Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2011. február 19., szombat

Marika 9 hónapos


Kissé megkésve írom ezt a bejegyzést, mert Marikám 16-án töltötte be a 9 hónapot. Mostanában lassabban érek ide megint a géphez, inkább csak nézegetek, kattingatok. Időről-időre végigkommentelek egy csomó blogot, de akkor már a sajátom írására nincs idő. Szóval folyton csúszom, de azért csak ideérek:-DD

Marikám 9 hónapos lett. Őszintén szólva minden alkalommal megdöbbenek hófordulókor, hogy már megint eltelt egy. A kilencedik hónap sok változást hozott Marika mozgásában. Megtanult mászni, aztán mászásból hátra csücsülni, most már szépen egyenes tartásban tud ülni is. Múlt héten pedig remegő lábakkal felállt, azóta pedig minden elképzelhető helyen ezzel próbálkozik, szóval sokat gurul, esik, koppan. Kedvenc próbálkozási helye a szemetes, most már komolyan elgondolkodtam azon, hogy elbarikádozom, mert a napokban magára öntötte az egész kukát (még szerencse, hogy alig volt benne valami).

Kinőtt Marika negyedik foga. Azóta természetesen már azt is kipróbálta, hogy anya visít-e, ha megharapja szopi közben. Nem tévedett, anya visít. Persze azonnal kétségbe esett a csajszim is, de amint görbült a szája merészen visszadugtam a cicit, szóval probléma megoldva. Csak azóta rettegek, hogy mikor harap rá majd megint. Karcsinál ez komoly fordulat volt, utána valahogy egyre kevesebbet szopizott. Na Marika még mindig igazi szopigép. Hol nagyon örülök ennek, hol rémesen bosszant. Nem tudok mit csinálni vele, szóval nem az én lustaságomról van szó, hogy nem akarom, aztán hagyom a francba. Egész jól haladtunk a kajálással, aztán beteg lett. Akkor viszont nem kellett neki semmi megint, csak szopi. Pár nap elteltével volt hajlandó ismét szóbaállni a kiskanállal és a gyümölcsökkel. Egyébként adok neki mindent, kóstolgat lelkesen, csak valahogy tetemes mennyiséget nem akar bevágni semmiből. Evett a nagyi által főzött tökfőzelékből is, jelentem ízlett a kiscsajnak, pedig ez már igazi "ember"-kaja volt. Lehet, hogy nem kéne ezekkel a simaízű ételekkel cicóznom, hanem jöjjön rögtön a kraftos felnőttes?

Megvolt az első igazán komoly betegsége is. Lényegében 24 órán át masszívan lázas volt. Én biztos betegre aggódtam volna magam, ha nincs pont akkor itt anyukám. Annyira remekül kézben tartotta az egész ügyet. Lázat csillapítottunk, hűtőfürdőztetett, tartotta Marikát az ölében, aki szokása ellenére belesimult a nagyi ölébe és órákon át ott matatott egy csörgővel. Másnap már nem volt erre hajlandó, jól ki is csinálta a mama csuklóját. Igazából hogy mi volt a konkrét baja nem derült ki, de a 4 hetes taknyolást, köhögést anyukám javaslatára egy antibiotikum kúrával zártuk le. Már végre rendesen felszakad a köhögés és az orrfolyás is minimális.

Marikával voltunk a védőnőnél is. Meglepődtem, mert a mérleg mindössze 7,25 kg-ot mutatott. Hát az biztos, hogy nem egy sózsák a csajom, de azt hittem egy jó kilóval több lesz majd. Védőnéni is csak sasolt, mondta, hogy pedig olyan jól néz ki, vannak kis hurkái. Megegyeztünk, hogy lemozogja a kilókat és inkább hosszban nőtt: 68 centi. Hihetetlenül élénk gyerek Marika, valahol Matyira hasonlít, csak még olyanabb. Tavasszal már ott sprintelhetek mögötte majd a játszón, az tuti. Matyi így fogalmazta meg: Marika sosem bambul úgy, mint a többi baba. Ő mindig csinál valamit, mindig jár keze-lába. És tök igaza van. Még szopi közben is folyton matat, rugdos, tekereg, nem tud egyszerre csak 1 dologgal foglalkozni:-DD Mama szerint nagyon rossz gyerek lesz;)

13 megjegyzés:

  1. Ez azt jelenti, egyre rosszabb gyerekeitek lesznek ;) :-D

    Tényleg megy az idő, hiszen még csak most voltál terhes.
    Azért izgalmas olvasni, hogy hogy fejlődik, hogy ügyesedik. Nem semmi azért, hogy 9 hónaposan felállt. Ügyes nagyon!

    VálaszTörlés
  2. Hát akkor az ötödiket már nem biztos, hogy be kéne vállalni:)
    Marika egyébként gyönyörű baba! Imádnivaló, ahogy a tévére koncentrál:)

    VálaszTörlés
  3. nyugi, én is folyton kések, csak én meg a kommentárral...:( Drukkolok Nektek, hogy összejöjjön végre a lakás-dolog, gondolom azért fellélegeznétek végre már!
    Marika-tündér! Sok puszi a szép kis bucidra és szerintem teljesen rendben van az a súly-hossz összhang;)

    VálaszTörlés
  4. ja, és az én kedvenc képem Marikáról ebben a bejegyzésben a járóka rácsán keresztülkukucskálós. Igéző és okos szemei vannak;)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszenek Marika képei! Nézegettem, hogy hasonlít-e valamelyik fiúra, hát nem is tudom... csak a szeme jellegzetes. Ti hogy látjátok?

    VálaszTörlés
  6. boldog hófordulót! csodás csajos szemecskéid vannak, Marika baba :)

    VálaszTörlés
  7. Mariann! Igen, egyre rosszabbak. Csak Marika szerencsére még csak eleven, de semmi sem ijeszti meg eddig...

    Christine! Gondoltam, hogy nehéz kihagyni az ötödikkel kapcsolatos poént:-D

    Adri! Nálad azért sűrűn van olvasnivaló, még ha rövidek is. De legalább jól szórakozom.

    Marcsi! Amanda! Zsóka! Köszi!

    Csédóra! Hát a szemei annyira szépen mandulásak. Nameg huncutak. Nem tudom kire hasonlít, talán anyósoméra leginkább. Az övé csodaszépek voltak!

    VálaszTörlés
  8. Ennyi fiú között vagány csaj lesz belőle, az biztos!

    VálaszTörlés
  9. Most már tényleg igazán kislányos lett Marika!!! Nagyon tetszik a huncut szemecskéje!!!

    VálaszTörlés
  10. Rossz:életrevaló.A szülőknek pokol.Életíve kiemelkedő.Nagy akarattal lehet nagy dolgokat véghezvinni,és sajnos ki kell ábrándítsalak,ma már a puszta életbenmaradás is nagy dolog.Neki ez menni fog.Nem lesz különösen nagy dologban jártas.Bár azt még nem tudhatjuk.De életre való és ez a lényeg!

    VálaszTörlés
  11. Kicsit megkésve, de boldog hófordulót Marikának! Édes a huncut mosolya, ás azok a szemek továbbra is a kedvenceim:-))
    Kaja témában nem áll szándékomban tanácsot adni egy háromgyerekes anyukának, de Mici 1000x szívesebben eszi azén főztömet kis fokhagymával, vagy újhagymával ízesíve:-))) Hajrá kraftos!!!

    VálaszTörlés