Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2010. szeptember 19., vasárnap

Virslis kifli

Az állatkertes bejegyzésben írtam, hogy eleget cipelgettem Marikám sejhaját, amíg az állatokat nézegettük. Meg is lett az eredménye, vagyis előbb csak a csuklóm fájlaltam, aztán már a tenyerem, a könyököm és a vállam is. Mivel két napra próbáltam tehermentesíteni a bal karom, sikerrel megfájdítottam a jobbat is. Mostanra szerencsére már elmúlt akar-baj, de amíg volt, addig Marikám szegény elég sokat sírt fekve az ágyában, a kanapén, de egyszerűen tényleg fájt, ha tartottam. Igyekeztem sokat csörgőzni a kislányomnak, és ha volt szép idő, akkor rögtön mentünk is ki a játszótérre, mert babakocsizni imád és olyankor tuti nem kell fognom. Szóval nem is hímeztem, a babaköszöntő minimálisat haladt az elmúlt héten. Csütörtök este viszont már nem bírtam az alkotásmentes létet, gyorsan begyúrtam egy tésztát és vacsira ezt ettük:Elmondhatom, hogy villámgyorsan elkészül, pláne, ha a dagasztó programot is bevetem a kenyérsütőmön. Nem kell a tésztával szinte semmit cicózni. Én egy-egy háromszögbe fél virslit szoktam tekerni, pont elfér a fiúk markában. Még péntekre is maradt belőle, akkor sem volt állott, Matyi vitt is belőle tízóraira és uzsonnára is a suliba.
A receptet még nagyon régen az nlc-ről vadásztam le. Ide is bemásolom.

Hozzávalók:

· 50 dkg liszt

· 3 dl tej

· 5 dkg élesztő

· 1,5 dl olaj

· 1 csapott evőkanál só

· 3 db virsli

Elkészítés: A meglangyosított tejben megkelesztjük az élesztőt, beledolgozzuk a többi hozzávalót a virslik kivételével. A tésztát negyedórát pihentetjük, majd 3 cipóba osztjuk. Egyenként vékony, kerek lappá nyújtjuk, 8 fele osztjuk. A virsliket is 8 darabba vágjuk. Minden tésztába 1-1 darab virslit göngyölünk, tejfölös tojássárgájával megkenjük, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 175 fokon szép pirosra sütjük.

Megjegyzés:
A receptet Mazsola7 küldte. Köszönjük!

1 megjegyzés:

  1. Szia Dora! Hat nem nagyon kellett elolvasnom a virslis kiflis bejegyzesed...olyan szinten rakattantam, hogy most nagyon irigykedem azokra, akik vekonyak es ehetnek:D csodalatosat alkottal es hat igy meg inkabb csorog a nyalam:)))) nagyon nem kimeltel ma engem:))) szep estet!!ja, es Marikarol es a Tobbiekrol tegyel fel mar surubben kepeket! Ja, a kiscsaj tiszta Te...szerintem..

    VálaszTörlés