Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2011. február 17., csütörtök

Lakástéma ismét

Új lendületet vett az ingatlanpiac? Érthetetlen módon hihetetlen ütemben érkeznek a lakástúristák. Már-már azt is mondhatnám, hogy egymásnak adják a kilincset és egyre többen mennek el úgy, hogy nagyon tetszik és komolyan gondolkodnak a dolgon. Persze továbbra is bőven vannak olyanok, akik a nagyobbik szobánkat látva elhűlnek, hogy nem ez a kicsi. Próbálom nem észrevenni az enyhe szánalmat a szemükben, mikor a népes kis csapatot szemrevételezik az ülőgarnitúrán:-DD Még szerencse, hogy Marika minden lakásnézőt levesz a lábáról azzal, hogy olyan mosolygós és kedves. Nameg Karcsi is szereti a legújabb matricás füzetét mutogatni.

Kaptunk ajánlatot is már. Sajnos nagyon aláígért a néni annak is, amire most leeresztettük az árat. Egyszerűen az emberek nem tudják, hogy a mellettük feszítő ingatlanos a pénznek egy jó részét viszi. Ha azt vesszük, hogy a néni által megajánlott pénz méltányos-e, akkor a válaszom igen, igen, sőt! Ennyiért símán eladnánk neki a lakást, ha lett volna olyan ügyes, hogy megtalálja a mi hirdetésünk, ahol a tulajdonostól veheti a kérót. De az ingatlanos lenyúl majdnem 1 millát. És hihetetlen, de az ügynök szólt, hogy a vevőnek erről egy szót sem, mert ők ezt nem tudják. És kénytelen vagyok ezt tényleg elhinni, mert anno, mikor ezt a lakást vettük, mi is csak amolyan összekötőnek tekintettük a Marecos srácot. Pedig az építtetőről nem kevés pénzt gombolhatott le...

Szóval miután az 1 éves jubileumunkat megültük engedtünk az árból. Állítólag most már teljesen reális az az ár, amért a lakás elmenne... és akkor tényleg ne beszéljünk arról, hogy mennyit bukunk rajta, mert itt megint milliókról van szó. De nem szívózhatunk ezen sokat, mert tényleg szűkösen vagyunk és lépni kellene.

Na erről ennyit. Igyekszem összehozni még ma egy Marika 9 hós bejegyzést.

8 megjegyzés:

  1. Hát jó lenne ha már elmenne ez a lakás! Drukkolok! Hátha valamelyik lakásturista végre letelepedni vágyik.

    VálaszTörlés
  2. Nem egyszerű, az biztos. Az nagyon jó, sok az érdeklődő, hiszen az egyikükből egyszer csak vevő lesz. Gondolom, hogy ingatlanos nélkül nehezebb eladni egy lakást, de azt hiszem, hogy sok esetben túl nagy az ára.

    VálaszTörlés
  3. Én is nagyon drukkolok! És még annak is, hogy ingatlanos nélkül találjatok jó vevőt ;)

    VálaszTörlés
  4. Én is drukk! :)
    Én már olyanról is halottam, hogy a vevőről is akartak legombolni némi százalékot...

    VálaszTörlés
  5. Én a másik oldalon állok! Építkezni szeretnénk, de az ingatlanárak kedvező változása miatt most háznézőbe indultunk. Megpillantottam egy házat, amin felbuzdultam. Vasárnap nézzük meg belülről, nagyon kíváncsi vagyok milyen!
    Másrészt egyesek nagyon el vannak szállva és olyan irreális árakat mondanak, hogy néha a röhögés fog el. Arról nem is beszélve, hogy mi egy kicsit más szemmel nézzük a dolgot. Ha az építési költség felét veszem és abból veszek egy házat és úgy rendben teszem, hogy nekem tetszene akkor szülő segítséggel 3 év múlva kinyögjük a szülőknek az egészet és nem 12-15 évig nyögjük a banknak az építési költséget.
    Mindenki többet akar a sajátjából kihozni a vevők pedig minél olcsóbban vásárolni és a kialkudott összeggel általában egyik fél sincs mindig megelégedve. Most az eladók vannak nehezebb helyzetben. Van még mindig olyan aki valójában nem akarja eladni a házát. dupla annyit mond, mint amennyit még talán elgondolkodnék!
    Szurkolok neked, hogy jól sikerüljön az eladás!

    VálaszTörlés
  6. Szurkolok a lakás miatt!
    Én aztán átérzem ezt.Bár mi akkor még nem voltunk"sokan",de mi is nagyon sokáig árultuk a kérót,és bizony engem eléggé felőrölt a sok ígérgető.
    Reméljük kicsit fellendül a piac,és mielőbb sikerrel jártok.
    Marika pedig nagylány,gyorsan megy az idő!

    VálaszTörlés
  7. Állítólag áprilisra 20%-kal lemennek az ingatlanárak:S Kaposvári ingatlanközvetítős ismerősünk mondta. Remélem most már sikerül eladnotok, és nem ilyen áron alul!

    VálaszTörlés
  8. Köszi a drukkokat, jól jönnek!
    Én is örülnék, ha ingatlanos nélkül menne el a lakás, de valahogy a vevők úgy tűnik, hogy biztosabbnak érzik a helyzetet, ha ingatlanossal néznek körül. Mi mint jövőbeli vevők kifejezetten ingatlanos nélküli hirdetéseket keresünk. Sajnos a kinézett háznál megint nem találtunk ilyen lehetőséget... kár...

    Judit! Ez nagyon durva!

    Bakternő! Jó háznézegetést! Ez a legjobb rész az egészben. Tényleg sok irreális ár van. De arról legalább lehet tudni, hogy az árulgat csak, még nem komoly a dolog. Barátnőmék is így próbálják árulni a lakást... még a férje nem döntötte el, hogy költözzenek, szóval árulgatnak, hátha...

    Csilla! Engem a túrista akaszt ki, hogy ha már itt jár a házban, akkor ezt is megnézi. Én meg nem tudom tiszta koszban és rendetlenségben várni. (viszont sznte folyton szép rendben van a lakás, de rengeteg energiám felemészti)

    Mónika! Én már nem hiszek az ingatlanosok előrejelzéseinek. Ha igazak lennének, akkor már rég a vevői körben lennénk:-DD

    VálaszTörlés