Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2016. november 5., szombat

Ha lenne még két kezem és temérdek időm...

Mit csinál az ember lánya, ha gyerekágyas és eleinte semmihez nincs ereje, csak fekszik és pihen és csodálja gyermekét? Fejben már karácsonyra készül, számot vet pár dologgal, többek között a hobbijával is. Írtam pár listát a felhalmozott dolgaimról, a megkezdett mintáimról, az olyan nem készlet szinten elfekvő dolgokról, amikhez mindent megvettem, anyagot, fonalat, gyöngyöt, csak neki kéne állnom. Aztán természetesen készült olyan tervem is, hogy milyen sorrendben kéne 2017. év végéig szépen hímezgetnem a dolgaim. Egyébként remek terv, ha tartanám, akkor asszem csak 3 megkezdett képem lenne (+ a Vermeer, de az nem számít) Mutassam?
Aztán jártam Mariann oldalán és ámultam és bámultam, hogy egyszerre vagy 5-6 HAED képe készül. Naná, hogy én is kikerestem a nekem leginkább tetszőt. Persze esélyem sincs ebben a rövid életben meghímeznem, de olyan jó álmodozni, nem? Aztán jött ehhez az álomképhez még pár, amit szintén nagyon szívesen elkészítenék, de engem valahogy frusztrál a dobozomban lévő töménytelen készlet, amit meg "kéne" előbb csinálni, addig nem kéne még újabbakat beszerezni. (Csak nagyon halkan és zárójelben jegyzem meg, hogy beszereztem az 5. MVS babaköszöntőt, amit itt mutattam) Egyébként fekvés közben elő-elővettem egy-egy készletemet, nézegettem hol kezdeném, milyen fonalak vannak hozzá. Egytől egyig mind tetszik a mai napig is, szóval remélem nem mondom azt, hogy kidobott pénz volt...

Naszóval 5 kép maradt fenn a listán, ami hatalmas és talán (biztos) sosem fog elkészülni, de nagyon nagy álmom. Ebből az Utolsó vacsora mintája meg is van, még Jucus szerezte be nekem anno.

1. Michael Powell: Venice Palazzo

2. Janlynn: Utolsó vacsora

3. Thea Gouverneur Cities sorozatból London és Párizs
 

4. Aimee Stewart: Little Dreamers (HAED)

6 megjegyzés:

  1. Ha lenne két életem!
    De az álmok ezért vannak!

    VálaszTörlés
  2. Szép tervek, és csodás képek !

    VálaszTörlés
  3. Az álomképeid közül megvan az Utolsó vacsora mintája, kezdd azzal a hímzést. Lehet, hogy a többire is jut majd egyszer időd. Sosem tudhatod.

    Mutattad Mariann oldalán a HAED-eket, hát ledöbbentem, és ha hiszed, ha nem, elővettem az enyémet és bökögettem. És most már tudom, miért tettem félre. Egy olyan részhez értem, ahol vagy 100 öltésből majdnem mindegyik más színnel van. De lassan túl teszem magam rajta, és megint haladni fogok. Amúgy kedvem támadt mást is hímezni és 1 délután+este alatt el is készült, majd mutatom, ha teljesen kész lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye milyen inspiráló másnál is látni nagy-nagy minták készülését?
      Én néha úgy sajnálom,hogy alig egy-két blogon látni már csak igazán méretes keresztszemes képeket. Még mindig szerelmes vagyok a Dim és Mirabilia mintákba, de az előbbiekből már szinte csak el-elvétve látni itt-ott egy-egy kész hímzést.

      Törlés
  4. Ez nekem is hiányzik, hogy nagy képeket lássak. Ezért vagyok a HEADes fb csoportban, mert ott tényleg ámulhat az ember, hogy mi minden van, és mivel készülnek el, meg hogy haladnak. Én onnan töltődök fel :)

    VálaszTörlés