Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2012. április 9., hétfő

Húsvét

Egyszerűen nem voltam gépközelben egyáltalán a húsvéti szünetben, pedig mindössze tegnap voltunk csak házon kívül. Apósomékhoz látogattunk Szolnokra.
Gyorsan elrepült az a három nap, amit apa velünk töltött itthon. Sokat-sokat takarítottam, rengeteget időztem a konyhában. Örömmel jelentem, hogy a lábam végre bírja a kiképzést. Akár egész napot is talpon lehettem, nem fájt estére úgy, hogy újat akartam belőle. Szóval úgy tűnik, hogy az új lépcső bevált, rohangálok is rajta eleget.
Voltunk kirándulni is a kissé hűvös idő ellenére, játszottunk is, bár mi felnőttek már érezzük magunkon azt, hogy egyre kevesebb a lelkesedésünk. Azt a kis időt, amit magamra szánhatok néha nagyon nehezen áldozom be:-D Nameg valahogy a szünet estéit is házimunkára kellett fordítanom. Nem néztem egy jó filmet sem, mindössze egy könyvet olvastam csak el, (itt-ott loptam rá időt) az is ponyva, tehát szinte nem is számít (True Blood 11. része) Apropó, vagy 4 könyv beszámolóval lógok. Az 1, 2 és 4 számomra mind hatalmas élmény volt. Már megint egyébként óriási listáim vannak, hogy miket kéne olvasnom.
1. Ken Follett: Katedrális
2. Szabó Magda: Az ókút
3. C. Harris: True Blood - Véres leszámolás
4. D. Lessing: Az ötödik gyermek

A húsvétra szánt Tilda nyuszim csak nem készült el, pedig már csak össze kéne varrnom a kitömött részeket és ruhába bújtatni. Nagyon kevés időm jutott az utóbbi időben a hobbiimra. De mivel a legutóbbi horgolmányommal úgy széthorgoltam a kezem, egy kis pihenés nem nagyon árt.
Ja, és még mindig tart az életmódváltásom, de a szünetben nem jutott időm a tornára. A héten folytatom. Apósoméknál ráálltam a mérlegre, tudom, az ottani nem mérvadó, hiszen mindig ugyanazon a mérlegen kell mérlegelni, de megnyugodva vettem, hogy ebéd után 64 kiló voltam. Viktor meg 59. Vagy ezt inkább ne írjam le?

A húsvéti ünnepkör a templomban nekem idén valahogy igazán nagy élmény volt. Sikerült minden szertartásra elmennem, rengeteget énekeltem. Nagyon hiányzik az éneklés, a kórus, így hát a templomban élem ki magam, nameg a gyerekek örömére néha otthon is:-D A nagyszombati szertartás idén brutálisan hosszúra sikerült Albertfalván. Még kicsit nekem is sok volt és őszintén örültem, hogy Matyit nem vittem magammal, mert este fél 11-re értem haza. Igazából csak az a bajom ezzel, hogy lényegében lehetetlenné teszik, hogy kisgyerekkel részt vehessünk az egyik leglényegesebb szertartáson. Nem is volt ott gyerek, pláne, mivel szakadt az eső, így egyébként is nagyon kevesen voltak. A körmenet is csak a templomban volt. Ha kinn tartottuk volna meg, akkor éjfélre vajon hazaértem volna? Apa szerencsére hősiesen megvárt a tojásfestéssel. Nem tudom mikor feküdtünk le aludni...

Na jöjjenek a kédvenc képeim a hétvégéről. Most az apa és lánya szerintem a legjobban sikerült kép. Utálom, ha változtatnak a megszokott felületen. Na most akkor feltöltöttem a képeket, vagy sem???? Na kész, de ezzel eléggé megszenvedtem. Másnak tetszik az új arculat? vagy csak én vagyok ilyen nehézkes?

7 megjegyzés:

  1. A Katedrális nagyon jó könyv, az éneklés jó dolog,kiengeded a torkodon az összes feszültséget.
    Nem, én sem barátkozom könnyen az új arculattal, pláne kedvenc listába akartam venni egy új blogozót és nincs olló és könnyen hozzáfűzhetőség az új verzióban, így most visszatértem a régihez.

    VálaszTörlés
  2. Az ötödik gyereket ne olvasd el. Engem kiakasztott, nem egy jó élmény.
    Nagyon cuki a kis csaj az apukájával, ritka az ilyen kép. Karcsi meg hozza a formáját, hallottam a békás verset is. Nem tudom, hogy ez most vicces?
    Végül is szertartásokat leszámítva nálunk is jó volt a húsvét. Kezdünk magunkhoz térni.

    VálaszTörlés
  3. Beáta? Vissza lehet térni a régihez? Hol?

    Tusi! Már elolvastam és nagyon sok dolog tetszett és nem tetszett benne. Inkább úgy voltam vele, hogy napokig foglalkoztatott.
    Jó, hogy jobban vagytok! Karcsi versén mi röhögtünk. Amit a fiúk ráöntöttek reggel az összes gáz versből, na abból gyúrt egy saját verziót. Csak anyu akadt ki rajta, de nálam az nem mérvadó.
    A konkrét versike:
    Zöld erdőben jártam,
    Döglött békát láttam.
    Kakaót ittam hánytam.
    Jól éreztem magam.

    VálaszTörlés
  4. Néha Neked is jól jön egy kis kikapcsolódás... Ilyenkor felszabadulsz...új erőre kapsz... Olyan édes a kis családod...Szinte mindig hangos a ház...
    A húsvéti locsoló versek egyre vadabak és attól jobb?vagy érdekesebb..
    Legyen szép napotok!

    VálaszTörlés
  5. Visszatérni a régihez:új blogírás esetén. De nem vagyok benne biztos,mer én megjegyzést sem tudtam írni másnak és nem tudom mi kavart be,de újra kellett indítanom a számítógépet,akkor bejelentkezésnél megkérdezte,hogy "visszatérés a régi verzióhoz"és azonnal rákattintottam.

    VálaszTörlés
  6. Nos a Véres leszámolásom kívül mindegyiket olvastam. Az ötödik gyerek tényleg brutális, az Ókút az egyik kedvencem, a Katedrális nagyon jó és hosszú.
    A képek nagyon jók!!! :-)

    VálaszTörlés