Gyerkőceim életkora

2017. június 6., kedd

Normális dolog?

A mai délutánomat azzal csesztem el, hogy a netet bújtam, hogy ki csinálja az esővíz elvezetési rendszer kiépítést. Nem jutottam semmire. Gondoltam én, hogy biztos a bádogos csinálja. De nálunk nem kicserélni kéne a meglévőt, hanem kialakítani egy új rendszert, ami a kifolyóktól indulna a ház tövében.
Van ugye a klassz új telekszomszédunk, aki kivágott minden fát és építkezik mellettünk 4,5 méterre ősztől. Írt nekünk társasházi szinten egy frappánsan anyázó levelet, amire lakonikusan tömör választ adtam, mint közös képviselő. A levelében az anyázó és nagyon szatírikus megnyilatkozások közepette megadott egy határidőt is, hogy addigra írásban nyújtsuk be neki, hogy hogyan tervezzük az esővizünk szabályos elvezetésének megoldását, mert jelenleg az ő telkére folyatjuk át, ami birtokháborítás. Érdekes, de társasházi szinten ez a kutyát nem érdekli, illetve mindenki azt mondja, hogy jól van az úgy. Namármost csak én vagyok beszari, hogy idegesít a dolog? Mert szerintem nincs jól. Igaz, a falszomszéd most tett egy lefolyódarabot a kifolyónk (1 db a 6 közül) végére, aminek köszönhetően tényleg nem a szomszéd telke felé folyik a víz, hanem a mi falunk felé (konkrétan a mi lakásunk fala felé), de én ezt nem tartom túl jó megoldásnak. Mivel az uramnak tényleg semmire nincs ideje, így hiába beszélgetünk házi kivitelezésről szikkasztó ásásról meg egyebekről, én ide szakembert hívnék, aki csinálna egy egységes és szabályos rendszert. De ugye ezt meg kellene tervezni és utána kivitelezni, hiszen 300nm-nyi tetőfelületről folyik a víz. Milyen szakit hívjon ide az ember? Bádogost? Kertépítőt? Netán vízvezetékszerelőt? Építészt? Csak hab a tortán, hogy emelkedőn van a társasház, merőlegesen az útra, két lakásonként szinteltolással. Van, aki lebetonozta a lakása mögötti részt, ahol a kifolyó van, van aki nem. Viszont a ház első oldalán fullon minden le van betonozva és ott teljesen szabálytalan a megoldásunk. Ez van, ezt örököltük az építőktől, akik 30 valahány éve ezt megcsinálták. Elég sok anomália van ezzel a házzal kapcsolatban...

Ötlet?

5 megjegyzés:

 1. Hát, bocsi, de első ötletem a költözés volt. A második az esőviz gyűjtés nagy tartályba, de mint írod, betonos az udvar nagy része, gondolom, nincs mit öntözni vele.
  Leginkább azt kellene megoldani, hogy egy csatornáig eljuttassátok a vizet, mert az nem megoldás, hogy a házatok tövébe folyik, nem tesz jót az alapnak sem.
  DE: nem értek ehhez a témához, majd megkérdezem a férjemet, hátha hozzá tud szólni (csak most nincs itthon).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Edit, írok majd mailt, csak teljesen szétcsúsztunk így év végére családilag. Ha vége a mai napnak, akkor kicsit végre hátradőlhetek!

   Törlés
  2. Várom a mailt!
   Hallod, nem könnyű ennyi gyerekkel, ennyi felé szakadni.

   Törlés
 2. Szerintem magát a kivitelezést lehet hogy egy bádogosnak kéne megcsinálnia, viszont nem tudom, hogy ő meg tudja-e tervezni. Talán ha keresel valami teljes kivitelezőt, az tud segíteni. Persze nem sokan vállalnak ezekből apró munkákat, de lehet azért érdemes megkérdezni. Van egy ilyen mesteremberek listánk cégen belül, akivel meg voltak elégedve a munkatársak. Keresek rajta neked telefonszámokat, és átküldöm emailben.

  VálaszTörlés
 3. Ez itt gépészet, földmunka. A legjobb ha egy olyan vállalkozót hívsz akinek alvállalkozói vannak. Ő felméri, ha kell akkor megtervezteti.

  VálaszTörlés