Gyerkőceim életkora

2013. február 15., péntek

Fél éves élmény volt

Még ősszel voltak vendégeink, ahol apuka fantasy rajongó. Nem túlzottan, csak egy csipetnyit:-D Nézegette az én fantasy könyveimet a polcon és végül megkérdezte:
-Te még nem olvastad a Trónok harcát?
Mondtam, hogy nem, de rajta van a listámon. Közölte, hogy az első kötet kivételével mind megvan neki, ha az első tetszik, kölcsönadja a többit. Én még nem dolgoztam, Marika még nem volt bölcsis, villámgorsan elolvastam az első kötetet. Megkaptam a többit is, de sajnos sokkal lasabban haladtam, mint ahogy egyébként olvasok. A munka a az olvasásnak is beintett egy kissé:-D Valamikor két hete tettem le az 5. kötetet. Most annyira de annyira várom a folytatást! Persze Imre könyveiből kettőt megvettem, mert a 3. annyira vastag volt, hogy a gerince megtört, akárhogy vigyáztam rá. A 4. kötetet meg megnézte Marika is. No comment.

Túl sokat nem fogok írni róla, mert apukámat is megfertőztem a könyvvel, ő meg olvassa a blogom. Engem rabulejtett mind a világ (bár sok párhuzam van a maival persze), és mind a karakterek. Mindvégig élveztem a fordulatokat, kíváncsian vártam a fejleményeket. Igazából nem tudok kritikát mondani semmiről és senkiről és ezt kifejezetten élvezem. Na jó, valamiért Daenerys egy cseppet irritál, nem tudom miért. Talán legkevésbé az ő részét olvastam szívesen. Havas Jon a legkedvesebb szereplőm, márcsak az ő sorsa miatt is várom a hatodik részt, mert ha tényleg ez lesz, akkor kardomba dőlök!!! Mindig vártam a fogszabályzást, mert akkor metrón, villamoson, buszon, fogorvosi váróban, mindenhol olvastam (mozgólépcsőn, peronon). Olyankor általában vagy 100-120 oldalt is haladtam egy nap a közel 600-1200 oldalas kötetekkel.
Néha persze rossz voltam, mert előreolvastam egy-egy szereplő történetét, ahol nem bírtam kivárni a köztes 60 oldalt:-D  Csak ajánlani tudom a könyveket és még a filmet is. Nagyon tetszett az is, a zenéje zseniális!!! Viktor saját maga töltötte le az újabb és újabb részeket. Volt, hogy esti kimenőnkre elvittük a laptopot, mert úgy izgatta őt is, hogy mi fog történni. Kávéztunk a gép felett és néztük a fejleményeket:-DDD

http://www.youtube.com/watch?v=_-yIfQ_YH9M

http://www.youtube.com/watch?v=iN8PKcNGcuI

Az első link amolyan filmajánló. A második a bevezető zene, amit nagyon-nagyon szeretek. Érdemes mindkettőt megnézni, meghallgatni.

4 megjegyzés:

 1. Huhhh, ez az egyik kedvenc sorozatom. :)
  Márciusban jön a folytatás!

  VálaszTörlés
 2. Még csak hallottam hírét...de olvasni nem olvastam. Igaz ami igaz, több időt kellene olvasással, és nem hímzéssel töltenem. De hát ilyen vagyok: az x-szem az életem:)

  VálaszTörlés
 3. Judit! Igen, Igen! Már alig várom!!!!

  Jucus! Hát nekem is kevesebbet járt a tűm, az tuti! De hatalmas élmény volt a történet!

  VálaszTörlés
 4. Martin bácsi igazi Nagy Varázsló!!! A kedvenc sorozatom könyvben és filmen is. Csak írja meg a maradék két részt is. Mindig attól félek, hogy már nem lesz rá ideje.

  VálaszTörlés