Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2013. május 16., csütörtök

Mindenféle



Mi már ezerrel érezzük az év végét, nem tudom más hogy van vele. Készül a nyári naptár, hogy hova tesszük el a nagyokat arra a „pár hétre”, ami a nyári szünet azon időszakát jelenti, mikor épp nem vagyunk mi szülők otthon. Én 3 hetet (két részletben), Viktor 2 hetet vesz ki. Ebből 1 hét lesz asszem csak pont fedésben, amikoris nyaralni megyünk Zalacsányba.
Mostanában folyamatos szervezés az élet. Néha úgy érzem, hogy ha valaki rosszkor szólal meg épp egy másnapi program megy ki a fejemből, amire figyelnem kéne. Úgy csütörtök környékén szoktam kiengedni, mert akkor már nincs annyi dolog előttem, de azért holnap elindulnak a gyerekek az ezer borítékkal majd a suliba, küldöm a fényképek árát, a nyári tábor részleteket stb.
A tegnapi napom volt még egy kicsit agyonszervezve. Múlt héten voltunk fülészeten a két kicsivel a Lurdy házban a kedves doktornőnél. Mindkét kicsi az egész telet végigbetegeskedte. Marika folyamatosan masszívan taknyos volt, nem tudom hány napra sikerült egyáltalán eltenni az orrszívó porszívót. Karcsi is folyamatos fülfájásokkal volt otthon, láz, köhögés, orrfolyás, fülfájás, antibiotikum sorrendben. Végül meguntam. Bejelentkeztem egy vizsgálatra a két kicsivel. Mindkettőnek szép volt a mandulája, csak valahogy tele voltak takonnyal, ami benn pangott a járatokban, és időről-időre bedurrant az egész és kezdődött megint a betegség. Ha nem lenne Erzsi néni, a mama és apósom, akkor én idén talán 2 hetet dolgoztam volnaL Tehát a két kicsi kapott egy-egy proetz kezelést. Volt üvöltés, sírás, könyörgés, hogy hagyják abba. Én, a kegyetlen mama fogtam le a kezüket, szorítottam őket oda a vizsgálóasztalra. Túlélték. Leizzadtunk. Aztán megbeszéltük, hogy igazából nem is fájt. Kaptak ajándékot. Marika színezőt, Karcsi 4(!) csomag fociskártyát. Mivel Marika volt az első, így Karcsi már tudta, mire számíthat. Elbújt a váróban, úgy kellett a kapálózó gyereket felnyalábolnom és bevinnem a rendelőbe. Mondtam, hogy nem vészes, ki lehet bírni, kap fociskártyát utána. A fociskártya szó hatott, Karesz hajlandó volt elkezdeni a műveletet. A proetz végén felült, rámnézett és közölte:
-Anya, ezért nekem 4 csomag kártya jár!
Megkapta a kártyákat.
Tegnap mentünk kontrollra. Egy héten át fül- és arcmelegítés, orrszívás és gondos ellátás volt napirenden. Marika egy kisebb lázas-köhögős témába is belecsúszott, de kijött belőle antibiotikum nélkül szerencsére. És a proetznek hála vége a folyamatos éjszakai horkolásnak. Egyébként hihetetlen, hogy mit szívott ki belőle a doktornő. És ez a sok dzsuva mind abban a pici arcüregben volt! Hihetetlen!
Féltem, hogy még a rendelőbe sem lesznek hajlandóak bejönni, de teljesen rendben volt minden. Marika simán felmászott a vizsgálóasztalra, odafeküdt a következő proetz-höz, nyikk nélkül végigcsinálta, mindössze annyit mondott a végén:
-Most Karcsi jön.
Karcsinak is volt egy kis proetz, ő is nyugodtan végigcsinálta, semmi cirkusz, semmi bőgés. Odáig voltam tőlük. Közben a két nagy is velünk volt, mert őket meg vittem tovább fogszabályzásra. Apa átjött a Lurdyba, ahol mondta, hogy szarul van, estére be is lázasodott. Felnyalábolt a két kicsit, hazavitte őket kocsival, én meg a két naggyal mentem tovább. Rengeteget vártunk, de bejutottunk a doktornőhöz. Megnézte a fogszimat, kicserélte a gumikat. Abban maradtunk, hogy 2 hónap még tuti, de lehet, hogy 3 is lesz belőle, mert nem a nagy vassal rögzíti a fogaimat az állkapocsfájásom miatt, hanem egy rugalmas vékonnyal. Egyébként meglepő érzés volt, hogy most nem jártak virtustáncot a fogaim, amikor a drótot leszedte, érezhető volt, hogy szépen rögzülnek megint a fogágyban.
Megszakértette a fiúkat. Miki ultragáz. Hatalmas rés van a két fogsora között. Éljen a nagy virágos cumi, amit ezer évig szívott!!! Eleve volt egy kis pókharapása fogak nélkül is, a cumi minderre szépen rásegített, meg a hatalmas fogak, amik nemrég nőttek ki. Mondta a doktornő, hogy még pár maradandó fogat várjunk meg, amik most bújnak ki, de 2 év múlva vár minket vissza. Matyit viszont sok szeretettel várja fogszabályzásra. Kicsit tágítani kell a felső fogsor ívét, mert nehezen férnek el a fogak, de semmi komoly. Egy éjszakai kivehetős szabályzóval megúszhatja az egészet. Elmagyarázta fiacskámnak, hogy nem mos elég alaposan fogat, ugyanis tiszta fogkő volt mindene. Szépen lepolírozta a fogait, leszedte a fogköveket. Este negyed tízre otthon is voltunk. Én most szép piros gumikkal hasítok, nagyon tetszik:-D Éjszakai harapásemelőm pedig bevált, ha rossz éjszakám van, sokat kelek gyerekekhez, izgulok a másnap miatt, akkor egyértelmű már, hogy szorítom a fogsorom. Viszont ez az új szokás tuti, hogy a melóval kezdődött.
Tegnap szóltam főnökömnek, hogy bár azt kérvényeztem anno, hogy Marika 3 éves korától 8 órában leszek, szeretnék még 6 órás maradni. A legjobb az 1 év még, a legkevesebb a nyár végéig. Persze, ha nem megoldható, akkor jöjjön a 8 óra, de azért az elég nehéz lesz. Főnököm meghallgatott, majd gondolom mond valamit a döntésről.
Na most ennyire futotta belőlem:-D

Ui: Helyesírási hibákért elnézést, most nincs időm ellenőrizni.

5 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Boldog születésnapot a kis hölgynek! Nagyon jó egészséget az ünnepelt Marikának és az egész családnak!

    VálaszTörlés
  3. megnéztem, mi az a Proetz-kezelés, mert eddig nem tudtam. felnőtteknek is jó ez? nekem anno 5X szúrták fel az orrom gyerekkoromban, azóta félek az ilyesmitől. Hogy az milyen fájdalmas volt, ahhoz talán elég annyi, hogy ma már altatásban csinálják.. Szóval ez nem fáj? És felnőttként is Ok?

    VálaszTörlés
  4. Szegedi lány! Köszi!

    Krisi! Nem fáj, csak kellemetlen. És igen, felnőttnek is csinálják, ha kell!

    VálaszTörlés
  5. Zalacsány jó hely.... És itt van Zeg mellett..... :)

    VálaszTörlés