Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2011. december 31., szombat

Apa sálja


Tavaly tűvé tettem a várost abban a fél délelőttben, amit karácsonyi ajándékvásárlásra sikerült lecsippentenem magamnak december 24-én. Hogy mit kerestem? Apának 100%-os pamut sálat. Inkább semmit nem tesz a nyakába, minthogy egy deka műszál a bőréhez érjen nyaktájon. Nem volt jó se a selyem, se a gyapjú, úgyhogy sál nélkül értem haza, ráadásul a hőn áhított gitáros bögre sem került bele a kosaramba, mert épp elfogyott (na ezt idén sem tudtam beszerezni). Persze mentségemül szolgált, hogy én vittem a háztartást és volt egy 7 hónapos csak szopós babám, tehát nem sok lehetőségem volt ajándékok után járkálni.
Idén ezért időben kezembe vettem a dolgot. Vettem 100% pamut fonalat, konkrétan a Barka fonalbolt Kabala grillázs árnyalatát. Először 10 dekát rendeltem belőle, de ez kevésnek bizonyult, végül az egész sál kicsivel kevesebb, mint 20 dekát evett meg.
Köszönöm mindenkinek a szavazást arról, hogy a színárnyalat elég férfias, vagy legalább uniszex-e. Mikor már napok óta ezen vekengtem, akkor kínomban megmutattam a kezdeményt Viktornak, akinek nagyon tetszett a grillázs, úgyhogy csak horgoltam és horgoltam és horgoltam és 23-án este befejeztem a sálat. A mintát a Barka horgolósuli leírása után készítettem, de mivel férfinak készült a sál, így sokkal szélesebbre csináltam, valamint a vége nem cakkos lett, hanem egyenes és csak rövidpálcákkal horgoltam körbe. Szerintem a minta baromi jól kiadja a színátmenetet, imádtam nézegetni, figyelni, ahogy az újabb színárnyalat belesimul a többibe. A fiúk is figyelték, mindig bontogatták, hogy már milyen hosszú. Jelentem, végül majdnem 160 centi hosszú lett a sál, de még így is egy picit rövidebb, mint amit legutóbb apa hordott sálként a nyakában.
Az ajándéknak sikere volt, a tulajdonos lelkesen csavarja a nyakába és a sötétbarna kabáthoz remekül passzol.
Szívesen benevezném a sálamat a Barka "karácsonyra készült" versenyébe, de a Facebook-on nem vagyok fent. Szóval marad csak a blogomon, mint elkészült ajándék.

5 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon jól sikerült:)

    Boldog Új Évet kívánok az egész családnak!

    VálaszTörlés
  2. Nekem ez dobogós alkotás. Ma többször megnéztem (lehet túlzottan ráérek), de tényleg nagyon teccik.
    Viktor nagyon vigyázzon rá!!!

    VálaszTörlés
  3. A sál színösszeállítása nagyon jó. A műszálas holmikat én sem bírom, ez allergia kérdése. Sajnos. Nem allűr.
    A szilveszteretek jól telt, Boldog Új Évet!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó sál és egyetértek azzal, hogy tiszta pamut!
    Milyen bögrét keresel? Hátha tudnék segíteni!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm!
    Nóri! Olyan nagyjából nem túl magas bögréről van szó, amin elektronikus gitárok vannak körben. Asszem dobozban árulják. Igazából csak egyszer láttam, Viktorral együtt. Na akkor kellett volna megvennem:-D

    VálaszTörlés