Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2013. február 7., csütörtök

Riolis: Lilac Evening (3)

Azt hittem, hogy a betegség címszóval a héten unalmamban ágyat nyomva majd jó sokat haladok. A hét eleji iszonyköhögés és rekedthang egy itthon lévő Marikával megspékelve átcsapott elviselhetetlen orrfolyássá. Lényegében a lélegzetvételért küzdöttem pár napig kis túlzással. Szerda volt a mélypont. Csütörtök este kacsintottam rá először a hímzésemre. Ma reggel még belevarrtam két szálat, de csak az élvezet kedvéért. Most a bejegyzésem után nekilátok a kötelességeknek, mert ebből is jut mára nem is kevés. Marika már bölcsiben van, tegnap még egy utolsó napra itthon tartottam, de ma mennie kell, mert egyrészt készülök a Matyiék farsangjára, vagyis sütnöm kell egy nagy adag virslis kiflit, aztán meg be kell mennem kora délután segíteni a suliba előkészülni a büféhez. Jobb lenne itthon lábat lóbálni, de tény és való, hogy a pár (kezdetben még lelkes, most már kicsit morgós) anyuka, aki mindig megy, most szívesen lát már plusz kezeket. Jogos a mérgelődés. Persze én anno úgy gondoltam, hogy a péntenki meló után beugrom segíteni, amíg tudok, nem volt szó itt holmi betegségről, ami kisebb lelkesedést vált ki belőlem, mint amekkora egyébként bennem van;)
Aztán még ma délelőtt megcsinálom a társasház beszámolóját jobb későn, mint soha alapon. Jövő héten remélem sor kerül a közgyűlésre. Írtam körmailt, amire csak az a lakó válaszolt, aki külföldön van. Úgy látszik senkit sem érdekel, mire ment el idén sok-sok pénz. Ezzel a rohadt programmal viszont két dolgot nem bírok megcsinálni. Nem tudok beállítani új bevételi könyvelési tételt, ami nem közös költség bevétel és nem felújítási alap bevétel, hanem egyéb bevétel. Múltkor már mérgemben majdnem odavágtam a laptopot. És képtelen vagyok megoldani, hogy eltűnjön a régi lakó tűlfizetése, amit kasszából visszafizettem, vagyis már elvileg nullázódnia kéne. Mivel a jogviszonya megszűnt, nem tudom a visszafizetést lakóhoz kapcsolni. Na ilyen apróságokon rágom magam időről időre. Még szerencse, hogy Kati néni (rokonom) egy csomót segített mostanában, hogy a kérdéseimen ne egyedül vekengjek. Így most már pöpec módon megcsinálom a beszámolót és a tervet, valamint csodás nullás adóbevallást is beadunk a tervek szerint a héten Viktorral. Csak lennék már túl ezeken a macerákon... Naszóval nem szaporítom a szót, mert még egy hajmosást is be kell zsúfolnom a mai napba délelőtt és rohan az idő!!!!

Ennyit haladtam. Szerintem magamhoz képest nem is rossz! Még mindig nagyon szeretem. A barackszín a ruhában kivégezve. Most épp a barack-lila kombó színt öltögetem bele. Remélem ma este még pár szállal haladni fogok. Kivéve, ha kilenckor kidőlök, amire van reális esély, tekintve, hogy kora reggel már talpon voltam.
Még filózok azon, hogy mutassak-e idei terveket. Néha tök hülyeségnek érzem, mert minden évben csak tervezek, aztán felrúgom a terveim. És mindezt tetézem még év közben készített hihetetlen listákkal, hogy hogyan is fogok haladni:-DD

5 megjegyzés:

  1. Mesés színek!
    Mutass csak terveket, nincs azzal semmi gond, ha felrúgod. Szerintem. :D

    VálaszTörlés
  2. Nem semmi a kapacitásod, a saját családodban adódó feladatokon kívül még pluszokat is vállalsz. A hímzés elbűvölő.

    VálaszTörlés
  3. Szép színek... Szépen alakul...Ennyi munka , család ,mellett még szerencse hogy hódolhatsz a kézimunkának is. Tervek? azért is vannak hogy néha felrúgjuk vagy szem előtt tartsuk!Szép tartalmas hétvégét!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm. Igyekszem haladni vele. Kaptam apától egy pici gyakorlós projectet is, úgyhogy remélhetőleg szépek lesznek majd a szalaghímzések is, ha egyszer odáig jutok.

    Na akkor szépen rendszerezem a terveimet is;)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik a színe!!

    Remélem végleg "kipihented" a betegségedet! :D

    VálaszTörlés