Gyerkőceim életkora
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers

2010. december 8., szerda

Mit hozott a Mikulás?

Kinek mit hozott a Mikulás? A blognak elsősorban sok-sok képet Marikáról. Őt inkább csak kampányszerűen fotózom, hogy na rég készültek új fotók, nyomjunk egy párat. Ime a legfrissebbek a legkisebbről, fedőnevén Kétfogúról:A fiúk vasárnap délután a Szemlő hegyi barlangban találkoztak a Mikulással. Az első csomagot itt kapták.
Másnap reggelre természetesen a "mi" Mikulásunk is megérkezett. Aztán Mikinek jött még az oviban, Matyinak a suliban is. Kérem szépen itt nagyüzemi csokimikulás-cukorka-szeletcsoki-szaloncukor fogyasztás megy hétfő reggel óta... Egyébként nálunk Viktor a Mikulás. Pár dologról homlokegyenest más véleményünk volt, mikor összeházasodtunk, mert más szokást hoztunk otthonról. Az első évben én láttam el Mikulási teendőket. Mikor Viktor meglátta a csomagot, nagyjából csak annyit kérdezett:
-Ezt "mind" a Mikulás hozta?!?!
Nálunk ugyanis kis koromban otthon ezen nem volt túl nagy hangsúly (később meg pláne nem). Egy csokimikulás, mogyoró, pár szelet csoki, egy mandarin, néhány szaloncukor, esetleg zizi, aztán annyi. Kaptunk mellé kifestőkönyvet, később könyvet. Viktoréknál meg csokiözön volt ilyenkor a módi. Így aztán átvette tőlem a Mikulás-szerepet és most már minden évben ő vásárol annyit, amennyit csak bír. Én meg csak vigyorgok, mert 5-én este legnagyobb gondja az, hogy a textil csizmácskákba nem tudja beletuszkolni az egészet:-DD Képet így aztán nem is készítettem, mert nem is csizmácskákban, hanem vödrökben tartják a fiúk a csokiikat, ami hihetetlen látvány!

Én a cukor- és csokifogyasztásomat próbálom minimalizálni, így csak egy szép mikulásvirágot kértem (háttérben a régi JJ fűszernövényes RR-ünk). Hozott is a Mikulás, mert jó voltam. Kaptam mellé pár csokit is, egy részét Karcsi megette, így én lenyúltam Viktor M&M's csokigolyóit.
Na és egy kép még, mert rossz az, aki rosszra gondol! 6-án reggel kinyitottam a konyhaszekrényt és ez a látvány fogadott. Azt hittem, hogy vicces kedvű uram volt elemében kora reggel. Mint kiderült, csak az én fantáziám rémesen szennyes, nameg az összes munkatársáé. A legkomolyabb benyögés az volt:
-A csibe már megvolt...

7 megjegyzés:

  1. Tetszenek a családi képeid, a kis hölgy nagyon édes. Rendszeresen benézek, igaz nem nagyon adok neki hangot, zugnézelődöm, de szeretek hozzád, hozzátok jönni.

    VálaszTörlés
  2. Hát először azt hittem egy Marika baba fekszik az ágyon, aztán leesett, hogy Karcsi csúszott bele az egyik fotóba.
    Marika nagyon szép és milyen nagy!
    Nem is tudom kire hasonlít, de én téged is látlak benne.
    Miklóska bejegyzéshez csak annyi, hogy Misi is épp így kezdi a sírást.
    Puszi

    VálaszTörlés
  3. Jajjj ez a csibecsoki:D:D:D Azt hiszem talan az 5. kep lehet, amin Marika oldalrol van fotozva..Na ott tisztara, mint a sracok!! Helyes kiscsaj nagyon es olyan jo latni, hogy a 3 fiu utan ott van az az egy szem Marika;) irto vagany dolog igy... vagyis majd neki kesobb;)
    Mikinek meg utolag is meg sok boldogot!!

    VálaszTörlés
  4. Jajj én úgy imádom a kislányodat:))) Nekem is kellene egy ilyen gyönyörű baba! És tényleg, oldalról nagyon hiányzik a legkisebb fiadra!

    VálaszTörlés
  5. Szeretem a nagy fekete szemű gyermekeidről a képeket nézni, szép és huncut nagy család!:))

    VálaszTörlés
  6. Marika édes, a szekrényes Mikulás pedig igazán vicces:o)
    Nálunk idén nem hozott sok csokit a Mikulás, lévén, hogy nemrég dobtuk ki a tavalyi lejártakat is:( a tavalyi nyulakkal együtt, vhogy a figurás csokik nálunk nem mennek, legyenek Milka avagy más minőségi csokiból, akkor sem.:/
    Szaloncukrot is csak jelzésképpen vettem...mert az nekem kell karácsonykor, de enni ugye nem kéne, holnap megyek terheléses vércukorvizsgálatra, lehet utána még mást sem ehetek majd, pedig most vettem vagy 4kiló mandarint.:D

    VálaszTörlés
  7. :-)))))) Mást nem is írok. :-)

    VálaszTörlés