük a lépést, aztán hol sikerül, hol meg nem.
    Én is láttam a Bridget Jones mindhárom részét, hát az utolsótól nem voltam elragadtatva (mondjuk a többitől sem igazán, de azok ehhez képest jobbak voltak). Egy idő után már nem sok újat lehet mondani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, és Ed Sheerannak csak a Shape of You c. számát ismertem, de most meghallgattam a Galway Girl-t is, mert erről eszembe jutott a P.S. I Love You könyv és film. Úgy megnézném megint a filmet!

      Törlés
    2. Szerintem írni kéne ezeket a dolgokat, mert olyan hihetetlenek. Én még azt bírom, hogy a srácok felismernek minden autó márkát, de a régieket pl. Trabant, Dacia, Lada csak nézik, hogy ez meg mi:-D
      Olyan gumicipőm nekem olyan nehezen lett. Apukám nem akart venni, hogy ez nem tesz jót a lábnak (való igaz), de hát mindenkinek olyan volt! Végül, mikor életemben először és utoljára nyaraltam a tengernél, akkor kaptam egyet, hogy ne lépjek bele semmibe. Meg emlékszem a gumis szandálokra? Az is tök szar volt, de mindenki azt hordta. Meg mikor újra divatba jött a faklumpa! És akkor ne is beszéljünk azokról a hajcsatokról, ami egy piramis volt a fej tetején és abból jött ki a lófarok. Na hogy az mekkora őrület volt!

      Törlés
  4. 18 évesen olyan ősöregnek tűntek a 30 évesek.... Most 37 vagyok, a nagyfiam fél fejjel alacsonyabb nálam, és nem érzem magam öregnek. Fel is háborodtam, amikor Anyukám leöregezett a harmadik gyerekkel kapcsolatban :D

    VálaszTörlés
  5. Hahá, szóval akkor csak teervben van a harmadik. Vagy már úton is: Egyáltalán nem vagy öreg. Sőt én sem, pedig a nyáron 40 leszek. Azta! Én is azt gondoltam gyerekfejjel, hogy aki már a 4.x-et tölti, az már vénséges vén.

    VálaszTörlés